Je bekijkt nu Anhinga Trail – Everglades National Park

Anhinga Trail – Everglades National Park

Anhinga Trail is een 1.2 km/0.75mi lange wandeling en begint aan het Royal Palm Visitor Center met een geasfalteerd pad. De route loopt via houten vlonders over Tayler Slough, een zoetwater moeras. Tussen het zaaggras en op het water kan je verschillende dieren zien, zoals alligators, schildpadden, vissen, anhinga’s en reigers. Het is één van de populairste wandelroutes van de Everglades, vanwege de vele dieren, maar ook door de nabijheid van de hoofdingang. De wandeling is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Onze kinderen vonden het leuk om te doen, waarschijnlijk omdat je heel veel dieren ziet in zo’n klein gebied. Ze vonden het absoluut niet saai.

Anhinga Trail - Everglades National Park

De route langs het Anhinga Trail is een moerasgebied waar gans het jaar zoetwater te vinden is, hoe droog de periode ook mag zijn. Het is daardoor dat hier zoveel dieren te zien zijn. Wij waren er in april en hadden geen last van muggen. Ik vermoed dat het hier in juni een heel ander verhaal is.

Aan de ingang van het Royal Palm Visitor Center ligt een grote vijver, waarin 2 grote alligators zaten. De ganse tijd dat we er waren, zag je een grote regenboog aan de horizon.

Waar vind je de meeste alligators op de Anhinga Trail wandeling?

Op onze wandeling, dat ongeveer een half uurtje duurde, zagen we ook zeldzame, mooie planten en bomen. Kijk vooral ook eens onder de houten vlonders want het is daar dat er ook alligators te zien zijn. Op de promenade vind je observatieplatformen, die uitzicht bieden op het oneindige moeras met zaaggras.

Anhinga Trail start aan het Royal Palm Visitor Centre

Anhinga Trail

Je kan aansluitend eventueel nog een korte wandeling maken, namelijk de Gumbo Limbo Trail. Het parcours begint aan de ingang en loopt door een gebied met meer bomen en planten. Royal Palm Visitor Centre ligt op 6 km afstand van de hoofdingang.

Anhinga Trail water

Bezoekerscentrum Ernest F. Coe

Het Ernest F. Coe bezoekerscentrum gelegen aan de hoofdingang, is 365 dagen per jaar geopend. Als je het park binnen rijdt, vind je het bezoekerscentrum op je rechterkant. Het biedt educatieve displays, films en informatieve brochures. Je kan er boeken, briefkaarten en insectenwerend middel kopen in de aangrenzende boekhandel. Een reeks populaire wandelroutes, waaronder de Anhinga Trail, beginnen op een korte rit van het bezoekerscentrum. Er zijn toiletten in het bezoekerscentrum.

Anhinga Trail & Park info

De toegangsprijs is voor het park 10 $. Met dit ticket krijg je een week toegang tot het park. Dat kan via alle ingangen van het Everglades National Park.

Adres : 40001 State Hwy 9336, Homestead, FL

Half december tot half april 8:00 – 17:00 uur – Half april tot half december 09:00 – 17:00 uur

Vanaf het Royal Palm Visitor Center is het 60 km/37mi rijden naar Flamingo. In het Famingo Visitor Center kan je Kano’s of Kajaks huren. Die kan je best op voorhand reserveren. Wij huurden twee dubbele kano’s en maakten een kanotrip in de Everglades. De route noemt Nine Mile Pond Canoe Trail. Eén van de leukste activiteiten in de Everglades. Klik op de link om het verslag van onze kanotrip te lezen.

Onderweg naar Flamingo kan je verschillende korte wandelingen maken, zoals de 260 meter korte wandeling naar de Pa-Hay-Okee lookout Tower.

  • Snorkelen bij de koraalriffen van Key Largo
  • Roadtrip naar Key West

Wim & Jessica

We hebben de reisblog "Globetrotter Avenue" gemaakt als hobby, maar ook om reiservaringen te delen met anderen. Ondertussen hebben we meer dan 40 landen bezocht. We houden van natuur, bossen en bergen, maar ook van zon, zee en strand. Zijn we niet op reis, dan vind je ons in de tuin. Veel Leesplezier!

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. Pics are amazing… I bet the journey went greatly… Florida always has a great thing to share 🙂

    1. Wim

      Yes absolutely, Florida is a fantastic place to explore with a kayak or canoe. We are always having a good time there 🌞🛶🐊

Geef een reactie