Je bekijkt nu B&B Bergenhof – Hoogstraten

B&B Bergenhof – Hoogstraten

Bergenhof Hoogstraten

Bed and breakfast Bergenhof

Af en toe gaan we er een weekendje tussenuit en deze keer was dat naar B&B Bergenhof te Hoogstraten. Hoogstraten ligt in de Kempen tegen de grens met Nederland, heeft ongeveer 21.000 inwoners waarvan 3500 uit Nederland komen. Ook de uitbaters van B&B Bergenhof Hoogstraten, Jet en Rens, komen uit Nederland. We konden voor een wandeling makkelijk over en weer rijden, want ver was het niet. Onze voorkeur gaat uit naar bosrijke gebieden waar we mooie wandelingen kunnen maken. We werden hartelijk ontvangen door Jet, de gastvrouw van de B&B.

B&B Bergenhof te Minderhout

Vóór we onze kamer te zien kregen, hebben we van Jet een rondleiding in het huis gekregen en mochten we de andere kamers zien. De B & B ligt in een landelijke omgeving met veel aardbeienplantages. We waren er eind november en Jet had nog een laatste bakje aardbeien voor het ontbijt gevonden. De kamers waren allemaal smaakvol ingericht en de onze had tot in de nok eiken steunbalken. Onze slaapkamer was sfeervol ingericht met een tweepersoons boxspring en had ook een zitgedeelte met sofa en flatscreen. Op de aansluitende kamer stonden 2 enkele bedden en één dubbel bed (zie foto’s). Dus plaats voor nog eens 4 kinderen. Ook die kamer had een Flatscreen. Zoals in de meeste B&B kamers van Bergenhof, was ook deze kamer voorzien van een Nespresso koffiemachine, zakjes thee (waterkoker) en tassen. De badkamer ligt op je eigen privé gang die je kan afsluiten.

B&B Gastenhof - Hoogstraten - Minderhout
B&B Gastenhof - Hoogstraten - Minderhout Deluxe Familiekamer
B&B Gastenhof - Hoogstraten - Minderhout Deluxe Familiekamer

Wandeling in Hoogstraten

Onderweg naar B&B Bergenhof Hoogstraten kregen we van Jet een berichtje met de vraag wanneer we wilden inchecken. Normaal kan dat vanaf 16u00, maar die dag kon het iets vroeger. We waren eigenlijk op weg om in Hoogstraten een eerste wandeling te maken, maar hebben dan toch eerst onze valies in de B&B afgezet. Nadat we alles hadden uitgeladen, zijn we naar Hoogstraten gereden voor een korte wandeling. Het was er redelijk druk, maar wisten vrij vlug een parkeerplaats te vinden. We deden de 4.6km lange wandeling (geschiedenisles wandeling) vanaf de Sint-Katharinakerk.  Het weer was niet erg goed en het begon na een half uur te regenen. We hebben een stuk ingekort en zijn naar de cinema in Turnhout gereden.

Turnhout ligt op 25 min van Hoogstraten. Eigenlijk is het korter om in Breda naar de cinéma te gaan. In B&B Bergenhof is er een keuken ,die je mag gebruiken om eventueel avondeten op te warmen in een microgolf. Er zijn borden, glazen en bestek ter beschikking.  Na het avondeten hebben we in de sofa samen tv gekeken

Ontbijt met aardbeien

De volgende ochtend stond beneden het ontbijt klaar en werden we nogmaals vriendelijk begroet door Jet. Het ontbijt bestond uit broodjes, croissants en extra donuts voor de kinderen. Het  was heel verzorgd. Er was voldoende beleg zoals kaas en hesp, elk een gekookt eitje, vers gemaakte aardbeienconfituur en een variëteit aan hagelslag. Als dessert was er yoghurt met de aardbeien. Na het lekkere ontbijt en een lange babbel met Jet & Rens over gemaakte en nog te maken reizen, zijn we op advies van de Jet gaan wandelen in de buurt. De B&B kan je via booking.com boeken.

B&B Gastenhof - Hoogstraten - Minderhout
B&B Gastenhof - Hoogstraten - Minderhout - Keuken

Wandelen in de Vallei van het Merkse

We wandelden in de Wortel Kolonie (onderdeel van de vallei van het Merkse), waar vroeger vanaf 1822 op de heidegronden kleine boerderijen werden opgericht.  Het gebied heeft een drevenpatroon dat nog dateert uit die tijd. De wandelroute  die start aan “De Klapekster” loopt langs een grote vijver en door bossen en weilanden. Een gedeelte van de route (tussen punt 6 en 62) loopt op het grensgebied met Nederland. We zagen er roofvogels, waaronder twee buizerds. De wandelroute kan je hier bekijken.

De Klapekster

Het café/winkeltje van Natuurpunt noemt de Klapekster. Je kan er aan heel redelijke prijzen iets drinken en je boterhammen opeten. Bij de infostand liggen er brochures over de wandelroutes in het gebied. Wij volgden de 4.5 km lange bootjeswandeling en eindigden in de Klapekster. Mooi gebied, we komen zeker nog eens terug voor een langere wandeling.

Natuurpunt De Klapekster - Wortel Kolonie
Natuurpunt De Klapekster - Wortel Kolonie

B&B Bergenhof ligt op 110 km van Gent en ongeveer 1u20 rijden. Wil je Gent ook eens bezoeken dan vind je hier wat te doen in Gent met alle bezienswaardigheden en activiteiten vandaag en morgen!

B&B Bergenhof en omgeving

Info Bed and Breakfast Bergenhof

Wim & Jessica

We hebben de reisblog "Globetrotter Avenue" gemaakt als hobby, maar ook om reiservaringen te delen met anderen. Ondertussen hebben we meer dan 40 landen bezocht. We houden van natuur, bossen en bergen, maar ook van zon, zee en strand. Zijn we niet op reis, dan vind je ons in de tuin. Veel Leesplezier!

Dit bericht heeft één reactie

Geef een reactie