Je bekijkt nu De beste stranden van Gozo

De beste stranden van Gozo

1. San Blas Beach

Dit is een heel leuk strandje om een ganse dag te vertoeven. Er is een restaurantje/café direct gelegen aan het strand. Je kan er met de bus geraken. Vanuit Mgarr of Victoria neem je bus 303. Die stopt boven aan het steile wegje, dat je af moet om het strand te bereiken. De weg naar beneden is redelijk lang en super steil, maar er is een oplossing. Elke 15 min rijdt er een jeep op en af naar het strand, voor mensen die niet zo goed te been zijn of die gewoon lui zijn die dag. We hebben de jeep op enkele van die luie dagen gebruikt. Toch best spannend. Zeker een aanrader! De prijzen van het restaurant zijn aan de goedkope kant. We hebben er niet gegeten, maar wel iets gedronken. Onze Farmhouse was gelegen op 10 min van San Blas.

San Blas Beach Jeep Gozo

2. Xlendi Beach

Dit oude vissersdorp heeft een prachtige baai om te zwemmen. Je kan van rotsen en van een loopbrug springen. Eli & Tess hebben er veel plezier beleefd. Het is ook zo gemaakt, dat het veilig is om van de brug te springen en uit het water te geraken. Het water is daar diep genoeg, maar het blijft uitkijken dat er niemand te snel na jou springt en op je belandt. Er zijn geen redders, het is dus aangeraden om bij de kinderen te blijven.

Je kan een wandeling maken naar de top van een toren, gebouwd in 1658.  Als je vanaf de kade naar de zee kijkt, kan je zien dat er een pad rechts omhoog naar de toren loopt.

Iets verder weg van de restaurantjes, links om de hoek, vind je een andere baai met ook  een prachtig uitzicht op de zee en de kliffen. Ook daar kan je een stukje wandelen. Soms zie je berggeiten op de hellingen lopen.

Om te eten heb je veel keuze, er zijn tientallen terrasjes met uitzicht op de baai.

3. Mgarr ix-Xini

Dit is één van mijn favoriete plekjes om te zwemmen en te vertoeven. Het is moeilijk bereikbaar, maar er zijn dan ook minder toeristen. Je hebt eigenlijk een auto nodig om er te geraken, want de bus kan er niet komen. Het laatste stukje naar de baai is een attractie op zich. Er is maar plaats voor één auto op de weg en soms moet je even achteruit om een tegenligger door te laten. Het is wat geven en nemen. Als het wat drukker is, kan je je wel inbeelden dat het spannend kan worden. Eens geparkeerd, relax je dan maar dubbel. In het filmpje zie je Eli in de baai van Mgarr Ix-Xini van een rots springen.

Mgarr ix-Xini Gozo

4. Dahlet Qorrot

Deze baai is prachtig gelegen maar Dahlet Qorrot heeft niet echt een zandstrand. Je kan in zee via trappen gemaakt in de pier. Ook op deze plek vind je weinig toeristen. We zijn er in augustus 2 keer gaan zwemmen en hebben alleen lokale mensen gezien. De mensen komen er ook BBQ ’en. De baai is rustig gelegen en het decor is authentiek. Er is een klein strandje met grote stenen.

5. Ramla Beach

Het grootste zandstrand van Gozo, gelegen in het noordoosten van het eiland. Ook hier vind je het typische roodbruine zand. Breng zwemschoenen mee, want er liggen op sommige plaatsen stenen in de zee. Drukker dan de andere stranden. Er zijn eet- en drinkgelegenheden aan het strand en je kan stoelen huren aan 5 euro per stoel. Je kan in de buurt, Calypso’s Cave bezoeken en genieten van het prachtige uitzicht op de zandduinen van de baai.

Rambla Beach Gozo

Video Xlendi Beach - Mgarr ix-Xini

6. Extra Tip: Comino

Dit strand vind je niet op Gozo, maar op het nog kleinere eilandje tussen Gozo en Malta. Het is vlot bereikbaar met één van de vele shuttle boten, die vertrekken vanuit Gozo en Malta. Het is er druk in het hoogseizoen. Tijdens de dag varen er boten op en af naar het 3de eilandje van Malta. De ligstoelen zijn er duurder en de plaatsen beperkt. We hadden 2 stoelen gereserveerd en naargelang de tijd verstreek, werden er stoelen bijgeplaatst. Voor ons, ook al zaten we 1 meter van het water, zelfs links van ons, op een rots werden stoelen bijgeplaatst. Elke centimeter van het kleine strand werd gebruikt door de stoelverhuurders. Ik ben dan overgezwommen naar het nog kleinere eiland Kemmunett aan de overkant van de lagune. Het is daar iets rustiger. Je kan daar in een grot zwemmen, die uitkomt aan de andere kant in open zee. Leuk om eens te doen. Op het eiland kan je een wandeling maken. Zonder waterschoenen kom je niet ver, dus zeker aandoen of meebrengen.

Blue Lagoon Cominoto
Comino Gozo

Beste stranden Gozo: Kaart

Op het kleine eiland Gozo is er genoeg te beleven voor een leuke vakantie. Wij waren er twee weken en hebben ons geen moment verveeld. In “Wat te doen op Gozo” vind je alle bezienswaardigheden op Gozo!

Voor meer foto's

Wim & Jessica

We hebben de reisblog "Globetrotter Avenue" gemaakt als hobby, maar ook om reiservaringen te delen met anderen. Ondertussen hebben we meer dan 40 landen bezocht. We houden van natuur, bossen en bergen, maar ook van zon, zee en strand. Zijn we niet op reis, dan vind je ons in de tuin. Veel Leesplezier!

Geef een reactie