Je bekijkt nu De beste stranden van Mallorca

De beste stranden van Mallorca

Playa de Cala Barques

Playa de Cala Barques is een rustig zandstrandje met kraakhelder water, gelegen aan een mooie baai en heeft één van de beste stranden van Mallorca. Er komen daar minder toeristen, waardoor je op het strand altijd wel een goed plekje vindt. Er zijn ligstoelen en parasols te huur. We kopen op reis altijd van die kampeerstoeltjes en een parasol voor op het strand. Die leggen we dan in de koffer van onze auto. Af en toe huren we natuurlijk ook wel eens een ligzetel op strand. Aan het strand ligt het prachtige Hoposa Niu Hotel met zwembad aan de zeekant. De link naar het hotel vind je hier. Restaurantjes en cafeetjes heb je er ook. De plek wordt ook Cala Sant Vincinç genoemd.

Cala Barques Mallorca

S'Illot Beach

Het pittoreske strand met kleine keien ligt pal voor een eilandje, waarnaar je kan zwemmen. Op sommige stukken is het ondiep en kan je soms stappen. Er zijn op het eiland verschillende rotsen waar je af kan springen. Er is parking aan het plaatselijk cafeetje. We konden er altijd wel een parkeerplaats vinden. S’Illot Beach in het noorden van Mallorca heeft een aangenaam strand en is geschikt voor kinderen. Breng zeker zwemschoenen mee, want er zijn veel steentjes en rotsen. Voor ons was dit ook één van de mooiste en beste stranden van Mallorca.

S'illot Beach Mallorca

Cala Mitjana

Bij het zoeken naar afgelegen strandjes en baaien, kwamen we uit op het zandstrand van Cala Mitjana. Het is niet de mooiste baai van Noord Mallorca, maar het is wel rustig gelegen. De weg naar het strand is slecht onderhouden en niet verhard. Opletten dus voor de banden. Op een bepaald moment kom je aan een splitsing, links gaat naar Cala Mitjana en rechts gaat naar Cala Torta. Het laatste stuk naar het strand is de weg in heel slechte staat, maar we zijn er geraakt zonder schade aan de auto. Parkeren kan langs de kant van de weg. Op Cala Mitjana zijn geen toiletten en geen bar, maar wel op Torta Beach.  Dat strand vind je te voet op een 200 meter om de hoek en over een heuvel.

Cala Mitjana Mallorca

Banyalbufar

Banyalbufar heeft een smal keienstrand van ongeveer 100 meter lang. Het dorpje Banyalbufar ligt aan de westkust en heeft maar een 500-tal inwoners. Het is heel rustig gelegen. Door de kliffen schijnt de zon pas rond 11u00 op het strand. Je moet je dus niet haasten 😉. Het water is er kristalhelder en ideaal om te snorkelen. Er liggen wel veel stenen in de zee en op het strand, maar als je even doorloopt kom je aan een betonnen pier waarop je kan liggen.

Minder goed strand: Cala Figuera

Het afgelegen strand ligt aan een mooie baai, maar is volledig bedekt met grote keien en is moeilijk te bereiken. De afdaling naar het strand is steil en zwaar, zeker na 10u00 ’s morgens als het warm wordt en zeker op de terugweg naar boven. Het keienstrand is niet echt kindvriendelijk en heeft geen schaduwplekjes. Ik zou de afdaling afraden voor mensen met een mindere conditie. We zijn er geweest met mijn ouders en ik ben blij dat er niks gebeurd is. Als je graag het strand voor je alleen hebt, dan is deze plek ook niet echt aan te raden. Er konden alleen nog enkele geiten bij en yep, die waren er opeens ook, dus strand vol. Toiletten zijn er niet op Cala Figuera. Parkeren kan gratis langs de straat. Prachtig gelegen, maar niet voor iedereen geschikt.

Cala Figuera Mallorca

Wat is er te doen op Mallorca?

Lees verder

Beste stranden van Mallorca

  • 3 adembenemende wandelingen op Mallorca
  • Mallorca – Veelzijdig vakantie eiland
  • Wat is er te doen op Mallorca

Wim & Jessica

We hebben de reisblog "Globetrotter Avenue" gemaakt als hobby, maar ook om reiservaringen te delen met anderen. Ondertussen hebben we meer dan 40 landen bezocht. We houden van natuur, bossen en bergen, maar ook van zon, zee en strand. Zijn we niet op reis, dan vind je ons in de tuin. Veel Leesplezier!

Geef een reactie