Je bekijkt nu Een boot huren op Gran Canaria

Een boot huren op Gran Canaria

Heb je een vaarbewijs nodig om een boot te huren op Gran Canaria?

Eén van de dingen dat ik op Gran Canaria wou doen, was eens een boot huren en zelf gaan varen. Ik heb een vaarbewijs uit België, maar had nog geen internationaal vaarbewijs. Toen we op Madeira een motorboot wilden huren, om zelf op zoek te gaan naar dolfijnen, vroeg de uitbater mij op het laatste moment of ik mijn vaarbewijs mee had. Nee, daar had ik niet aan gedacht en daardoor konden we niet gaan varen. Deze keer had ik drie maanden voor ons vertrek naar Gran Canaria bij WWSV in Gent online een internationaal vaarbewijs aangevraagd (70€).

Een boot huren op Gran Canaria
Quicksilver Activ 455

Een boot huren bij Isla Breeze Boat Rental

In de haven van Puerto Pasito Blanco hebben we bij Isla Breeze Boat Rental, voor 4 uren, een kleine motorboot met overkapping gehuurd. Het was een recent type voor max 4 personen, de Activ 455 Quicksilver. De boot heeft bluetooth voor de stereo, een oplader voor je gsm en verlegbare kussens. We kregen van Alberto een heel uitgebreide uitleg, vooral over de veiligheid. Het bleek dat je voor dit type boot geen vaarvergunning nodig had.

Alberto runt de zaak samen met zijn broer Javier. Deze motorboot had maar 15pk, maar ging voldoende vooruit om een deel van de kust te verkennen. We hebben vanop de boot gevist en mijn zoon heeft een grote Red Snapper kunnen vangen. Hij heeft hem gelukkig weer vrijgelaten.

Let op: Om te vissen op zee in Gran canaria heb je een visvergunning nodig.

Een boot huren op Gran Canaria
Een boot huren op Gran Canaria

Zelf dolfijnen en walvissen zoeken?

Dolfijnen zoeken kan, maar eigenlijk heb je daarvoor een snellere boot nodig. Dat komt omdat dolfijnen in Gran Canaria zich veel verder van de kust bevinden dan in Tenerife of Madeira. Om dolfijnen te spotten voor de kust van Maspalomas, moet je met deze boot ongeveer 30 minuten varen. Dichter is de zee gewoon niet diep genoeg. Voor de kust van Tenerife is de zee sneller diep en moet je maar 5 minuutjes varen om dolfijnen te zien. In Tenerife zagen we vooral veel Pilot Whales (Grienden). Je kan natuurlijk ook altijd een snellere boot huren, maar die zijn duurder. Alberto heeft er vijf!

Veiligheidsbriefing door Alberto

Je kan gratis parkeren tussen de haven en de Spar (supermarkt). Je moet aan de securitypoort vermelden dat je voor Isla Breeze Boat Rental komt en ze laten je door. We waren een half uur te vroeg en Javier was bezig met het klaarmaken van de boot. Na 15 min was Alberto er ook, spraken hen aan en we konden onmiddellijk aan de briefing beginnen. De uitleg gaat vooral over veiligheid. De boot had bijvoorbeeld een ingebouwde GPS, waardoor hij ons kon volgen, waar we ook vaarden. Interessant moest de boot plots in panne vallen en we hulp nodig zouden hebben. Alberto zei: bel of Whatsapp en we vinden je makkelijk via de GPS tracker onmiddellijk terug en komen dan eventueel met een andere boot om hulp te bieden.

Isla Breeze Boat Rental

Is de brandstof inbegrepen bij de huurprijs van de boot?

Breng gerust lunch of drank mee, want de Activ 455 had een ingebouwde koelbox. De koelbox werd gratis gevuld met ijs. Brandstof was inbegrepen, zelfs terwijl de olieprijzen al een paar maanden aan het stijgen waren. Het is wel zo dat brandstof op Gran Canaria veel goedkoper was dan in België of Nederland. Een liter benzine aan de pomp kostte “maar” 1.40€/liter, bij ons op dat moment 1.90€/liter. Na het tanken ging daar nog eens een flinke korting vanaf. Op een tank van 40 liter ging nog eens 9€ korting af! Om deze korting te krijgen, moest je voor minimum 25€ tanken.

Hoeveel kost een boot huren op Gran Canaria?

Een boot huren op Gran Canaria is meestal erg duur. De totale prijs dat we betaalden, inclusief benzine en Tax, was 220€. Goedkoop is zo’n uitstap dus niet, maar vergeleken met een bootexcursie met 4 personen, zal de totaalprijs bij Isla Breeze wel overeenkomen. Het leukste is dat je gewoon zelf mag varen en kiezen naar waar. Bij aankomst, we waren juist op tijd terug, stonden Alberto en Javier ons op te wachten aan de kade bij de tankinstallatie. We kregen onmiddellijk onze vastgezette waarborg (200€ via de kaart) terug. Het was een leuke dag en kunnen Isla Breeze aan iedereen aanbevelen.

Visvergunning voor Gran Canaria

Adres en huurprijzen Isla Breeze Boat Rental

Carretera GC-500 s/n
Oficina Varadero, Pasito Blanco Marina
San Bartolomé de Tirajana, Gran Canaria
By Bus: Bus No.1/ FREE PARKING

Prijzen vind je per type boot op de website van Isla Breeze Boat Rental

Richtprijs: 220€ voor 4 uren met de Quicksilver 455

Drie mooie korte wandelingen op Gran Canaria

Gran Canaria is een echt wandeleiland, je kan er langs de kust of in de bergen ontelbare mooie wandelingen maken.

Lees verder

Wim & Jessica

We hebben de reisblog "Globetrotter Avenue" gemaakt als hobby, maar ook om reiservaringen te delen met anderen. Ondertussen hebben we meer dan 40 landen bezocht. We houden van natuur, bossen en bergen, maar ook van zon, zee en strand. Zijn we niet op reis, dan vind je ons in de tuin. Veel Leesplezier!

Geef een reactie