Je bekijkt nu Wandeling Cadzand: mag je hond er vrij loslopen?

Wandeling Cadzand: mag je hond er vrij loslopen?

Wanneer mag je hond vrij loslopen op het strand van Cadzand?

Honden mogen tussen 1 oktober en 1 mei op het strand van Cadzand de ganse dag vrij rondlopen, maar tussen 1 mei en 1 oktober mogen ze enkel loslopen na 18.00 ‘s avonds en tot 10u00 ’s morgens. Dus tussen 10u00 en 18u00 worden honden toegelaten op het strand, maar in die periode wel verplicht aangelijnd.

Hou wel rekening met de verschillende seizoenen, omdat de uren wanneer honden op het strand al dan niet aangelijnd toegelaten worden, verschillen naargelang het seizoen.

Cadzand wandelen

Cadzand-Bad: Schoonste strand van Nederland

Cadzand-Bad is een mooie badplaats met een breed zandstrand gelegen aan de Nederlandse kust en populair bij honden eigenaars om er te gaan wandelen. Cadzand ligt tussen Breskens in het zuiden van Nederland en Het Zwin in het noordoosten van België. De kustplaats won reeds verschillende keren de prijs “Schoonste strand van Nederland”.

Het is in België niet altijd toegelaten om met je hond op het strand te wandelen. In Nederland zijn de regels iets losser en mogen honden meestal vrij het strand op. Niks leuker voor een hond om eens los te kunnen lopen op een strand.

Druk in het weekend 🐕

Het kan er in de zomermaanden in Cadzand heel druk zijn, maar ook op een zondag in de herfst of in de winter. We waren er bijvoorbeeld in oktober op een bewolkte zondagmiddag en het strand van Cadzand-Bad was toen heel druk. Veel mensen hadden blijkbaar hetzelfde idee en kwamen met hun hond naar Cadzand om te wandelen. Die dag werd er zelfs een hondenwandeling gehouden, waaraan wel 25 honden meededen. Mooi om te zien. Er staan op het strand om de zoveel meter vuilbakken. Vergeet je hondenpoepzakjes niet mee te brengen. Een minder druk strand om met je hond te gaan wandelen is het strand van Groede-Bad.

Wandelen Cadzand

Waar kan je best parkeren?

Je kan betalend parkeren langs de kant van de weg in de straten rond Cadzand. Wij parkeren meestal op een vrij goedkope betaalparking. Vanaf de parking is het maar 600 meter wandelen tot aan het strand. Adres Parking: Lange Strinkweg 1a, 4506 JG Cadzand, Nederland

Je kan ook op een andere betaalparking gaan staan. De twee parkings zijn gelegen langs de Zwartepolderweg en liggen meer ten oosten van Cadzand (in de richting van Breskens). Adres: Zwartepolderweg 14, 4506 HV Cadzand, Nederland

Strandpaviljoen Caricole 🍺

Na de wandeling op het strand van Cadzand zijn we nog iets gaan drinken in één van de vele strandbars. Je komt er verschillende tegen in de richting van Breskens (elke 500 meter). Wij gingen iets drinken in Strandpaviljoen “De Caricole”. Onze hond kreeg een bakje vers water en wij probeerden een in Nederland gebrouwen biertje van het huis “Caricole” uit.

Strandpaviljoen Caricole
Wandelen Cadzand
Wandelen Cadzand Caricole

Wim & Jessica

We hebben de reisblog "Globetrotter Avenue" gemaakt als hobby, maar ook om reiservaringen te delen met anderen. Ondertussen hebben we meer dan 40 landen bezocht. We houden van natuur, bossen en bergen, maar ook van zon, zee en strand. Zijn we niet op reis, dan vind je ons in de tuin. Veel Leesplezier!

Geef een reactie