Je bekijkt nu De beste stranden van Curaçao

De beste stranden van Curaçao

Beste stranden Curaçao

De mooiste stranden van Curaçao liggen in Bandabou, het Zuidwesten van het eiland. Playa Cas Abao is voor kleine kinderen één van de beste stranden van Curaçao, omdat het strand daar langzaam afloopt in zee. Het is wel een betalend strand. Cas Abao heeft prachtig turkoois water en is open van 8u ’s morgens tot 6u ’s avonds. Het is er zalig zwemmen en op het strand zijn ligstoelen en parasols te huur voor 5 naf per stoel. Naar hier kom je om te zwemmen en te relaxen, maar als je wilt snorkelen, zijn Playa Porto Mari & Playa Lagun betere plaatsen.

Cas Abao beach
Playa Cas Abao

Playa Cas Abao

De toegangsprijzen zijn niet duur, namelijk 10 naf per auto (maximum 4 personen, daarna 2.5 naf pp extra) van maandag tem zaterdag. Op feestdagen en op zondag is de prijs 12.5 naf per auto. Er zijn voldoende faciliteiten op het strand, zoals o.a. een snackbar, douches (50 cent) en toiletten. Je kan er kayaks huren en nadien kan je een massage laten doen met op de achtergrond het geluid van de golven. Heel gezellig strandje met een duikshop. Meer info om te gaan duiken met B Diving & Watersports vind je hier. Vanop Cas Abao kan je een expeditie boeken naar mushroom forest. De boot vaart 3 keer per week uit en je kan er schildpadden, murenen, pijlstaartroggen en grote koralen, in de vorm van een paddenstoel, zien.

Cas Abao beach Curaçao

Als het in de middag te heet wordt op Playa Cas Abao, kan je altijd de schaduw opzoeken onder de vele hutjes en palmbomen. Dit strand moet het hebben van het mooie witte zand en de relaxte sfeer. Hieronder vind je de beste stranden van Curaçao!

Playa Daaibooi

Ik vond het één van de leukste strandjes aan de westkust. De sfeer is er gemoedelijk en voelt minder toeristisch aan. Je vindt de nodige schaduw onder de vele hutjes met strodak. Er is een snackbar en je kan een kleine wandeling maken langs de kust. Het padje ligt een beetje weggestopt aan de rechterkant van het strand. Je moet eerst over een paar kleine rotsjes klimmen, maar daarna zie je het begin van het pad duidelijk liggen. Het weggetje loopt langs de baai en gaat af en toe tussen de struiken (met bloemen EN prikkers). Ik ben om de hoek van de baai gewandeld en dan nog een heel stuk langs de kust. Bij elke stap hoor je leguanen en hagedissen wegstuiven en zie je mooi gekleurde vogels vliegen.

Playa Daaibooi Curaçao
Playa Daaibooi
Playa Daaibooi hike Curaçao
De beste stranden van Curaçao

Ik denk dat het pad tot aan het volgende strand loopt. Het zicht op Playa Daaiboi en op de Caraïbische zee is prachtig. We hebben hier veel vissen gezien, zelfs een Murene. Maar zoals overal in de Caraïben, heeft het koraal spijtig genoeg last van coral bleaching.   

Grote Knip - Playa Abou

Al bij aankomst heb je een panoramisch zicht op het strand, omdat de parking ongeveer 10 meter hoger ligt dan de zee. Vergeet zeker geen foto te nemen vanop het uitkijkpunt. We vonden het een aangenaam strand met veel bomen. Er zijn niet veel faciliteiten, enkel een wat afgeleefde snackbar, maar wel met vriendelijk personeel. Ook dit strand is geschikt voor kleine kinderen, door het aflopende strand en de vele schaduwplekjes waar we met een bal konden spelen. Het is gezellig druk en minder toeristisch dan ik eerst dacht. Het moment dat we er waren, in april, was het in Nederland nog geen vakantie. Het is een geliefd strand onder de lokale bevolking en komen vooral in het weekend met de familie BBQ ’n onder de bomen.

Grote Knip Curaçao
Grote Knip - Playa Abou

Playa Porto Mari

Een redelijk druk en meer toeristisch zandstrand dan de andere strandjes, maar wel ideaal voor kinderen. Via een pier kan je makkelijk het water in. Eli heeft zich op het vlot, vóór het strand, goed geamuseerd met een vriendje. Ik herinner mij dat die jongen uit Nederland, 2 maanden op bezoek was bij zijn oma en opa. Er zijn veel faciliteiten, waaronder een restaurant en bar, toiletten en douches. De muziek uit de bar stond, naar mijn zin, toen wat te luid. Indien dat je stoort, stap je beter in het begin een beetje verder het strand af om iets verder een stoel te huren. Ik was een beetje te snel om een strandstoel uit te kiezen en kon gans de middag naar de muziek luisteren

Curaçao Playa Porto Marie
Playa Porto Mari

Snorkelen

Ik ben dan maar, i.p.v. rustig wat te lezen, een uurtje of twee gaan snorkelen. Onder water zijn voor de kust metalen bollen geplaatst, om daar opnieuw koraal op te laten groeien en ik had de indruk dat het lukt. Rondom en in de bollen zwemmen veel vissen, maar het heeft toch iets kunstmatigs.

Wij vonden dit een leuk strand, omdat het eens iets anders was voor de kinderen.

Direct voor het strand is het niet zo een goede plaats om te snorkelen, maar langs de rotswanden zijn er meer vissen te zien. Ook hier is er een duikschool gevestigd op het strand, Porto Marie Sports en die maakt excursies naar het dubbele rif.

Playa Lagun

Playa Lagun heeft een leuk klein strandje en is gelegen aan een mooie baai. We waren vroeg die dag en konden overal een plekje uitkiezen om ons te installeren. We namen onze 2 nog op elkaar gestapelde ligstoelen en plaatsten ze onder een boom langs de kant van het strand. We wilden die dag eigenlijk de Christoffelberg beklimmen, maar we waren te laat. De wandeling naar de top van de berg mag je namelijk na 10u ’s morgens niet meer aanvangen. Playa Lagun heeft een zandstrand met hier en daar wat rotsen en stenen. Het restaurant, bovenop de baai, kan je bereiken via een steile trap. Daarnaast is er een soort bungalowpark. Ik zou zeker overwegen om er eens te verblijven.

Playa Lagun Curaçao
Blowfish
PLaya Lagun - Curaçao

Om te snorkelen is deze plek heel goed. De baai komt natuurlijk over en je ziet veel vissen langs de wanden van de rotsen. Ik ben bijna niet uit het water geweest. In 2013 kwam er een grote Hawksbill schildpad haar eieren op dit strand leggen. Er is genoeg schaduw en het toilet kan je boven van het restaurant gebruiken. Wij hebben toen iets gegeten in de Bahia Beach Bar. Als je een appartement wil boeken aan deze baai, dan kan dit via Lagoon Ocean Resort.

Playa Grandi - Pescado

Ook al is dit één van de mindere stranden, het is één van mijn favorieten. Niet voor het mooie strand, want dat heeft het niet, maar wel omdat er hier zoveel schildpadden te zien zijn. Hier wordt elke dag de vers gevangen vis gekuist en het “afval” smijten de vissers terug in het water. De zeeschildpadden komen daar op af. We zijn 2 keer naar Playa Grandi geweest, om deze prachtige dieren te bewonderen. Dat is DE plek om met zeeschildpadden te zwemmen. Je ziet er niet één, maar verschillende tegelijk. Op het strand zijn ze traag en lomp, maar in het water lijken ze te zweven. Het was de eerste keer dat ik tussen schildpadden heb gesnorkeld en het was een fantastische ervaring.

Seaturtle Playa Grandi Curaçao - Wat te doen Curaçao
Playa Grandi - Piscado Curaçao
Playa Grandi -Piscado - Curaçao

Op zondag is het druk en kan je eten in het plaatselijk restaurantje (eettentje). Het kost bijna niks en het was heel lekker. Meestal maken ze vers gevangen vis klaar, die je zelf ook bij de plaatselijke vissers kan kopen. De prijs van de vis te koop op het strand, is trouwens 3 keer goedkoper dan wat je betaalt in de winkel. Er is geen schaduw op het strand en er liggen veel keien. Geen faciliteiten. Er zijn nog veel andere dingen dat je op Curaçao kan doen. Hier of via onderstaande link vind je er zeven!

Reacties

Heb je nog een vraag of suggestie, laat het dan onderaan gerust weten met een berichtje. Ik doe mijn best om zo vlug mogelijk een antwoord te geven op je vraag.

Wil je gewoon een reactie geven op de blogpost of deze delen, dan is dat voor ons ook altijd leuk.

Alvast bedankt! 😉

Beste stranden Curaçao - kaart

  • Ons verblijf op Curaçao
  • Of wil je liever naar Florida ?

Wim & Jessica

We hebben de reisblog "Globetrotter Avenue" gemaakt als hobby, maar ook om reiservaringen te delen met anderen. Ondertussen hebben we meer dan 40 landen bezocht. We houden van natuur, bossen en bergen, maar ook van zon, zee en strand. Zijn we niet op reis, dan vind je ons in de tuin. Veel Leesplezier!

Dit bericht heeft één reactie

Geef een reactie