Je bekijkt nu Fitfort L1 Pro: Hoofdtelefoon met Noise Canceling

Fitfort L1 Pro: Hoofdtelefoon met Noise Canceling

Draadloze hoofdtelefoon Fitfort L1 Pro

Na lang twijfelen tussen de duurdere Bose QuietComfort 35ii en de Sony topmodellen zoals de WH-1000XM3, kwam ik toevallig de Fitfort L1 Pro tegen. Ik moet toegeven dat ik nog nooit gehoord had van het merk. Op Amazon was de bluetooth koptelefoon met ANC-functie te koop voor maar 50 euro. Voor de snelle beslissers werd er zelfs een extra korting gegeven. Na het lezen van verschillende positieve gebruikersbeoordelingen besloot ik om de gok te wagen en heb er nog geen spijt van, integendeel.

Fitfort L1 Pro Review
Fitfort L1 Pro

Waarom moet je de Fitfort L1 Pro kopen?

1. Bluetooth 5.0

Er zijn een aantal zaken waar je best op let als je een nieuwe koptelefoon aanschaft. Eén daarvan is of de Bluetooth versie up to date is. Er worden nog steeds veel koptelefoon verkocht met de oudere versie. De Fitfort L1 Pro heeft een zeer goede 5.0 bluetooth verbinding. Het voordeel daarvan is dat het bereik veel verder reikt.

Ik heb het thuis, maar ook op de trein naar Gent uitgetest. De specificaties geven aan dat je bluetooth tot 10 meter ver kan gebruiken. Ik heb geen enkele keer last gehad van gekraak, ook niet toen ik in de trein 20 meter van mijn plaats verwijderd was. Het koppelen met bluetooth gaat heel gemakkelijk.

1.1 Bluetooth koppelen met een smartphone:

Je houdt de middelste knop op de rechterkant van de koptelefoon 3 sec ingedrukt tot je een stem hoort: Power On, het ledlampje knippert daarna snel rood blauw. Daarna open je de instellingen op de smartphone, ga naar bluetooth, beschikbare apparaten…kies L1 Pro.

Smartphone vraagt: Koppelen? Op koppelen drukken en de stem zegt: Connected. Ledlampje knippert traag blauw.

Bluetooth Fitfort L1 Pro

2. Active noice cancelling (ANC)

De ANC van de Fitfort L1 Pro vergelijken met de Bose QC35ii of Sony kan ik voorlopig niet, maar de noice cancelling werkt gewoon goed. Er is een duidelijk verschil met de ANC aan en uit. Stemmen kan je nog steeds horen, maar bijvoorbeeld storend wegverkeer worden goed gedempt. Vooral op de trein hoorde ik een groot verschil. Dat zal op het vliegtuig niet anders zijn. De ANC werkt zowel met als zonder muziek. Als je muziek speelt via deze koptelefoon en je maakt gebruik van de ANC, dan sluit je alle geluid rondom je zo goed als uit. Het is soms dat tikkeltje extra dat een groot verschil kan maken. Active noice cancellation is 20 tot 25 db. De ruisonderdrukkingsfunctie kan zowel bedraad als draadloos gebruikt worden.

3. Geluidskwaliteit van de L1 Pro

Ik vind het geluid en de bass-instelling van deze koptelefoon heel goed. Het is een over ear headset met zachte memory foam oorschelpen. Ze zijn vergelijkbaar met de oorschelpen van de Bose QC35ii. Mijn oren worden er een beetje warm van, maar niet in die mate dat het storend is. De frequency range, voor de mensen die daar iets aan hebben, is 20-20KHz en de sensitivity 102-+3db. Liedjes of een podcast pauzeren, kan je makellijk door op de middelste knop te drukken. De muziek dat uit deze koptelefoon komt (40mm luidsprekers) is vol en warm.

Fitfort wireless headphone L1 Pro

4. Batterijduur

De batterij gaat verrassend lang mee voor een headset van deze prijs. Opladen duurt de eerste keer vrij lang vond ik, maar daarna kan je hem tot 27 uren gebruiken. Dat zal dan wel zonder de ANC functie zijn, maar toch. Dat is langer topmodel QC35ii van Bose dat 22 uren aangeeft. Een ander voordeel is dat je door de bijgeleverde kabel de hoofdtelefoon nog steeds kan gebruiken als de batterij leeg is. Je sluit de headset (USB C) aan op je computer met de bijgeleverde 3.5 jack aansluiting. Ik heb een Fitfort L1 Pro unboxing video gemaakt. Je kan de youtube video ook onderaan bekijken door op de youtube-box te klikken.

Wat zit er in de doos?

–             De fitfort L1 Pro koptelefoon

–             Zachte opberghoes met rits en binnenvak

–             Oplaadkabel USB-USB C

–             Extra aansluitkabel koptelefoon jack-USB C

–             Vliegtuig adaptor

Fitfort L1 Pro Wat zit er in de doos

Conclusie Fitfort L1 Pro

De Fitfort L1 Pro is een fantastische allround lichtgewicht koptelefoon en te koop via Amazon voor een erg voordelige prijs. De L1 Pro weegt maar 219 gram, de Bose QC35ii weegt bijvoorbeeld 232 gram. Als je bekijkt wat je ervoor in de plaats krijgt en je de vergelijking maakt met de dure topmodellen van de gekende merken is deze koptelefoon een aanrader. De Bluetooth werkt erg goed, het geluid is mooi vol, hij zit super zacht rond de oren en de beugel is voorzien van een zachte vulling. Als extra zit er ook nog eens een goed werkende ANC functie dat 20 uur lang meegaat. Wat wil je nog meer voor die prijs!? Ik kan de Fitfort L1 Pro alleen maar aanbevelen.

Fitfort L1 Pro Unboxing Video

Wim & Jessica

We hebben de reisblog "Globetrotter Avenue" gemaakt als hobby, maar ook om reiservaringen te delen met anderen. Ondertussen hebben we meer dan 40 landen bezocht. We houden van natuur, bossen en bergen, maar ook van zon, zee en strand. Zijn we niet op reis, dan vind je ons in de tuin. Veel Leesplezier!

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. Maas

    Hallo wie lange dauert erste Betriebsaufnahme, bzw. das Aufladen? Bei mir zeigt das Lämpchen nach 5 Stunden immer noch rot.

    1. W&J

      Hi, when the headphones are fully charged, the red LED on the right side turns blue

Geef een reactie