Gran Canaria 🌊

Gran Canaria is één van de Canarische eilanden dat werkelijk alles heeft. Er wordt wel eens gezegd dat Gran Canaria een mini continent is op zichzelf. Je vindt er veel mooie strandjes, maar evengoed op een klein uurtje rijden, hoge spectaculaire bergen om eindeloze wandelingen in te maken. Het eiland is zo’n 580 km² groot en iets kleiner dan Tenerife. We verbleven in het zonnige zuidoosten en maakten uitstapjes over het ganse eiland. Alle blogposten samen vormen een soort van mini reisgids van Gran Canaria. Je kan het best beginnen met “10 leuke dingen om te doen op Gran Canaria“.

Heb je een paspoort nodig op Gran Canaria?

Gran Canaria maakt deel uit van Spanje en dus van de Europese Unie. Inwoners van de EU en Zwitserland kunnen hun ID gebruiken, alle andere bezoekers hebben een geldig paspoort nodig. Op Gran Canaria wordt met de Euro betaald. Je kan er dus gewoon met je debit (zichtrekening) of creditkaart betalen.

Douane: hoeveel mag je terug meebrengen van Gran Canaria?

Let op! Gran Canaria valt buiten de douane regelingen zoals binnen Europa. Dit wil zeggen dat je maar een beperkt aantal aankopen belastingsvrij mag meenemen naar huis. Op Gran Canaria gelden de voorwaarden die van toepassing zijn op reizigers die uit een niet-EU-lidstaat terugkeren. Dit wil zeggen dat je btw verschuldigd bent op alle artikelen dat je meebrengt boven 430€ per persoon. Dit moet je zelf aangeven bij de douane.