Je bekijkt nu Guadalest – Eén van de mooiste dorpjes van Spanje

Guadalest – Eén van de mooiste dorpjes van Spanje

El Castell de Guadalest

El Castell de Guadalest of ook wel het Adelaarsnest genoemd bevindt zich in Costa Blanca op 20 km ten noorden van Benidorm en op een uur rijden van Jávea (60 km). Het kleine dorpje Guadalest is door de Moren op een hoge rots gebouwd en is enkel toegankelijk door een poort en een tunnel. De ingang waar de houten poort in vastgezet is, is uitgehouwen uit een rotswand. De parking is gemakkelijk te vinden en ligt centraal op het lagergelegen dorpsplein, maar we parkeerden gewoon gratis langs de kant van de weg bij het binnenrijden van Guadalest.

Guadalest

Musea

Guadalest telt 220 inwoners, maar elk jaar komen ongeveer 2 miljoen toeristen het Adelaarsnest bezoeken. Ben je in de buurt dan is een stop het zeker waard. Beneden het Fort zijn een aantal museums, restaurants en souvenirwinkeltjes. Het dorp is blijkbaar gespecialiseerd in miniatuurmusea, want er zijn er een tiental. Ik moet eerlijk toegeven dat we er geen enkele hebben bezocht. We zijn natuurlijk wel naar boven gewandeld en via de speciale ingangstunnel naar het adelaarsnest gewandeld.

Guadalest
Guadalest Entrance
Guadalest from the air

Marktplein Guadalest

In vond het een heel leuk en gezellig dorp. Mijn ouders vonden het een beetje Walt-Disney achtig. We hebben er even rondgelopen en iets gedronken in één van de cafeetjes. Je kan er ook iets eten of een ijsje bestellen. Mijn zoon heeft altijd wel ergens zin in en deed het alle drie. Vanaf het dorpsplein heb je uitzicht op de Guadalest Vallei en op het turkoois stuwmeer. Je kan ook de restanten van het kasteel bezoeken en het oude huis tegenover de ingang.

Guadalest Market Square
Guadalest
Guadalest Market
Guadalest Shops

Casa Orduña

Het huis noemt “Casa de los Orduña” en werd gebouwd na een aardbeving in 1644. Het werd gebouwd in opdracht van de Baskische familie Orduña. In totaal was de familie 300 jaar slotvoogd van het fort. Het huis bestaat uit 4 verdiepingen en een kelder. De ingangsprijs was 4 euro en vond het de moeite om eens te zien. Je kan de verschillende kamer bezoeken, zoals de Bogenzaal, de wachtkamer, de keuken en de eetkamer en zien hoe rijkelijk die familie leefde in de 16de en 17de eeuw. Er hebben verschillende families gewoond. De meeste van de bewoners waren Advocaten, militairen en gouverneurs.

Casa Orduña
Casa Orduña
Casa Orduña
Casa Orduña

Eén van de belangrijkste ruimtes die je kan bezoeken in Casa Orduña is de bibliotheek. Het telt 1265 volumes. Via een buitendeur kan men langs een hedendaagse loopbrug naar de ruïnes van het kasteel en het interne kerkhof. Vandaar heb je een fantastisch uitzicht op het dorp en het stuwmeer dat drinkwater voorziet voor onder andere Benidorm en Altea. Guadalest is één van de mooiste kleine dorpjes die je in de Costa Blanca zal vinden.

Casa Orduña
El Castell de Guadalest
El Castell de Guadalest

Openingsuren Casa Orduña

Alle dagen van 10:15 am tot 1:45 pm en van 3:15 pm tot 7:00 pm

Op dinsdag: 10:00 am tot 6:00 pm

De prijzen variëren van 4 euro voor volwassen, 2 euro voor kinderen.

Telefoon: +34 965 88 5393

Guadalest ligt in de gelijknamige vallei en tussen de Sierra Aixorta (1126m) en de Sierra de Aitana (1558m) op een hoogte van 587 meter. Je kan het mooie dorpje bereiken via de CV-70 of met de bus Llorente (16).

Video Bezoek aan Guadalest

De Algar Watervallen

Indien het erg warm is in Guadalest en je hebt zin in een frisse duik, dan kan je eventueel op de terugweg (15km) een bezoekje brengen aan De Algar watervallen.

Lees meer

Wim & Jessica

We hebben de reisblog "Globetrotter Avenue" gemaakt als hobby, maar ook om reiservaringen te delen met anderen. Ondertussen hebben we meer dan 40 landen bezocht. We houden van natuur, bossen en bergen, maar ook van zon, zee en strand. Zijn we niet op reis, dan vind je ons in de tuin. Veel Leesplezier!

Geef een reactie