Je bekijkt nu Mag je hond los op het strand van Groede?

Mag je hond los op het strand van Groede?

Wanneer mag je hond los op het strand van Groede?

Tussen 1 oktober en 1 mei mag de hond los op het strand van Groede. Na 1 mei en tot 1 oktober mag je hond enkel nog vrij loslopen tussen 18u00 ’s avonds en 10u00 ’s morgens!

Wandeling langs Strandpaviljoens

Op een wandeling langs het strand van Groede kom je enkele leuke strandpaviljoens tegen, waaronder Beachhouse 25. Je kan er zowel binnen als buiten op het grote terras iets drinken of eten en honden zijn er toegelaten. Iets verder richting Cadzand vind je op het strand, strandpaviljoen Puur. Je kan er in de winter terecht op vrijdag, zaterdag en zondag vanaf 11u00 voor een laat ontbijt en serveren ook lunch. Puur is open tot 20u00 ’s avonds, op vrijdag tot 19u00. Op de menukaart staan vegetarische gerechten, waaronder vegetarische spaghetti, een Toast Vega en er is zelfs een Veggie Burger te verkrijgen!

Strandpaviljoen Beachhouse 25
Strandpaviljoen Beachhouse 25

Waar kan je best parkeren?

Parkeren kan gratis op de grote parkeerplaats “Walendijk” tussen 15 maart en 15 november en is gelegen langs de weg Walendijk. Tussen 15 november en 15 maart is parkeren niet gratis en kost het 1 euro per uur of 4 euro per 24 uur. Indien je Walendijk ingeeft met de app “Here WeGo” of met Google Maps op je smartphone, dan geeft de gps op beide apps de juiste locatie van de parking. De parking ligt eigenlijk juist buiten Groede, in Breskens. Verder zijn er nog enkele andere parkeerplaatsen te vinden langs de Zeeweg.

Parking Walendijk

Wandeling van Groede-Bad naar Breskens

Strandpaviljoen “Beachhouse 25” ligt op een uurtje (5km) wandelen van het Stadspark Breskens en is vlot bereikbaar via de Panoramaweg (20 min met de fiets). Onderweg kom je nog andere strandpaviljoenen tegen. In Breskens zijn ook leuke eet- en drinkgelegenheden. Het dorp van Groede ligt op een kleine 4 km van het strand. Reken 45 min te voet en 15 min met de fiets.

We vonden Groede-Bad een propere en rustige badplaats. Het strand van Groede is minder druk dan dat van Cadzand. Het is een ideale plaats om alleen of met het gezin te komen wandelen of de hond los op het strand van Groede te laten lopen. Groede ligt in de Provincie Zeeland en telt niet meer dan 1000 inwoners. Het dorpje ligt ongeveer 1.5 meter boven de zeespiegel in de gemeente Sluis, Nederland. Vroeger ging ik op zondag samen met mijn ouders soms wandelen met onze hond op het strand van Cadzand. Doordat vrienden er een 2de huisje hadden gekocht, leerde ik ook Groede kennen. Het centrum is niet groot en veel winkels zijn er niet. Door de smalle straatjes, het marktplein en de unieke ligging heeft Groede zijn eigen speciaal sfeertje.

Het strand van Cadzand

Ga je liever wandelen op het strand van Cadzand?... dan vind je hier alle info!

Cadzand-Bad

Wim & Jessica

We hebben de reisblog "Globetrotter Avenue" gemaakt als hobby, maar ook om reiservaringen te delen met anderen. Ondertussen hebben we meer dan 40 landen bezocht. We houden van natuur, bossen en bergen, maar ook van zon, zee en strand. Zijn we niet op reis, dan vind je ons in de tuin. Veel Leesplezier!

Geef een reactie