Van Hope via Manning Provincial Park naar Okanagan Lake

Van Hope via Manning Provincial Park naar Okanagan Lake

Coquihalla Campground
3.5/5

Dag 3: Rit van Coquihalla Campground bij Hope via Manning Provincial Park naar Okanagan Lake North Provincial Park (240km/150mi). Het opruimen en afsluiten van alle aansluitingen en afvoerslangen ging veel gemakkelijker dan het aansluiten ervan. Die avond zou het heel wat vlotter gaan, omdat je er gewoonweg niks kon aansluiten. De volgende Camping ligt in het Okanagan Lake North Provincial Park en heeft zelfs geen elektriciteitsaansluiting. Die morgen zijn we dus vlot kunnen vertrekken richting Kelowna. We reden via Highway 3 en 3A en stopten voor een wandeling en lunch in Manning Park.

Manning Park B
Manning Provincial Park
Manning Provincial Park

Manning Provincial Park

Na de lunch maakten we in Manning Provincial Park de ingekorte wandeling rond Lightning Lake. We vertrokken clockwise vanaf de day-use-area (parking) en sneden een stuk van de wandeling af door aan de eerste brug, halfweg het meer,  rechts af te slaan. Ik schat dat de ingekorte versie ongeveer 4,5 km lang was. De volledige afstand van de Lightning Loop wandeling is 8.5 km lang. Eens terug aan de camper hebben we lunch gegeten en heeft Eli in het meer gezwommen. Ik vond het nogal fris en ben maar tot aan mijn middel in het water geraakt. Toen we ons stonden af te drogen passeerden er 2 mannen die een forel hadden gevangen. Eli wilde vanaf die dag vissen.

Manning Park - Lightning Lake
Manning Park BC
Manning Park - Lightning Lake

Tanken

Nadat we een tijdje hadden gereden hebben we voor 107$ CAD getankt. De betaling bij het tanken verliep net iets anders dan bij ons. Vóór je tankt moet je binnen een geschat bedrag betalen, in dit geval was dat 120$ CAD. Daarna kan je tanken. Als je voor minder tankt dan de 120$ dan wordt het resterende bedrag gewoon automatisch teruggestort op je rekening. In het begin voelt dat wat onwennig, maar ik  heb geen enkele keer het resterende bedrag niet teruggestort gekregen.

Fruitkraampjes langs de baan

Na een 2 tal uurtjes rijden zijn we in Keremeos gestopt om fruit te kopen. Dat dorpje is door het droge warme klimaat zowat de hoofdstad van de fruitwinkels en kraampjes. Er wordt daar ook veel wijn gemaakt. Nadat we 2 zakken vol vers fruit in de camper hadden gelegd, zijn we aan het kraampje nog een ijsje gaan eten. Het was gelukkig niet ver meer tot aan de camping. Opletten met de gps instelling, je hebt namelijk Okanagan Provincial Park en Okanagan Falls Provincial Park! We waren verkeerd gereden richting Okanagan Falls Provincial Park. Ook al was het maar een half uur extra, je kan die extra rijtijd na zo’n dag missen als kiespijn.

Okanagan Lake Provincial Park

Okanagan Lake North Provincial Park

Onze gereserveerde kampeerplek op de camping had ik iets te laat geboekt en lag naar mijn gevoel een beetje te dicht tegen de weg. Er zijn betere plaatsen om te staan. We hadden plaats N33. Je kon er de auto’s op de weg nog licht horen en de afstand naar het meer om te gaan zwemmen was iets te ver. Nu ja, we bleven er maar één nacht. De verantwoordelijke van de camping komt ’s avonds langs om te checken of je betaald hebt en of je op de juiste plek staat. Het is handig om het document van de internet-reservatie dan bij de hand te hebben. De prijs was 41,30$ CAD reservatie kosten en tax inbegrepen.

Reservatie afprinten...

Zowel in de provinciaalse parken als in de Nationale parken kwamen de gereserveerde plaatsen overeen met de documenten die ik na de online reservaties had afgeprint. Via deze link kan je een kampeerplek reserveren in Okanagan Lake North Provincial Park. Vóór het avondeten zijn we gaan zwemmen en hebben even met de frisbee gespeeld. ’s Avond kon je de krekels horen tjirpen. We zijn vroeg gaan slapen want de volgende dag stond een leuke activiteit op het programma, fietsen door Myra Canyon.

Rit van Coquihalla Campground naar Okanagan Lake North Provincial Park

  • Rondreis West-Canada & Vancouver Island
  • Overzicht reisprogramma

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Wim

Ik heb de travel blog "Globetrotter Avenue" gemaakt als hobby, maar ook om reiservaringen te delen met anderen. Ondertussen heb ik meer dan 40 landen bezocht. We houden van natuur, bossen en bergen, maar ook van zon, zee en strand. Veel Leesplezier!

Geef een reactie

Sluit Menu
nl Dutch
X