Je bekijkt nu Catamaran, Parasailen & een Jetski huren in Arguineguin, Gran Canaria

Catamaran, Parasailen & een Jetski huren in Arguineguin, Gran Canaria

Waar kan je een Jetski huren in Arguineguin?

Een van de leukste dagen op Gran Canaria dat jaar was ongetwijfeld toen we gingen parasailen en jetskiën in Arguineguin. Het was een ervaring die we nog nooit eerder hadden beleefd en we waren nieuwsgierig naar de opwinding die het met zich meebracht. Een Jetski huren in Arguineguin kan vrij makkelijk. We begaven we ons naar de haven, op zoek naar informatie over de kosten van deze activiteiten. Het bleek niet goedkoop te zijn, maar door enkele uitstapjes te combineren, konden we de gemiddelde prijs verlagen ten opzichte van afzonderlijke boekingen door er een catamaran tocht bij te boeken.

Jetski huren in Arguineguin
Jetski huren in Arguineguin

Lunch op de catamaran bij Anfi Beach

De dag ervoor hadden we dus al genoten van een ontspannende tocht met een middelgrote catamaran langs de westkust. Het rustige ritme van de catamaran maakte de ervaring aangenaam, zelfs voor degenen die gevoelig zijn voor zeeziekte. Na 1,5 uur varen, ankerden we bij Anfi Beach voor een lunch aan dek en een (erg) verfrissende duik in zee. Hoewel het water aanvankelijk wat te fris leek, voelde het achteraf toch goed aan. De lunch, hoewel niet zo indrukwekkend op de foto onderaan, werd door de kinderen OK bevonden en mijn zoon kreeg zelfs een extra portie.

Varen met een catamaran in Arguineguin
Catamaran Arguineguin
Lunch catamaran arguineguin ESnautica

Kan je dolfijnen spotten langs de westkust van Gran Canaria?

Onderweg hoopten we dolfijnen en walvissen te spotten, maar die bleken niet zo dicht bij de kust te komen. Hoewel je speciale tochten kunt boeken die verder de zee ingaan, was de kans op waarneming op dit soort boottochten niet erg groot vanwege de ondiepe wateren. In Tenerife is de kust sneller diep en kan je makkelijker dolfijnen en walvissen spotten. Je kan eventueel een boot huren op Gran Canaria en zelf op zoek gaan naar dolfijnen.

Parasailen en een jetski huren in Arguineguin:

De volgende dag meldden we ons opnieuw bij dezelfde firma in de haven van Arguineguin om te gaan parasailen en een jetski te huren voor een dosis adrenaline. Eerst was het de beurt aan Jessica en Tess om te parasailen. Nadat ze om 11.30 uur waren gearriveerd en hun reddingsvesten hadden gekregen, vertrokken ze met enkele andere “avonturiers” de haven uit. Binnen een kwartier zag ik de parasail hoog boven de kust zweven. Gelukkig namen de medewerkers op de boot foto’s, zodat we ons daar geen zorgen over hoefden te maken.

Esnautica Parasailing arguineguin
Parasailing Arguineguin
Jetski huren in Arguineguin
Parasailing Gran Canaria
Jetski huren in Arguineguin

Is jetskiën moeilijk?

Jetski huren in Arguineguin

Aangezien het onze eerste keer was op jetski’s, besloten we slechts één jetski te huren in Arguineguin voor ons beiden. Na een korte instructie over het besturen en gas geven, waren we klaar om te vertrekken. Mijn zoon zat achterop en we werden begeleid door een medewerker op een speedbootje die foto’s van ons maakte. Ik was verrast door de kracht van de jetski; hij ging echt hard! Mijn zoon, destijds 15, kreeg de kans om het stuur even over te nemen en bleek er behoorlijk goed in te zijn. Stoppen was eenvoudig: gewoon het gas loslaten en “uitbollen”. Deze activiteit staat zeker op onze lijst om opnieuw te doen. Wij vonden jetskiën niet moeilijk.

Volgend jaar gaan we opnieuw parasailen en jetskiën in Arguineguin!

Dit jaar keren we terug naar Gran Canaria en ik kijk er enorm naar uit om ook eens te gaan parasailen. Deze watersportactiviteiten kunnen geboekt worden bij ESNAUTICA in de haven van Arguineguin. ESNAUTICA is een familiebedrijf met uiterst vriendelijke mensen.

Jetski huren in Arguineguin

Esnautica Water Sports & Tours

Eén van de  mede-eigenaars, Toñi, was zo attent dat ze ons zelfs een zakje met zaden van haar papajaplant meegaf, in de hoop dat we die thuis zouden planten. Zoals verwacht bleek dat papaja in België niet goed groeit, dus is het ons spijtig genoeg niet gelukt om er een volledige plant uit te kweken. Maar volgend jaar keren we gewoon terug naar Gran Canaria en genieten we daar van heerlijke papaja’s voor het hele jaar door! Je kan rechtstreeks in de haven boeken, maar ook via ESNAUTICA online.

Wim & Jessica

We hebben de reisblog "Globetrotter Avenue" gemaakt als hobby, maar ook om reiservaringen te delen met anderen. Ondertussen hebben we meer dan 40 landen bezocht. We houden van natuur, bossen en bergen, maar ook van zon, zee en strand. Zijn we niet op reis, dan vind je ons in de tuin. Veel Leesplezier!

Geef een reactie