Je bekijkt nu Johnston Canyon Ink pots – Banff National Park

Johnston Canyon Ink pots – Banff National Park

Johnston Canyon - Banff National Park

Dag 8: Die dag zijn we vroeg opgestaan, want we gingen naar de watervallen van Johnston Canyon en de Johnston Canyon Ink Pots. Ik wilde absoluut aan de wandeling beginnen voordat de busladingen vol toeristen arriveerden. Op het internet had ik gelezen dat je best vóór 9u00 ’s morgens aan de wandeling begint. Lower Falls en Upper Falls zijn bereikbaar via effen betonnen of stalen paden met beperkte hoogteverschillen. Naar Lower Falls is het hoogteverschil 30 meter. Het spectaculaire pad loopt langs steile kloven. Om bij Lower Falls te komen moet je door een kleine tunnel. Johnston Canyon is een van de mooie delen van Banff National Park en een bezoek meer dan waard.

Johnston Canyon - Bow Valley Parkway
ohnston Canyon - Banff National Park Dag 8 : Rondreis West-Canada & Vancouver Island
ohnston Canyon - Banff National Park

Johnston Canyon Lower Falls

Het hoogteverschil naar de Upper Falls is iets zwaarder, namelijk 120 meter, en daar heb je een goede conditie voor nodig. Maar door de mooi aangelegde paden is de wandeling op je eigen tempo goed te doen. Je kan de wandeling naar de watervallen zelfs met een buggy maken en je kan op elk moment beslissen om terug te keren. Naar Johnston Canyon Lower Falls is het 1.2 km stappen enkel en reken je ongeveer 1u heen en terug.

Johnston Canyon Upper Falls

De 30 meter hoge Upper Falls liggen op 2.5 km van de parkeerplaatsen voor auto’s, maar de parkeerplaats voor de campers ligt een stuk verder. Maak er maar 3 km (enkel) van. Voor dit gedeelte reken je best 1.5 u heen en terug. We arriveerden rond 8u30, maar moesten dus nog een extra deel te voet naar het beginpunt. Het werd een beetje nipt, want de eerste bus zagen we om 8u50 al arriveren. De eerste 500 meter hebben we toch een beetje doorgestapt. Aan de Upper Falls is er een uitkijkpunt op de 30 meter hoge waterval.

ohnston Canyon - Lower Falls
Lower Falls
Johnston Canyon - Banff National Park
Johnston Canyon - Banff National Park
Johnston Canyon - Banff National Park

Johnston Canyon - Banff National Park

Vanaf het begin van de wandeling tot helemaal boven aan de Upper Falls zagen we vanop het pad veel kleine watervallen en stroomversnellingen van Johnston Creek. De verschillende kleurschakeringen in de rotsen langs de kloven en in het water zijn erg mooi.

Johnston Canyon - Banff National Park
Johnston CanyoRondreis West-Canada & Vancouver Island
Johnston Canyon - Upper Falls

Johnston Canyon Ink Pots

Ben je fit genoeg en wandel je erg graag, dan kan je overwegen om naar de Ink pots te stappen. Het pad loopt verder omhoog door een bosrijk gedeelte naar een open weide. Daar vind je de Johnston Canyon Ink Pots. Het zijn ondiepe poelen waarin al eeuwenlang warm water van diep onder het aardoppervlak omhoog borrelt. Het deel naar de Johnston Canyon Ink Pots is redelijk zwaar en voor de ongeoefende wandelaar niet erg geschikt. De wandeling van de Upper Falls naar de open weide is een nogal saai stuk. Vanaf de mobilhome parking reken je 6 km enkel en 4u30 heen en terug.

Johnston Canyon - Banff National Park - Ink Pots
Johnston Canyon - Banff National Park - Ink Pots
Johnston Canyon - Banff National Park - Ink Pots
Johnston Canyon - Banff National Park - Ink Pots

Het hoogteverschil is 330 meter. Eens voorbij de steile klim door het bos is de weidse omgeving met zicht op een rivier en de Johnston Canyon Ink Pots plots toch de moeite waard. Fff, nu nog helemaal terug!

Johnston Canyon - Lower Falls & Upper Falls
Reisprogramma West-Canada & Vancouver Island
Johnston Canyon Parking Campers

Banff Upper Hot Springs

Toen we na 4.5u stappen terug aan de camper waren was het 1.30 p.m. en hadden we een reuzehonger. Eén van de voordelen van een camper was dat we even naar het toilet konden en we onmiddellijk een boterham konden eten. We waren eigenlijk wel wat uitgeput en er stond nog meer op het programma, maar helemaal niet zo zwaar, integendeel. De volgende activiteit die middag was Banff Hot Springs! Banff Upper Hot Springs ligt op 1585 meter hoogte. Het is de hoogstgelegen warmwaterbron van Canada en heeft het warmste water. De watertemperatuur ligt tussen de 37°C en 40°C en dat zagen we alle vier helemaal zitten. Na de lunch begonnen onze beenspieren al wat stijf te worden en konden we een warm bad wel gebruiken.

Beste tijd voor de hot springs:

Banff Hot Springs is gans het jaar open. ’s Morgens zou het de beste periode zijn om rustig te kunnen genieten van de warmwaterbron. Wij gingen om 3.30 p.m. en zoals je op de foto ziet, is dat inderdaad niet de beste tijd om te gaan. Maar we hadden allemaal een plaatsje om in het hete water te zitten. Zalig was dat, meer moest dat niet zijn. Juist vóór wij naar binnen gingen stond er een toeristenbus aan te schuiven om ook binnen te gaan. Gelukkig konden we nog net voor hen binnen. De prijs van een family ticket kost 25 $ CAD. We bleven in het bad tot 4.30 p.m., omdat we een reservatie hadden in het restaurant op de top van Sulphur Mountain.

Banff Gondola

We boekten een combi-ticket voor de Gondola en avondeten. De totaalprijs was 267 $CAD (175 €) taks inbegrepen voor 2 volwassenen en 2 kinderen. De Gondel boarding time was gereserveerd voor 5.20 p.m. waardoor we vóór het avondeten nog even konden rondlopen. Het duurde geen 5 minuten dat we in de gondel zaten dat het begon te regenen. Niet zo ver van ons zagen we de bliksem neerkomen en de kinderen waren er niet gerust in, maar kwamen veilig boven. Het nadeel was dat we vanuit de gondel en boven aan het venster van het restaurant niks van de omgeving konden zien. Gewandeld hadden we  al genoeg gedaan, dus vonden we het niet erg om binnen te blijven.

Banff Gondola
Banff Gondola
Banff Gondola

Restaurant

De tafel was om 7 p.m. gereserveerd, maar door het slechte weer waren er niet veel mensen aanwezig en konden we vroeger aan tafel. Het eten was redelijk, maar verwacht er niet te veel van. Als je het buffet neemt, is alles inbegrepen, uitgezonderd bier en wijn. Jessica had zin in een glas witte wijn en ik in een biertje. Achteraf gezien hadden we beter eerst naar de prijs gekeken, want 1 glas witte huiswijn kostte belachelijk veel geld, namelijk 10 $ CAD per glas – tip niet inbegrepen! Het voordeel van het onweer en de regen was dat de lucht een beetje werd opgekuist. Hopelijk had het voldoende regerend , want morgen gingen we verder naar de Athabasca Glacier via Icefield Parkway.

Banff Gondola
Banff Gondola

Gondola Summit & Wifi

Na het avondeten heb ik mijn email berichten kunnen nakijken, want er was in het restaurant gratis wifi. Mijn ouders hebben we dan een paar foto’s kunnen doorsturen van de voorbije dagen, want met de camper was het de laatste dagen moeilijk een wifi hotspot te vinden. In de Provinciale -en Nationale parken is er geen wifi, maar boven op Sulphur Mountain heb je het dus gratis. Terwijl Tess de winkeltjes doorzocht, was Eli via de houten boardwalk nog naar Sanson’s Peak gestapt. Hij was blijkbaar nog niet moe genoeg van de wandeling naar de Ink pots. Er bevindt zich in de Gondola Summit een restaurant, maar ook een 360° observatiedek, een interactief centrum en kleine cinema. Met het ticket mochten we in de Gondola Summit alle activiteiten doen en bekijken.

Gondola Summit
Gondola Summit

Athabasca Glacier

Dag 9: Die dag reden we van Banff naar Jasper (Wapiti) via Icefield Parkway Highway 93 in totaal 400km/250 miles. Onderweg bezochten we Athabasca Glacier, Sunwapta Falls en Athabasca Falls Jasper.

Lees verder

Kaart: Johnston Canyon Ink Pots & de Omgeving

  • Rondreis West-Canada & Vancouver Island
  • Reisprogramma overzicht

Wim & Jessica

We hebben de reisblog "Globetrotter Avenue" gemaakt als hobby, maar ook om reiservaringen te delen met anderen. Ondertussen hebben we meer dan 40 landen bezocht. We houden van natuur, bossen en bergen, maar ook van zon, zee en strand. Zijn we niet op reis, dan vind je ons in de tuin. Veel Leesplezier!

Geef een reactie