Je bekijkt nu Mallorca vakantie – Veelzijdig vakantie  eiland

Mallorca vakantie – Veelzijdig vakantie eiland

Op enkele uren vliegen, vanuit gelijk welk land binnen Europa, is een Mallorca vakantie ideaal als Strand- en/of wandelvakantie. De totale oppervlakte is 3684 km² en er wonen meer dan 800.000 mensen. Mallorca is een heel veelzijdig eiland. De zon schijnt er meer dan 300 dagen per jaar. In de zomermaanden komen massa’s toeristen hier genieten van de zee en het strand. Er zijn nog veel strandjes te vinden met weinig toeristen, zoals S’illot Beach in Noord-Mallorca, maar het eiland heeft veel meer te bieden dan zon, zee en strand. Ik heb een overzicht gemaakt met de mooiste stranden op Mallorca en deze vind je hier.

S'illot Beach Mallorca
S'illot Beach

Serra de Tramuntana

Serra de Tramuntana Mallorca

In het westen ligt de 1500 meter hoge Serra de Tramuntana,  een prachtige bergketen. We hebben daar enkele mooie wandelingen gemaakt. Je vindt er de mooiste vergezichten, wandelt langs mooi aangelegde paden en diepe kloven. In het hoogseizoen hebben we er uren gewandeld, zonder iemand tegen te komen. Dit “echte Mallorca” steekt enorm af tegen het massatoerisme, dat je in het oosten en zuiden van het eiland vindt, waar dit eiland nogal bekent van is. In dit deel zie je geen massa’s zatte toeristen, maar voel je eerder de nog rustige mediterrane sfeer van vroeger.

Mallorca vakantie: perfect voor een fiets- en wandelparadijs

Mallorca is een veelzijdig eiland dat ons bleef verrassen met haar natuurpracht. Eens de zomermaanden voorbij, wordt het ook aan de oostkust opnieuw een oase van rust. In deze periode, vonden we de wandelingen die door de bossen liepen en langs de zee heel aangenaam. We gaan zeker nog eens terug, om enkele wandelingen te maken die we niet konden doen.

Op Mallorca komen ook veel recreatieve- en professionele fietsers aan hun trekken. Elk jaar komt men hier trainen. Als je er op uit trekt, zie je hier en daar wel eens een fietser rijden. Je kan er allerlei soorten routes afleggen, van vlakke gemakkelijke stukken tot zware ritten door de bergen. Er worden dan ook veel fietsvakanties aangeboden naar Mallorca en fietsverhuurbedrijfjes op Mallorca vind je overal. Indien je je fiets liever niet meeneemt op het vliegtuig, dan kan je op Mallorca gemakkelijk eentje huren.

Banyalbufar-Port des Canonge
Wat te doen op Mallorca
wandelingen Mallorca

Langs de GR 221 route zijn berghutten gebouwd die dienen om te schuilen, maar je kan er ook overnachten. De hutten moet je wel op voorhand reserveren. Via de GR221 route kan je een meerdaagse trip maken, die langs de Tramuntana keten loopt. Deze wandeling staat in de top 5 van onze bucketlist. Je vindt er ook mooie pittoreske dorpjes, zoals Valldemossa. Er zijn ook kortere wandelingen. Wij maakten deze 3 adembenemende wandelingen.

Valldemossa Mallorca

Een Mallorca vakantie is ook genieten aan het zwembad

Ook in het westen van het eiland, is de zee nooit ver weg. Onze vaste huurwoning met zwembad, was gelegen in Campanet. De rijtijd naar een verlaten strandje was nooit langer dan 25 min. We gingen door de hitte, meestal ’s morgens wandelen en in de namiddag zwemmen. Het zeewater er is dan aangenaam, niet te warm of te koud, en de stranden zijn niet overvol. Soms heb je zandstranden, maar evengoed stranden met fijne steentjes. Waterschoenen zijn overal aan te raden door de vele rotsen en zee-egels.

Mallorca Hike
Cala Figuera Mallorca
Penya del Migdia Mallorca
Mirador Penya del Migdia

Beste periode om te gaan

In de zomer kan het erg warm en droog zijn. Als je de zwaarste activiteiten ’s morgens plant en het op de middag wat rustiger aan doet, is de zomer goed om te gaan. Er zijn natuurlijk veel toeristen, maar zoals ik al schreef, vind je ze (nog) niet in het noordwesten van het eiland.

De Ideale periode om te gaan is april en mei, dan staat alles in bloei. Om te zwemmen in zee, vind ik het dan nog te fris. Voor de temperatuur van het zeewater, ga je beter in september of oktober. In die periode is het minder warm en is de zee nog steeds genoeg opgewarmd op de ideale zwemtemperatuur van 25°C. In de winter, zeker in de bergen, kan het koud zijn met af en toe regen.

Ik heb ook een lijstje gemaakt met “wat te doen op Mallorca“.

  • De Beste stranden van Mallorca
  • Wat te doen op Mallorca
  • 3 adembenemende wandelingen op Mallorca

Wim & Jessica

We hebben de reisblog "Globetrotter Avenue" gemaakt als hobby, maar ook om reiservaringen te delen met anderen. Ondertussen hebben we meer dan 40 landen bezocht. We houden van natuur, bossen en bergen, maar ook van zon, zee en strand. Zijn we niet op reis, dan vind je ons in de tuin. Veel Leesplezier!

Geef een reactie