Je bekijkt nu Midweek Center Parcs De Huttenheugte in Drenthe

Midweek Center Parcs De Huttenheugte in Drenthe

Midweek Center Parcs De Huttenheugte

Midweek Center Parcs De Huttenheugte

Dit jaar stond een midweek Center Parcs De Huttenheugte op ons programma. Het was al van februari 2019 geleden dat we nog eens op reis waren geweest. Dat was toen we in de Krokusvakantie in Bretagne vlak aan zee een vakantiehuisje hadden gehuurd en we in de omgeving mooie wandelingen langs de prachtige Bretoense kust maakten. We hadden dus wel zin in een midweek Center Parcs De Huttenheugte in Dalen. Een reis boeken was nog steeds een risico dus hadden we een reisverzekering genomen voor een mogelijke annulatie door een covid-19 besmetting of door het sluiten van de grenzen.

Tips voor een hoge korting op een midweek Center Parcs De Huttenheugte

We hadden de annulatieverzekering gelukkig niet nodig en konden mits de torenhoge besmettingsgraad in de streek nog steeds afreizen naar Nederland. Mijn ouders gingen, zoals meestal in de herfstvakantie mee, maar hadden de week voor vertrek hun twijfels geuit of het wel veilig zou zijn om naar Drenthe te gaan. Uiteindelijk zijn ze toch vertrokken. We hadden op het bungalowpark geen onveilig gevoel. Er waren in het park door de renovatiewerken veel minder mensen aanwezig dan anders.

Tip 1: We hadden pas 6 weken voor vertrek de last minute geboekt, waardoor we 230 euro korting ontvingen op de totale prijs.

Tip 2: Kijk altijd naar prijsverschillen tussen de verschillende websites (Nederland/België/Duitsland) van Center Parcs. Op onze midweek Centerparcs De Huttenheugte zat een prijsverschil van 200 euro tussen de website van België en de website van Nederland! Dat komt omdat er in die week geen schoolvakantie was in Nederland, maar wel herfstvakantie in België.

Tip 3: Eigenlijk gingen we een midweek boeken van maandag tot vrijdag, maar ik heb er een extra nacht bijgeboekt. De prijs voor de extra nacht was te verwaarlozen. Vroeger kon dat niet, maar tegenwoordig kan je zelf kiezen wanneer je uitcheckt en kan je een extra nacht toevoegen. Tot mijn verbazing was de prijs voor een extra nacht toevoegen maar 15 euro duurder, wat neerkomt op een extra korting van 115 euro. Dit zal waarschijnlijk niet altijd het geval zijn, maar het is het proberen waard. Het was daardoor ook minder druk bij het uitchecken op zaterdag en minder druk op de weg terug. Twee vliegen in één klap!

Center Parcs is altijd een beetje nostalgie!

Center Parcs De Huttenheugte bestaat al sinds 1972 en ligt in Dalen, Drenthe. Het was één van de laatste CenterParcs parken dat we nog niet hadden bezocht. Ik kan al meegeven dat het heel goed is meegevallen. Als kind ging ik elk jaar in de herfstvakantie met mijn ouders naar één of ander park van Center Parcs. Die traditie zetten we verder met onze eigen kinderen en mijn ouders gaan nog steeds graag mee. Ze vinden het leuk om met ons en de kleinkinderen mee te kunnen op reis, maar een vleugje Center Parcs nostalgie zal er zeker ook wel mee te maken hebben. De sfeer in alle Center Parcs parken is uniek en vind je meestal niet in andere parken, zoals bijvoorbeeld van Landal of Roompot.

Premium Cottage De Huttenheugte

We gaan natuurlijk ook graag naar andere parken, zoals Vakantiepark De Krim op Texel en ook dat park vonden de kinderen erg leuk.

Midweek Center Parcs De Huttenheugte
Midweek Center Parcs De Huttenheugte
Midweek Center Parcs De Huttenheugte

Op het moment dat we er onze midweek doorbrachten, waren renovatiewerken aan de gang. We hebben van de werken niet zoveel gemerkt. Alle 658 bungalows worden opgeknapt en het meer wordt op dit moment uitgebaggerd.

Premium bungalow & inrichting

Onze bungalow, type HH623 in de 500 reeks, was nog niet vernieuwd, maar was zeker nog niet afgeleefd. We bevonden ons tussen twee andere bungalows in en zoals bij de meeste huisjes in De Huttenheugte lag onze bungalow vlak aan het water. Elke morgen zag je eendjes zwemmen en als je brood buiten gooide, kwamen ze er onmiddellijk op af. Onze hond Buddy was ook mee en heeft zich goed geamuseerd (de extra prijs voor een hond was 19,50€). Zoveel wandelingen op een dag krijgt hij thuis nooit. Er waren in de premium bungalow 3 slaapkamers, één stapelbed voor de kinderen en 2 slaapkamers met een dubbel bed.

Eendjes voederen CenterParcs De Huttenheugte
Eendjes voederen

Voor de één of andere reden slapen we altijd heel goed in dit type bedden. In de badkamer was het praktischer geweest indien de spiegels ook dienst konden doen als kastjes. Een tweede toilet is in een premium bungalow meestal aanwezig, maar deze keer was dit vreemd genoeg niet het geval.

Te weinig stopcontactacten

Midweek Center Parcs De Huttenheugte
Bungalow type HH623

Voor de rest werkte alles in de bungalow perfect, vaatwasser, waterkoker, koffiezet en er was ook een Dolce Gusto apparaat aanwezig. We hadden op voorhand een doos Grande koffie cups en chocolademelk cups gekocht. Het winkeltje op het terrein is altijd wat aan de dure kant. De vuilbak stond in de keuken op een wat vreemde plaats, waardoor het deksel op die plaats maar half omhoog kon. Door de vele gsm’s, tablets en de 4 laptops voor ons werk en het huiswerk van de kinderen, konden we wel extra stopcontacten gebruiken. Misschien dat er in de vernieuwde huisjes met deze “evolutie” rekening gehouden wordt. Tip: neem voor het gemak een stekkerblok mee.

Geen sleutels meer nodig in Center Parcs De Huttenheugte

Bijzonder aan dit park is dat bijna alles gedigitaliseerd is met polsbandjes. De polsbandjes krijg je bij het inchecken. Alle info nodig staat reeds op de bandjes. Je gebruikt ze ook in het zwembad, waardoor je geen euro’s meer nodig hebt om de lockers te kunnen sluiten. Dat gaat automatisch door het polsbandje tegen het slot van de locker de duwen.  Om het kastje na het zwemmen terug te openen hou je gewoon opnieuw je polsbandje tegen het slot.  Ben je je nummer van je kastje vergeten dan hou je het bandje voor een toestel aan de douches en het nummer van je kastje verschijnt daarop.

Polsband bungalow CenterParcs De Huttenheugte

Ook de deur van je bungalow open je met deze bandjes, geen sleutel meer nodig. Ook alle activiteiten dat je boekt komen op het bandje. Geen vouchers en zo meer nodig. Ik vond het een super gemakkelijk systeem. Hopelijk gaan ze dit systeem in alle andere Centerparcs parken gebruiken!

Activiteiten op het park van De Huttenheugte

Het park is heel rustig gelegen, het is er muisstil ’s avonds en bij helder weer is de sterrenhemel schitterend om zien. Door de werken hoorden we overdag vanaf ongeveer 9u00 ’s morgens een machine op het meer, maar in de bungalow zelf hoorden we het niet. Voor ons was dat minder belangrijk, maar in de zomer kan ik mij inbeelden dat dit op je terras erg storend kan zijn.

Alles wat je kan doen ligt in de omgeving van de Aqua Mundo. Vlak voor de ingang van de Aqua Mundo liggen bootjes die je kan huren. De klimtoren en de zipline dat over het water gaat, kan je daar ook vinden.

Het klimparcours naast de klimtoren loopt vlak boven het mooie minigolf terrein. We hebben het ganse minigolf parcours afgelegd in iets minder dan 2 uur. De prijs voor de 6 golfstokken en de 6 balletjes was 51 euro.

Midweek Center Parcs De Huttenheugte
Klimparcours De Huttenheugte

Hoogteparcours tussen de bomen

Ondertussen was het hoogteparcours dat door bomen loopt reeds afgewerkt en hebben onze kinderen het kunnen uitproberen. Echt spectaculair vonden ze het parcours niet, maar het is wel leuk om bij zonnig weer eens te doen. Ons kinderen zijn nu 12 en 14 jaar jong en hebben al verschillende van dit soort klimparcours gedaan. De ideale leeftijd voor dit parcour lijkt mij eerder rond de 8 à 10 jaar. Ook kinderen van 12 jaar die nog nooit een klimpad door bomen hebben afgelegd, zullen het waarschijnlijk wel leuk vinden. De prijs voor 45min klimmen was 17 euro per persoon.

Klimparcours De Huttenheugte

Wat is er te doen in de omgeving?

Grootste Hunebed van Nederland
Het grootste Hunebed van Nederland

In de onmiddellijke omgeving van Centerparcs De Huttenheugte kan je Dalen en Coevorden bezoeken. Dalen is een gezellig dorpje met veel cafeetjes en restaurants. Coevorden is veel groter en daar hebben we een kleine stadswandeling gemaakt.

Op het moment dat wij er waren, was er een kermis aan de gang. De kinderen hebben eens geschoten aan het schietkraam, hebben er oliebollen en een suikerspin gegeten. Verder hebben we het “kasteel van Coevorden” bezocht en een mooie wandeling gemaakt met als afsluiter een biertje in een gezellig café aan de markt.

Drenthe is gekend voor de hunebedden en op slechts 30 minuten rijden van Center Parcs De Huttenheugte hebben we enkele van de 54 verschillende hunebedden bezocht, waaronder het grootste Hunebed van Nederland (D27) !! Ik kan je verzekeren, er was geen beweging in te krijgen. We hebben van onze “midweek Center Parcs De Huttenheugte” genoten, alsook van de mooie omgeving. Het is een streek waar we zeker nog eens naartoe willen.

  • Vakantiepark De Krim op Texel
  • Vakantiehuis aan zee in Bretagne
  • Vakantievilla in de bergen van Malaga

Wim & Jessica

We hebben de reisblog "Globetrotter Avenue" gemaakt als hobby, maar ook om reiservaringen te delen met anderen. Ondertussen hebben we meer dan 40 landen bezocht. We houden van natuur, bossen en bergen, maar ook van zon, zee en strand. Zijn we niet op reis, dan vind je ons in de tuin. Veel Leesplezier!

Geef een reactie