Je bekijkt nu Nairn Falls Provincial Park – BC

Nairn Falls Provincial Park – BC

Dag 13: Opgestaan om 7u40 voor een rit van Dutch Lake aan Well’s Gray National Park naar Nairn Falls Provincial Park (395 km/245mi). De kinderen zijn die morgen nog een laatste keer gaan zwemmen in Dutch Lake. Ondertussen had ik de route op een landkaart bekeken en in een reisgids  gelezen over Whistler en Vancouver Island. Omstreeks 10u00 waren we klaar om naar Nairn Falls Provincial Park te vertrekken en heb ik ze opgepikt aan het meer. We hadden die dag een lange, maar mooie rit van 6u voor de boeg.

4/5
Nairn Falls Provincial Park - BC
Nairn Falls

Naar Nairn Falls Provincial Park via Lac de Roches

De weg naar Kamloops (Highway 5) was die dag gedeeltelijk verspert en we besloten om via Highway 24 & 97 naar Nairn Falls provincial Park te rijden. Langs deze mooie route zagen we ontelbare meren, waaronder Lac de Roches. Aan het vieuwpoint hebben we met een prachtig uitzicht op het meer geluncht. We reden later op de dag langs Duffey Lake, in de taal van de oorspronkelijke bewoners, de L’íl Wat Nation, noemde het meer “Teq”. Wat zoveel als “geblokeerd” wil zeggen. Daarmee bedoelen ze de blokkering door boomstammen aan het einde van Duffey Lake (zie 3de foto).

Duffey Lake BC

Pemberton zwarte beren

Op weg naar de volgende camping zagen we in Pemberton 4 zwarte beren, een moeder met 3 kleine beertjes, op een braakliggend terrein aan de rand van een bos. Ze liepen rechts van het kruispunt, waar we even moesten wachten aan een stopbord. Iets verder liepen nog eens twee andere zwarte beren in een weide. En wij maar zoeken naar beren in de bossen.

Kleine wandeling naar de waterallen

Nairn Falls Provincial Park ligt op 5 minuutjes rijden van Pemberton en is een rustig gelegen camping naast de snelstromende Green River, een vertakking van de Lillooet River. De camping is een goede uitvalsbasis om Whistler te verkennen. Vanop de camping loopt een 1.5km lang pad naar Nairn Falls. Na ongeveer 20 min stappen langs de rivier kom je aan de 60 meter hoge waterval die in 2 delen naar beneden stroomt.

Nairn Falls Trail BC
Nairn Falls Trail BC
Nairn Falls Trail BC

Green River

Je kan best een kampeerplaats op het hoger gelegen gedeelte naast de rivier reserveren. Het wordt op de website van het park afgeraden om met kleine kinderen aan de rand van de rivier te kamperen, omdat er erg steile oevers zijn. Wij hebben het advies opgevolgd en een plaats gereserveerd aan de overkant van de weg i.p.v. aan de kant van de rivier.

Nairn Falls Provincial Park Campground #47

’s Nachts kon je de rivier op die plek ook goed horen. Een plaats dichter tegen de Sea-to-Sky Highway is minder aangeraden, omdat de Highway juist naast de camping loopt. Op onze plek (#47) hoorde je nog het geluid van de rivier, maar geen auto’s. Wij hadden voor deze camping gekozen, omdat we toch te laat zouden aankomen in Whistler. De privé camping “Riverside Resort” in Whistler was véél duurer dan Nairn Falls Provincial Park en eigenlijk te duur voor enkel een overnachting. In Nairn Falls Provincial Park konden we in de namiddag trouwens nog vóór donker een kleine wandeling naar Nairn Falls maken.

Nairn Falls "gaten"

Uiteindelijk waren we verrast door de speciale waterval. Je vindt in de rotsen van de waterval “gaten” die gemaakt zijn omdat water met kleine deeltjes nonstop ronddraaien. Het is ook een spirituele plek van de L’íl Wat Nation. Het 171 ha grote park is de thuis van één van de meest koudtolerante slangen, de Rubber-Boa. De slang wordt gemiddeld maar 45 cm lang, leven ’s nachts en zijn erg schuw.

airn Falls Provincial Park BC
Nairn Falls BC

Die avond in slaap gevallen met op de achtergrond het relaxerende ruisende geluid van de snelstromende Green River. De volgende morgen vertrokken we 20 minuten vroeger naar de drukke RV-parkings van Upper Village in Whistler.

Nairn Falls #47

Wandelen op Whistler Mountain en zippen met Ziptrek Ecotours

Dag 14: We vertrokken die morgen van Nairn Provincial Park naar Whistler (35km/21mi) om er te gaan wandelen op Whistler Mountain. Whistler is een gezellig ski-stadje gelegen op 125 km ten noorden van Vancouver.

Lees verder

Nairn Falls Provincial Park: Route

  • Rondreis West-Canada & Vancouver Island
  • Reisprogramma overzicht

Wim & Jessica

We hebben de reisblog "Globetrotter Avenue" gemaakt als hobby, maar ook om reiservaringen te delen met anderen. Ondertussen hebben we meer dan 40 landen bezocht. We houden van natuur, bossen en bergen, maar ook van zon, zee en strand. Zijn we niet op reis, dan vind je ons in de tuin. Veel Leesplezier!

Geef een reactie