Je bekijkt nu Ons verblijf op Curaçao – Home Sweet Home

Ons verblijf op Curaçao – Home Sweet Home

Ons verblijf op Curaçao
Home Sweet Home

Verder volgt een beschrijving van ons verblijf op Curaçao, maar eerst een woordje uitleg over de vlucht en aankomst op Hato. Na een rechtstreekse vlucht van ongeveer 10 uren vanuit Schiphol, kwamen we aan op Hato, de luchthaven van Curaçao. Op het vliegtuig krijg je een uurtje of zo vóór de landing, een landingskaart, die je moet invullen. Als je de ED-Card thuis online al hebt ingevuld, mag je dit overslaan. De ED-kaart is verplicht in te vullen voor elke toerist die niet langer dan 30 dagen wil verblijven op Curaçao en niet meer dan 180 dagen per jaar. Na het ongeduldig aanschuiven om uit het vliegtuig te komen, kwamen we aan bij de Douane. We dachten dat dit zo gepiept ging zijn met onze online aangifte, maar we waren in de Caraïben…

Lange wachtrij op Hato

De elektronische poortjes of waren het de scanners voor mensen met een online aangifte werkten “die dag” niet! We moesten allemaal via dezelfde rij langs een douanebeambte. Dat heeft meer dan een uur geduurd, een beetje zoals in Florida en helemaal anders dan in België. Ik ben altijd verbaasd, hoe makkelijk je voorbij de Belgische controle geraakt. Ze kijken gewoon even naar de foto op het paspoort, vergelijken je gezicht en als je niet geseind staat, kan je door. In Florida en Canada blijven ze je vragen stellen, waardoor het soms heel lang aanschuiven is. Ik vind wel dat ze daar soms een beetje overdrijven.

Ons verblijf op Curaçao

Eens buiten, hebben we een taxi genomen en kwamen na een ritje van 20 min aan op ons verblijf op Curaçao voor de komende 2 weken.

Home sweet home Curaçao

Ons verblijf op Curaçao

Zoals meestal, huurden we een appartement. Hier was dat het leuke mini resort “Home Sweet Home” in een residentiele wijk van Jan Thiel. De 4 appartementen en de penthouse zijn rustig gelegen, vlak aan een natuurreservaat.  Op een uur stappen, gerekend vanaf Home Sweet Home, kan je al een mooie wandeling maken langs de Jan Thiel Zoutpannen. Soms zie je er flamingo’s. We hadden appartement 3 op de linkerhoek van het bijgebouw.

We hadden er even over getwijfeld of we toch die duurdere penthouse niet beter konden nemen, maar maakten met dit appartement voor ons verblijf op Curaçao de juiste keuze.

Appartementen Home Sweet Home

Dit gelijkvloers appartement met een ruim houten terras grenst direct aan natuurgebied Jan Thiel. We konden alle dagen, met vrij zicht op de mooie natuur, genieten van de rust en de vele vogels die er leven. De grote ramen van het salon geven toegang tot het overdekt terras en kunnen volledig open. Dat maakt het appartement op die manier bijna dubbel zo groot. Elk appartement heeft ook zijn eigen wasmachine. Home Sweet Home ligt op een heuvel en heeft vanuit de penthouse een fantastisch zicht op het natuurgebied, het Spaanse Water en de Caracasbaai. Eén van mijn 7 leukste activiteiten dat je kan doen, is gaan kajakken op het Spaanse water.

Zonsondergang vanop "ons terras"

Verblijf op Curaçao

Tegen de avond, na de zonsondergang die je kan bewonderen vanop het terras, zetten we de airco op de kamers aan. De deuren van onze slaapkamers hielden we tijdens de dag gesloten tegen de muggen. We hebben in de paasvakantie, toen wij er waren, zo goed als geen last gehad van muggen.

De eerste 2 dagen hoorde ik vanop ons terras aan ons verblijf een nogal vreemd geluid in het natuurreservaat. Het was alsof er één of ander hek openwaaide, maar dit bleek een typische duif uit Curaçao te zijn. De 3de dag hoorde je het bijna niet meer en toen ik terug thuis was, miste ik het.

Suikerwater halen voor de vogels

Er zitten ook veel leguanen en zwermen kleine papegaaien die elke dag, op hetzelfde uur, op dezelfde tak naast het verblijf samen komen. Als je een kom met suikerwater op de rand van de balustrade van het terras zet, komen er verschillende soorten vogels op af (en de duif). We kochten een fles van 3 liter suikerwater bij Aquarian Pet Store, een dierenwinkel op weg naar Willemstad en elke morgen goten we de kom half vol. Adres: Monreposweg, Willemstad. Alle dagen open van 9u00 tot 18u30 (zondag 10u00-13.00)

Auto huren op Curaçao

Tip: Als je een auto wilt huren op Curaçao en je verblijft in Home Sweet Home, vraag dan zeker aan Patrick, één van de beheerders, of hij je kan helpen een auto te huren. Vergelijk de prijzen dan eens met de prijzen van de grote autoverhuur bedrijven op de luchthaven. Je kan je met de taxi naar het mini resort laten brengen, en de huurauto staat dan klaar. Het was voor ons op die manier goedkoper, zelfs inclusief de prijs van de taxi (40 dollar). Let wel op dat je de prijs van de taxi goed afspreekt vanaf het begin. Wij hadden de eerste dag al een “woordje” over de afgesproken prijs. De officiële prijzen kan je checken op een kaart, die uithangt aan de wachtplaats van de taxi’s.

De prijs is door regering van Curaçao vastgelegd per gebied. Neem er eventueel een foto van om een discussie te vermijden. De taxi kan je betalen in U.S Dollar.

Inkopen doen

Antilliaanse Guldens (ANG) zijn niet verkrijgbaar in België en moet je dus kopen op Curaçao. Voor 1€ krijg je nu ongeveer 2,2 ANG. Dat kan op de luchthaven, maar niet ver van het mini resort “Home Sweet Home” is een Albert Heijn met een pin automaat. Je betaalt er een transactiekost per keer dat je geld afhaalt, en niet afhankelijk van het bedrag. Neem dus beter in één keer genoeg geld uit de automaat. De Albert Heijn zelf vond ik aan de dure kant. Breng zeker je koffie mee van thuis, want koffie is daar echt véél te duur. Om eten te kopen zijn er minder dure winkels te vinden op weg naar Willemstad, maar eten kopen op Curaçao is duurder dan in België of Nederland.

Drijvende markt Curaçao
"Drijvende Markt" in Willemstad

Residentiële wijken rond Jan Thiel

Jan Thiel Beach

Let erop dat je niet tijdens het spitsuur vertrekt of terugkomt naar Jan Thiel. Er wonen in deze wijken veel mensen, die in en rond Willemstad werken. Je zit tijdens de spits dan gegarandeerd in de file. We reden elke dag wel ergens naartoe. Meestal kwamen we rond 5 uur ‘s middags terug van Bandabou, het westen van het eiland. Het is mogelijk ter plaatse te blijven zonder een auto te huren, maar ik zou het niet aanraden, tenzij dat je in een All-in hotel verblijft aan de kust. Het is 10 minuutjes stappen naar het strand van Jan Thiel, dat het vooral moet hebben van de jeugd. Veel muziek en dure drank. Jan Thiel Beach ligt aan een baai met een mooi strand. Er ligt een vlot voor de kust, waar je naartoe kan zwemmen en er is ook een duikschool.

Als je naar Jan Thiel Beach gaat, ga dan best tijdens Happy Hour, dat is meestal om 17u00. De prijs van één wijntje kostte toen 11 dollar, geen fles hé, en zelfs bij “Happy Hour” vind ik het eigenlijk nog te veel. Frisdrank en bier is goedkoper. Er zijn 4 goede restaurants op het strand. Je kan die hier bekijken. Op de stranden in het westen van het eiland is iets drinken veel goedkoper en zijn de stranden trouwens rustiger, maar dan heb je wel een auto nodig om er te geraken. Met een taxi is het te ver en te duur. Omdat ons appartement niet direct aan zee lag, was het ook goedkoper. Wij betaalden ongeveer de helft van een appartement aan zee, en de rust krijg je er gratis bij.

Jan Thiel Curaçao

Adres Home Sweet Home

Kaya Jan Thiel 82, Curaçao

Tel: +599 9 528 2155 (Patrick)
     +599 9 668 2880 (Jacco)

Tijdens ons 2 weken durende verblijf hebben we bijna alle strandjes in West-Curaçao bezocht en de beste stranden kan je hier of via onderstaande link bekijken.

Video: Ons verblijf op Curaçao

  • Wat is er te doen op Curaçao
  • De Beste en mooiste stranden op Curaçao

Wim & Jessica

We hebben de reisblog "Globetrotter Avenue" gemaakt als hobby, maar ook om reiservaringen te delen met anderen. Ondertussen hebben we meer dan 40 landen bezocht. We houden van natuur, bossen en bergen, maar ook van zon, zee en strand. Zijn we niet op reis, dan vind je ons in de tuin. Veel Leesplezier!

Geef een reactie