Je bekijkt nu Paardrijden op Gran Canaria

Paardrijden op Gran Canaria

Paardrijden in de heuvels boven Maspalomas

Tijdens de planning van onze vakantie, hebben we het er wel eens over. Als we daar zijn, gaan we zeker eens paardrijden hé! Elke keer komt er dan iets tussen en komt het er niet van. Dit jaar waren we vastberaden, we gingen paardrijden op Gran Canaria! Mijn dochter (12) zag het volledig zitten. Er zijn twee makkelijk te vinden maneges die paardrijden in de bergen en langs de kust aanbieden. Wij verbleven in een appartement vlak bij Maspalomas en probeerden om de 2 uur durende bergtocht te reserveren in de heuvels boven Maspalomas.

Paardrijden op Gran Canaria

Reserveren bij manege El Salobre

De andere manege Hipica Canaria lag op 30 min rijden richting luchthaven en organiseert wandelingen langs de kust, maar ook in de bergen. We hadden de paarden al eens zien passeren langs het strand bij Tufia. Wil je een Beach Tour, dan reserveer je best bij hen.

We kozen voor manege El Salobre boven Maspalomas. In het begin van onze tweede week op Gran Canaria had ik een berichtje gestuurd naar het whatsapp nummer (via de website). Maar 2 dagen later, had ik nog steeds geen reactie ontvangen. Ik heb toen gebeld naar dat whatsapp nummer, maar er nam niemand op. Op hun website, stond nog een ander telefoonnummer en heb dat nummer geprobeerd. Op dat nummer werd opgenomen, maar het was ondertussen te laat. De twee uur durende tochten waren volzet.

We spraken af dat, indien er twee plekken vrijkwamen, de manege ons terug ging contacteren. Op vrijdagmorgen hadden we nog geen nieuws van de manege en ik vreesde dat paardrijden op Gran Canaria voor een volgende zou worden. We vertrokken de volgende dag terug naar België. Om 10u00 heb ik hen teruggebeld om te vragen of er geen annulering binnengekomen was. Er hadden inderdaad 2 mensen geannuleerd voor de 1 uur durende begeleide tocht in de heuvels rond de manege. Ik heb onmiddellijk toegezegd en om 13u00 waren we stipt aanwezig.

Paardrijden El Salobre
Paardrijden El Salobre

Parkeren en verzamelen

Ik parkeerden de auto in dezelfde straat als de ingang van de manege en gingen naar het verzamelpunt om ons aan te melden. Het verzamelpunt ligt beneden de oprit en is een klein houten hokje met ernaast enkele stoelen en tafels om te wachten. Er waren reeds een 10-tal mensen aanwezig en 5 minuten later begonnen we aan de briefing. We volgden de twee begeleidsters naar de ingang van de stallen waar we de eerste uitleg kregen. Daar werden de paarden toegewezen en kregen we een zo’n blauw netje voor over ons haar en gelukkig ook een paardrijhelm om dat weg te steken.

Leuke sfeer en rustige paarden

Niet veel later zaten we, na een beetje hulp, op ons toegewezen paard. Alle ruiters verzamelden in de buitenpiste alvorens we de rit konden aanvatten. Dit ging allemaal erg vlot en de paarden waren allemaal heel rustig. Mijn dochter was één van de eersten dat op haar paard zat. Ik volgde onmiddellijk erna en we hebben gewacht tot tot iedereen klaar was.

Na 15 min konden we vertrekken en gingen allemaal via de steile oprit naar de straat. Na 150 meter moesten we een drukke straat over en werd het verkeer door ons even opgehouden. Het was de bedoeling dat we elkaar op één lijn volgden en minimum 2 meter afstand hielden van elkaar. De paarden zijn dat gewoon, maar af en toe probeert er toch eens een paard voorbij te steken. Dat moet je dan vermijden door even aan de teugels te trekken.

Paardrijden op Gran Canaria
Paardrijden op Gran Canaria
Paardrijden op Gran Canaria

Gevarieerde route

De tocht ging slingerend door heuvels, langs huizen en enkele straten. Het was ondertussen 13u40, maar het was nog niet te warm. Waarschijnlijk is het wel iets anders in de zomer. Het eerste deel van de wandeling vond ik niet mooi, omdat de route langs onafgewerkte bouwvallige huizen ging en er lag overal afval. Maar eens voorbij dit deel, werd de omgeving mooier. De paarden moesten een goed stuk de baan op, om dan opnieuw af te slaan richting heuvels met zand en soms grote stenen. We kwamen op dat baantje geen enkele auto tegen.

Zo stijf als een plank

De tocht is leuk en soms spannend. Er zijn soms smalle paden met grote stenen, waar de paarden door moeten stappen. Zeker voor mensen die zelden of nooit op een paard hebben gezeten. Boven op de heuvels heb je in de verte een mooi zicht op de beroemde zandduinen van Maspalomas. De route loopt in een grote lus en je komt na een uurtje terug bij de weg die we in het begin overstaken. Die gingen we dus een tweede keer over, maar nu met meer zelfvertrouwen en vastberadenheid. Met een blik van, ho stoppen… wij hebben voorrang hé… Als je niet gewoon bent om paard te rijden, dan is zo’n uurtje de eerste keer eigenlijk voldoende. We voelden het allebei aan onze benen bij het afstappen, we waren zo stijf als een plank. We kregen gelukkig een beetje hulp van één van de medewerkers om af te stappen. Ze deed teken naar ons: “schud maar eerst even goed met je benen alvorens van je paard af te schuiven”. Zie onderstaande video om een beter beeld te krijgen wat je te wachten staat.

Voor iedereen een gratis extra foto

Nadat ze de paarden terug naar hun stal had begeleid, konden we een e-mailtje sturen naar het opgegeven adres van de manege met onze naam en de naam van de toegewezen paarden. Er stond op het blad dat de manege de foto’s van ons gingen doorsturen. Dat deden ze dan ook in de namiddag en dit was volledig gratis. We waren blij dat het ons was gelukt om te gaan paardrijden op Gran Canaria. Nu konden mijn dochter en ik nog even van onze laatste middag genieten aan het zwembad van ons appartement. Hopelijk was onze valies ondertussen reeds gemaakt.

Praktisch: Wat breng je mee?

Kledij: Iedereen had een lange broek aan, maar we hadden daar niet meer aan gedacht. Een korte broek was voor ons geen enkel probleem, integendeel. Het was nog niet erg heet (april) en zonnecrème was voldoende om onze benen te beschermen tegen de zon.

Zonnecrème is altijd een goed idee. Breng ook voldoende water mee. Tijdens de tocht is het moeilijk om te drinken, maar het is mij toch gelukt. Ik had een klein flesje in mijn camera tas gestoken. Zonnebril was noodzakelijk.

Ligging manege El Salobra

Wij verbleven in een huurappartement aan het stand van Playa Aquila, naast Maspalomas en het was voor ons maar 15 min rijden. Je kan ook kiezen dat ze u komen ophalen aan het hotel. Deze service kost 9€ per persoon extra.

Hoeveel kost paardrijden op Gran Canaria bij El Salobre?

We betaalden 30 euro per persoon voor de 1 uur durende toer en reden er zelf naartoe. Word je opgehaald dan kost het 39€ per persoon.

De tour van twee uur kost 49€ pp zonder transfer, met transfer komt de prijs pp op 59€.

Er is blijkbaar ook een tour van 4 uur. Deze tour kost 95€, transfer inbegrepen.

Wim & Jessica

We hebben de reisblog "Globetrotter Avenue" gemaakt als hobby, maar ook om reiservaringen te delen met anderen. Ondertussen hebben we meer dan 40 landen bezocht. We houden van natuur, bossen en bergen, maar ook van zon, zee en strand. Zijn we niet op reis, dan vind je ons in de tuin. Veel Leesplezier!

Dit bericht heeft 2 reacties

    1. Wim

      Thanks. No, it wasn’t hot in April yet.
      I was told by someone that lives there that it can get very hot in the summer months.

Geef een reactie