Je bekijkt nu Met de paasvakantie of meivakantie naar Florida?

Met de paasvakantie of meivakantie naar Florida?

Beste periode om naar Florida te gaan

De paasvakantie in april is één van de beste periodes om naar Florida te gaan. Het is gegarandeerd een zonzekere vakantiebestemming, dus ja, zeker doen. We zijn 2 keer met de kinderen in de paasvakantie naar Florida geweest en hadden telkens prachtig weer. Het is er dan nog niet te heet. Het grootste voordeel is dat er dan weinig of geen muggen te bespeuren zijn.

Florida is 5,5 keer groter dan België en 4 keer zo groot als Nederland. De Sunshine State ligt op dezelfde breedtegraad als van Egypte en heeft een kustlijn van 3000 km lang.Het schiereiland heeft een totale oppervlakte van 151.670 km² en grenst in het noorden aan de staten Georgië en Alabama.

Roadtrip Van Key Largo naar Key West
Seven Mile Bridge Florida
Old seven Mile Bridge
Palm Tree
Cocoa Beach

Strand EN avontuur

Kanotrip in de Everglades
Nine Mile Pond Canoe Trail

Je kan er voor kiezen om er een strandvakantie van te maken, maar Florida is veel meer dan enkel zon, zee en strand. De Everglades in Zuid-Florida liggen op een boogschuit van Miami, zijn makkelijk bereikbaar en de moeite waard om te bezoeken. Eén van de leukste uitstappen dat we maakten, was met een Kano tussen broedende alligators varen. We maakten ook een roadtrip naar Key West, waar ja het meest zuidelijkste puntje van Amerika vindt. Onderweg kan je bij Robbies Tarpons met de hand voederen of even stoppen in Bahia Honda State Park om er te zwemmen of te picknicken. Tijdens ons verblijf op de Key’s, maakten we vanuit het John Pennekamp Coral Reef State Park een snorkeltrip naar de koraalriffen van Key Largo.

In België ligt de paasvakantie meestal vast begin april en is dus perfect om dan te gaan. De meivakantie in Nederland ligt iets later en dan kan je al eens wat last hebben van muggen. Maar muggen zijn eigenlijk pas een pest vanaf juni. In de meeste winkels kan je goede muggenspray kopen, met of zonder deet. Wij kochten op aanraden van een vriendin die in Florida woont, producten van het merk OFF. Je kan ook de “kindvriendelijke” versie kopen met minder Deet.

Klimaat Florida

Het maakt weinig uit waar je verblijft, in Florida is het overal zalig zwoel en warm. Florida heeft een subtropisch klimaat, waardoor de jaarlijks gemiddelde temperatuur op 24°C ligt. In het Zuiden (Miami) is het meestal een graad of 2 warmer. Er zijn eigenlijk twee klimaatzones, een tropische zone onder Cocoa Beach en de subtropische zone ligt daarboven. De gemiddelde temperatuur overdag ligt in de paas- en meivakantie tussen de 25°C à 29°C. In juni valt de meeste regen en augustus is de warmste maand van het jaar en naar mijn gevoel iets te warm.

Key West Lighthouse

Locatie

De eerste keer zijn we geland op Orlando en verbleven we op Cocoa Beach, een lang zandstrand aan de Oostkust. Perfect gelegen om onder andere Walt Disney World te bezoeken. Voor de allerkleinste is Magic Kingdom een aanrader.

De tweede keer zijn we geland op Miami en verbleven 2 weken op een vaste verblijfplaats in Key Largo. Vanuit Key Largo heb je een goede uitvalsbasis om onder andere de Everglades te bezoeken, maar ook om de eilanden te verkennen op weg naar Key West.

Cocoa Beach Apartement
Cocoa Beach

Auto huren in Florida

Ford Explorer - Orlando

Om de beste prijs van een huurauto te vinden gebruik ik meestal Cheaptickets. Deze zoekrobot analyseert de prijzen van alle verhuurbedrijven op de luchthaven en in de omgeving. In Florida moet je minimum 21 jaar oud zijn om een auto te huren. Ik neem altijd een exces verzekering of m.a.w. een omnium verzekering bij de boeking. Je kan eventueel ook een extra verzekering aan de balie van het huurautobedrijf kopen. Ik heb ondervonden, dat het goedkoper is op voorhand (thuis) een extra verzekering af te sluiten. Het enige minpuntje is, dat indien er zich een accident zou voordoen, de verhuurfirma je borg niet zal terugbetalen. Je moet dat bedrag terugvragen via de verzekering.

Extra autoverzekering

Indien je een exces verzekering ter plaatste afsluit kost het meestal iets meer, maar moet je (meestal) niks meer betalen bij een accident en neemt het verhuurbedrijf ook meestal geen borg via je kredietkaart. Lees altijd goed de voorwaarden thuis bij de boeking en neem ook je tijd op de luchthaven. In de Verenigde Staten neem je best het risico niet om zonder extra verzekering de baan op te gaan. De kosten bij een ongeval kunnen erg hoog oplopen.

Het is goed mogelijk dat het gevraagde type auto “niet binnen” is. Je krijgt in Amerika meestal een upgrade zonder extra kosten. Ook de prijs van de exces verzekering blijft gelijk. In ons geval kregen we een Ford Explorer i.p.v. de gekozen lagere middenklasse auto. We landden in Orlando rond 18u00 (In België was het toen al 24u00 ‘s nachts) en waren aan de verhuurbalie rond 19u30. Het type auto was niet voorradig, en we wachtten toen een half uurtje. De kinderen waren toen 3,5 jaar en 5,5 jaar oud en werden moe en ongeduldig.

Upgrade 🚙

Na 2 keer vragen, waar onze auto bleef, werd me een ander type auto voorgesteld. Ze toonden mij een foto van een Ford Explorer en mij vroegen of deze goed was. Ik dacht eerst dat ze ons een duurdere auto wilden verhuren, maar ze verzekerden mij dat de Ford Exlporer wel degelijk aan dezelfde prijs werd aangerekend als de oorspronkelijk gekozen auto. Ik heb dan (natuurlijk) maar rustig Okey gezegd op zijn vraag of de Explorer goed was voor ons. Dus wij met onze Jeep naar Cocoa Beach. Een goed begin van onze vakantie in Florida. Extra tip: Huur geen dure kinderstoeltjes bij het autoverhuurbedrijf, maar breng ze gewoon mee van thuis. Die mogen meestal gratis, samen met de handbagage mee op het vliegtuig. 

  • Roadtrip naar Key West
  • Snorkelen bij de koraalriffen van Key Largo
  • Anhinga Trail – Everglades National Park

Wim & Jessica

We hebben de reisblog "Globetrotter Avenue" gemaakt als hobby, maar ook om reiservaringen te delen met anderen. Ondertussen hebben we meer dan 40 landen bezocht. We houden van natuur, bossen en bergen, maar ook van zon, zee en strand. Zijn we niet op reis, dan vind je ons in de tuin. Veel Leesplezier!

Geef een reactie