Je bekijkt nu Van Revelstoke naar Kootenay National Park

Van Revelstoke naar Kootenay National Park

Meeting the Waters - Glacier National Park BC

Kootenay National Park

Dag 6: Die dag stond er veel op het programma. Niet alleen was er de lange rit van 260km/167mi, we maakten onderweg naar Kootenay National Park vier kleine wandelingen. De mooiste waren Loop Brook Trail en Meeting the Waters Trail in Glaciers National Park. Maar eerst moesten we nog langs het dump station. Je kan er niet alleen de grijze en zwarte tanks ledigen, maar er ook vers water nemen voor de douche, de afwas en om de wc te spoelen. De kinderen waren ondertussen voor de laatste keer in het meer gaan zwemmen.

Bij het ledigen van de zwarte leiding zat opeens de afvoerslang verstopt. Je voelde aan de trillingen dat de inhoud van de tank begon leeg te lopen, maar dat dit na enkele seconden stopte. Slik, wat nu…Bleek dat de dop van de afvoerslang in het putje hing en alles blokkeerde. Ik heb toen de afvoerslang uit het putje gehaald, de dop snel opzij getrokken en de opstopping was gelukkig weg, oef.

Bosbranden in BC

We hadden de dag voordien getankt en konden dus direct doorrijden. Er waren in British Columbia overal bosbranden, waardoor de zichtbaarheid nog altijd slecht was. Ik had niet verwacht dat er zoveel bosbranden zouden zijn. In het gebied waar we ons toen bevonden waren er 9 bosbranden, waarvan er op dat moment nog 2 in Kootenay National Park geblust moesten worden. In gans Canada waren er op dat moment meer dan 900 brandhaarden geweest. Door de bosbranden hing er tussen de bergen een lichte rook, zodat het niet ideaal was om foto’s te maken. We hoopten dat het vlug zou regenen. Die dag stond de thermometer opnieuw op 35°C en was er voor de komende dagen geen regen voorspeld.

Skunk Cabbage Boardwalk

Onderweg maakten we twee kleine wandelingen. De eerste was Skunk Cabbage Boardwalk en heeft 1.2km aan houten vlonders, die door moeras lopen. Deze stop ligt op ongeveer 43 km rijden van Martha Creek Provincial Park. Er wonen verschillende soorten vogels, maar hebben die toen niet gezien. Iets verder kom je aan Giant Cedar Boardwalk. Het 500 meter lange pad loopt over houten vlonders. Je wandelt er tussen 500 jaar oude cederbomen. Deze twee plaatsen hebben aan het begin van de wandeling een picknick area en zijn ideaal om even de benen te strekken en om iets te eten.

Loop Brook Trail

Loop Brook Trail ligt 34 km verder. Het wandelpad is 2 km lang met steile stukken en is geschiedkundig één van de mooiste wandelpaden in de omgeving. Je wandelt er langs één van de oudste overblijfselen in West-Canada door mensen gemaakt. Op de wandelroute zie je stenen steunpilaren die ooit deel uitmaakten van één van de oudste spoorlijnen in Canada. Langs de route staan veel bordjes met uitleg over de moeilijke omstandigheden bij het maken van de spoorlijn.

Loop Brook Trail BC
Loop Brook Trail - Marmot BC

Meeting the Waters Trail

Deze gemakkelijke wandeling ligt 4.5 km verder. Het is een korte wandeling van 1.3 km (enkel) naar Meeting the Waters, twee rivieren die in een kleine mooie waterval samenkomen. De twee rivieren, die samenkomen zijn Asulkan Brook en de Illecillewaet Rivier. Je hebt vanaf de kleine waterval zicht op de Great Glacier, die je te voet kan bereiken (4km extra enkel) via dezelfde wandelroute. De wandeling is zeker de moeite waard. Onderweg naar de waterval kom je de resten van het  oude hotel tegen.

Meeting the Water Trail - Glacier National Park BC
Meeting the Water Trail - Glacier National Park BC

Brisco General Store & Greenhouse

Onderweg naar Redstreak Campground hebben we getankt bij Brisco General Store & Greenhouse. Deze kleine supermarkt ligt op 31 km van de Camping en we hebben er plugjes gekocht om te vissen. De uitbaatster van de winkel spreekt zelfs een beetje Nederlands, want haar ouders zijn oorspronkelijk uit Nederland. Zeer vriendelijke vrouw. Tip: De bedoeling was om met de plugjes in Wells Gray National Park te vissen op zalm en forel, maar je mag daar enkel vissen met plugjes met 1 haakje en zonder weerhaken. Ik wist dit toen niet en heb er de 2de haak met een tang afgeknipt. Het is natuurlijk makkelijker om er op voorhand één zonder weerhaak te kopen.

Brisco General Store & Greenhouse

Kootenay National Park - Redstreak

De camping Redstreak Campground in Kootenay National Park zelf viel een beetje tegen, omdat er toen een wespenplaag was en ik een allergie heb voor wespen. Je kon er moeilijk buiten komen zonder gestoken te worden. Toen we naar de speeltuin gingen is Eli gestoken. Die avond hadden we elektriciteit en konden binnen naar een film kijken die we van Traveland hadden geleend. De Radium Hotspring zijn vanaf de camping te voet bereikbaar (warme zwembaden van 37 °C). De prijzen vind je hier.

Morgen stond er opnieuw een lange rit gepland naar Banff, maar voorzagen voldoende activiteiten onderweg. We gingen o.a. een bezoekje brengen aan Natural Bridge en Emerald Lake.

Banff, Emerald Lake & Natural Bridge

Dag 7: Rit van Kootenay National Park naar Banff via Natural Bridge Yoho National Park en wandeling aan het prachtige Emerald Lake met zijn heldere water (250 km/155mi).

Lees verder

Kaart: Van Revelstoke naar Kootenay National Park

  • Rondreis West-Canada & Vancouver Island
  • Reisprogramma Overzicht

Wim & Jessica

We hebben de reisblog "Globetrotter Avenue" gemaakt als hobby, maar ook om reiservaringen te delen met anderen. Ondertussen hebben we meer dan 40 landen bezocht. We houden van natuur, bossen en bergen, maar ook van zon, zee en strand. Zijn we niet op reis, dan vind je ons in de tuin. Veel Leesplezier!

Geef een reactie