Je bekijkt nu Snorkeltrip naar de koraalriffen van Key Largo

Snorkeltrip naar de koraalriffen van Key Largo

John Pennekamp Coral Reef State Park

Als je naar de Florida Keys gaat, dan kan je eigenlijk niet anders dan eens te gaan snorkelen in het warme turkooizen water. De zee is er gans het jaar warm. Florida heeft het 3de grootste koraalrif te wereld. Wij vaarden mee naar Dry Rocks Reef. We werden verwacht in het John Pennekamp Coral Reef State Park om 9u00 ‘s morgens, maar om 8u15 stonden we al klaar om in te schepen. In het duikwinkeltje bevond zich ook de receptie en konden daar inchecken voor onze snorkeltrip naar o.a. Dry Rocks Reef.

Snorkeltrip naar de koraalriffen van Key Largo

Wij hadden onze duikbrillen op voorhand gekocht en die meegebracht. Duikbrillen zitten meestal niet inbegrepen in de prijs van de excursie, zeker de snorkels niet. Die kan je dan wel ter plaatse kopen.

John Pennekamp snorkeltrip - Key Largo

Snorkeltrip Key Largo

De dag van onze reservatie was het woelig op zee. We konden de snorkeluitstap eigenlijk niet verplaatsen, omdat we op al onze dagen iets hadden gepland.

De boot was volledig volgeboekt. Je kan dus best via internet op voorhand de trip vastleggen.
Een half uurtje na inchecken werden we verwacht aan de boot. Toen iedereen aan boord was, zijn we vertrokken naar het koraalrif.

Snorkelen naar het bronzen beeld "The Christ of the Abyss"

Eens de goede snokkelplek werd gevonden, gingen we voor anker. Bij het snorkelen gingen we nogal met de golven mee. De zichtbaarheid onder water was niet optimaal. Het  zou bij kalme zee veel beter geweest zijn.
Enkelen van ons zijn naar het bronzen beeld “Christ of the Abyss” kunnen snorkelen. Op dat moment was het laag water en moeilijk bereikbaar. Het beeld, gemaakt door de Italiaanse kunstenaar Guido Galletti, is 3 meter hoog en bevindt zich juist onder het wateroppervlak. Je kan het als snorkelaar dus goed zien. De begeleider aan boord vertelde, dat we het beeld zeker niet mochten aanraken. Het is begroeid met giftig rood koraal, dat brandwonden kan veroorzaken.

Ik had gehoopt om haaien en rays te zien, maar deze keer geen geluk. Bij een vorige snorkeltrip in Key West had ik er wel gezien. Op deze plek waren wel veel papegaaivissen en baracuda’s groter dan één meter. Na een uurtje zijn we naar een ander koraalrif gevaren. Het is op deze plekken dat snappers volwassen worden. Later keren ze dan terug naar de mangroves.

Snorkeltrip Key Largo of Key West

De ganse snorkeltrip duurde 4 1/2 uur en is niet zo goedkoop, maar ik vind het altijd de moeite waard om het te doen. Je kan best op voorhand een plaats op de boot reserveren via deze link. In Key West en op andere eilanden op de Florida Keys zijn er mogelijkheden genoeg om te gaan snorkelen. Op weg naar Key West kan je snorkelen in Bahia Honda State Park. Het park heeft trouwens een fantastisch strandje, Sandspur Beach!

Je kan verschillende snorkel tours naar de koraalriffen vanuit Key West maken. In de zomer van 1995! maakten we een fantastische snorkeltrip met een catamaran naar de koraalriffen van Key West. In die tijd was er nog geen sprake van Coral bleaching en ik herinner mij deze leuke snorkel tour nog goed. Op de terugweg kregen we dan iets om te drinken zoals op deze snorkel tour met Fury.

Koraal verbleking

Twee ingrediënten in de zonnecrème kunnen leiden tot koraal verbleking of DNA-schade veroorzaken aan koraalriffen. De Key West City Commission heeft in 2019 gestemd om de verkoop van zonnecrèmes met de ingrediënten “oxybenzone en octinoxaat” in de toekomst te verbieden, omdat het ondertussen duidelijk is dat deze ingrediënten schade veroorzaken aan het koraal. Zonnecrème zonder oxybenzone en octinoxaat zijn op de Keys vlot verkrijgbaar.

Wat kan je doen in John Pennekamp Coral Reef State Park

Ga duiken met een instucteur of haal zelf je Padi duikbrevet

Er wordern verschillende duikexcursies aangeboden naar o.a. Carysfort Reef Light. Deze plek ligt op een 6 nm van John Pennekamp Coral Reef State Park. Het is de oudste en nog steeds werkende vuurtoren in de Verenigde Staten. Je kan vanaf 10 jaar les volgen en zelf je duikbrevet halen. De Prijzen om te leren duiken (PADI) in John Pennekamp Coral Reef State Park vind je hier of leer duiken bij Sail Fish Scuba. De theorie leer je op voorhand online en de prijktijk doe je in Florida.

Kajaks, kano’s of Paddle boards huren

In het park mag je zonder begeleiding met kajaks, kano’s of paddle boards het ganse natuurgebied verkennen. Wij maakten een georganiseerde tour, maar dat is zeker niet nodig. Prijzen vind je hier of door op de foto te klikken. We boekten een kajaktour bij Sail fish scuba en gingen in groep kajakken door de mangroves van John Pennekamp Coral Reef State Park. De kajaktour kan je boeken bij Sail fish Scuba aan MM103 (Bayside) Overseas Highway 103100 Suite 33.

Boot huren

Je kan in het park een boot huren en zelf besturen. De prijzen vind je hier.

Zon en strand

Er zijn verschillende strandjes in het park. Deze foto heb ik genomen om 19u00 en er was niemand meer in het park. Het park is gans het jaar open van 8 a.m. tot zonsondergang. De ingangsprijs is 8$ per voertuig en daar komt een halve dollar per persoon bij.

John Pennekamp Coral State Park:

Mile Marker (MM) 102.5 Overseas Highway Key Largo FL 33037

Contact: 305-676-3777

  • Roadtrip naar Key West
  • Kanotrip in de Everglades
  • Anhinga Trail – Everglades National Park

Wim & Jessica

We hebben de reisblog "Globetrotter Avenue" gemaakt als hobby, maar ook om reiservaringen te delen met anderen. Ondertussen hebben we meer dan 40 landen bezocht. We houden van natuur, bossen en bergen, maar ook van zon, zee en strand. Zijn we niet op reis, dan vind je ons in de tuin. Veel Leesplezier!

Geef een reactie