Je bekijkt nu De mooiste stranden van Gran Canaria

De mooiste stranden van Gran Canaria

Mooiste stranden Gran Canaria 🏖️

Gran Canaria heeft veel mooie zandstranden die het bezoeken waard zijn. In het zuidwesten vind je de mooiste en meest toegankelijke stranden. Hieronder volgt een lijstje met de mooiste stranden van Gran Canaria die we hebben bezocht. Er zijn er meer, maar die lijst is voor na ons volgende bezoek. Onderaan de lijst vind je een praktische kaart met alle 10 stranden.

Mooiste stranden Gran Canaria

1. Playa Puerto de Mogán

Playa Puerto de Mogan was niet het eerste strand dat we bezochten, maar vonden dit wel één van de mooiste stranden van Gran Canaria. Puerto Mogán vonden we trouwens ook een heel gezellig dorp. Het goudgele strand, met ingevoerd zand uit de Sahara, is heel geschikt voor gezinnen. De baai ligt beschut tussen een rots met golfbreker en het waterkanaal Barranco Mogán, dat vlak naast de haven uitkomt. Puerto de Mogán wordt soms ook wel eens het Klein-Venetië van Gran Canaria genoemd. Dat komt door de vele kanaaltjes die door het dorp lopen. Deze plaats is ook geschikt om te snorkelen.

stranden Gran Canaria

2. Playa de Puerto Rico

Puerto Rico is gekend door de vele boottochten die er vertrekken vanuit de haven. De betaalparking ligt vlak aan de haven. Prijzen zijn doorgaans 0.02 tot 0.03 cent per minuut om er te parkeren. Een middag parkeren kostte doorgaans rond de 7 euro. Het viel op dat erg weinig parkeerplaatsen zijn op heel Gran Canaria en daar wordt wel eens van geprofiteerd. Vier uur parkeren in Gent kost 15 euro, dus dan valt het wel mee. Puerto Rico is eigenlijk wel een grote badplaats. Het heeft een uitgestrekt goudgeel zandstrand en ligbedden die je kan huren. Rond het strand vind je winkeltjes en restaurants. We hebben lekker gegeten op een terras aan de toegang tot het strand.

Het strand is omringt door een stenen golfbreker. Daarlangs zijn er pontons geïnstalleerd om makkelijk in en uit het water te kunnen.

De mooiste stranden van Gran Canaria
restaurant Puerto Rico

3. Playa de Amadores

Het strand Playa de Amadores heeft een mooi breed zandstrand in hoefijzervorm met opnieuw die typische winkeltjes en restaurants errond. Ga ja langs deze zaken, dan moet je bereid zijn om vele malen “No Gracias” te zeggen aan opdringende restaurant- en winkelhouders, die je van alles willen verkopen. Op Tenerife heb je dit zo niet. Op 50 meter van het strand ligt een waterspeeltuin met opblaasbare waterspringkastelen. De kinderen wilden er toch graag nog eens op. Voor een ganse dag kostte het 25€ en voor 45 min 10€ per persoon. We waren er eigenlijk op bezoek vanuit Puerto Rico en zijn één uur gebleven, zodat ze zich eens konden uitleven op het water.

stranden Gran Canaria

Er is een groot openbaar toilet met douches aan het strand. Je moet er wel voor betalen en het was niet goedkoop. Om naar het toilet te gaan was het 0.60€ en om een douche te nemen 2€!

Tip: Vanaf de badplaats Puerto Rico aan de haven loopt een kilometer lange promenade naar Playa de Amadores. Het panoramische brede wandelpad loopt hoog boven de zee. Ongeveer in het midden kom je een cafeetje tegen dat ijs en drankjes verkoopt.

Mooiste stranden van Gran Canaria
Restaurants Playa Amadores
restaurant Puerto Rico

4. Taurito Beach

Taurito Beach heeft een klein zandstrand in vergelijking met Playa de Amadores of Playa Puerto Rico, maar dat maakt het weer gezelliger. Ook hier opnieuw restaurantjes en kleine winkeltjes met allemaal namaak gerief van Gucci en Lacoste. ‘s Middags hebben we hier lunch gegeten. We hebben overal lekker gegeten, maar dit was de beste lunch tijdens ons verblijf. Restaurant Bar Terraza Taurito ligt aan het strand. Het wordt uitgebaat door vader en zoon en zijn beiden super vriendelijk! Ik had zeebaars gekozen met rijst en Jessica en de kinderen pizza en een zelfgemaakte hamburger met frietjes. Ook Tess vond de pizza de lekkerste dat ze hier had gegeten.

Taurito Beach Gran Canaria
Taurito Beach
Restaurant Taurito
Pizza restaurant Taurito

De prijs viel heel goed mee. Meestal rekenen ze op Gran Canaria voor een cola goed door (3.5€), maar hier was het 2.5€. Water kost meestal 2.5€ voor een halve liter, hier kostte het 1.5€. Een biertje was dan weer 3€. Totaal kwam de rekening op 55€. In Taurito vind je ook het kleinere aquapark “Lago Taurito Water Park” dat we ook hebben bezocht.

5. Playa del Inglés

Playa del Inglés is één van de drukste stranden op Gran Canaria. Het ligt vlak naast Maspalomas. Er zijn in de omgeving veel vakantiehuizen en appartementen. De kust is dan ook volgebouwd met hotels, maar omdat het strand zo bijzonder lang is, is er plaats genoeg.

Niet ons type van strand, wegens veel te druk, maar het is wel een unieke omgeving door de duinen. Er zijn ook verschillende surfscholen, winkels en restaurants in de buurt.

Playa del Inglés

6. Playa de las Nieves

Dit strand ligt in het noordwesten aan de andere kant van het eiland aan de stad Agaeta vlak aan Puerto de las Nieves. Het was een uurtje rijden (80km) vanaf Playa del Aguila, via Las Palmas, zo tegen de klok rond het eiland. Langs de westkant is het door de bergen en smalle kronkelbaantje niet aangewezen. Het kan, maar het duurt veel langer. Ook hier was het zoeken naar een gratis parkeerplaats. Mensen staan langs de weg met een bord “Parking”, maar dit zijn natuurlijk betaalparkings. Als je een 5-tal minuutje stappen niet erg vindt, dan zijn er langs de weg gratis plaatsen te vinden.

Stranden Gran Canaria

Het strand heeft een prachtig uitzicht op de bergen en je bent maar een paar stappen verwijderd van de vele visrestaurantjes. Ze liggen bijna allemaal aan de kleine promenade langs het strand. We aten hier lunch, maar deze keer is de tagliatelle met gerookte zalm mij niet zo goed bevallen. Jessica en de kinderen hadden pizza en vonden het lekker. Op de terugweg kan je de graanopslagplaats Cenobio Valeron bezoeken.

Tip: Voor de mensen die het liever wat avontuurlijk willen, kunnen een wandeling maken naar het strand van Guayedra (zie punt 7).

7. Playa de Guayedra

Dit natuurlijk keienstrand is alleen te bereiken door een wandeling te maken naar het strand van Guayedra. Het beste is om met een rugzak voldoende water en eventueel een lunchpakket mee te nemen. De wandeling start vanaf een parkeerplaats langs de weg tussen Puerto de las Nieves en Agaeta (zie mooie wandelingen op Gran Canaria). De wandeling loopt gedeeltelijk (5 minuutjes) langs een drukke weg en is niet geschikt om met kleine kinderen te doen. Het is even doorbijten langs deze weg, maar vonden het de moeite om te bezoeken. Volg de gekleurde  link voor de beschrijving van de wandeling naar het strand van Guayedra.

Playa de Guayedra

8. Playa del Aguila

Gemengd rustig strand met zowel zand als keien. Dit strand ligt vlak naast het appartementencomplex Altama waar we ons appartement met zeezicht op Gran Canaria huurden van Matias. Vanuit de woonkamer en slaapkamer van de kinderen had je een mooi zicht op dit strand.

Er komen vooral ’s morgens mensen wandelen op het harde zand en ’s avonds komt er soms jeugd samen. Vanaf het strand heb je aan de zijkant toegang tot kleine rotsen en bijhorende poelen (bij eb).

Playa del Aguila

9. Playa del Hornillo

Klein zandstrand aan de haven van Pasito Blanco. De toegang is in principe privé, maar je kan op de weg vóór het hokje van de security gratis parkeren en te voet naar het strand. Wij huurden er een boot en mochten daardoor gratis doorrijden en er parkeren. Het strand is niet zo mooi, maar Alberto van de bootverhuur Isla Breeze Boat Rentals, zei dat er zich in de baai veel reuzenroggen kunnen verzamelen. Je kan de roggen zien vanaf april, maar toen wij er waren, hebben we er spijtig genoeg geen enkele gezien.

playa del hornillo

10. Playa de Tufia

Dit pittoresk gehucht ligt aan de kust in het oosten van Gran Canaria. Het deed mij denken aan het zeer gezellige kustplaatsje “El Puertito” in Tenerife. Dit strand bevind staat op de eerste plaats op onze lijst “De mooiste stranden van Tenerife“. Het spijtige was dat er geen restaurant was om er te eten. Toen wij er waren was het 13u30 en kwamen van een wandeling in de bergen en zochten een plaats om te lunchen. Een gat in de markt voor degenen die ooit een klein restaurantje zouden willen beginnen. Mijn camera stond toen verkeerd ingesteld op Magic en al de foto’s van Tufia zijn spijtig genoeg mislukt.

Playa de Tufia

Andere mooie stranden in de buurt

We verbleven 13 dagen op Gran Canaria en hebben dus niet alle stranden kunnen bezoeken. Er zijn zeker nog andere mooie stranden zoals Anfi del Mar of Playa de Las Canteras in Las Palmas. We zullen de stranden met plezier op onze volgende reis naar Gran Canaria bezoeken en aanvullen op deze lijst.

Kaart: De 10 mooiste stranden Gran Canaria

Op deze kaart vind je alle stranden van de lijst met 10 mooiste stranden op Gran Canaria. Het strand Playa Alfi del Mar heb ik er voor uw gemak ook bijgevoegd.

Ons appartement met zeezicht op Gran Canaria

Het appartement heeft een prachtig uitzicht en lag vlak aan zee aan het rustige strand Playa del Aguila. Het behoort tot het appartementencomplex Altamar aan Bahia Feliz.

Appartement met zeezicht

Wim & Jessica

We hebben de reisblog "Globetrotter Avenue" gemaakt als hobby, maar ook om reiservaringen te delen met anderen. Ondertussen hebben we meer dan 40 landen bezocht. We houden van natuur, bossen en bergen, maar ook van zon, zee en strand. Zijn we niet op reis, dan vind je ons in de tuin. Veel Leesplezier!

Geef een reactie