Je bekijkt nu De drie mooiste stranden van Moraira

De drie mooiste stranden van Moraira

Mooiste stranden Moraira

Moraira is een pittoresk kustplaatsje aan de Spaanse Costa Blanca en is een deelgemeente van Teulada. Moraira ligt in de provincie Alicante en heeft enkele van de mooiste zandstranden uit de omgeving. Hieronder volgt een klein lijstje “mooiste stranden Moraira”.

Stranden Moraira

1. Playa de L’Ampolla

Playa de L’Ampolla vonden de kinderen een super leuke plek. Het strand is een echt zandstrand, heeft een riviertje vol visjes dat uitkomt vlak naast het strand, er is een cafeetje voor een ijsje, er zijn springkastelen in het water en ook rotsjes om van te springen. Als kers op de taart heeft Moraira enkele winkeltjes en een klein marktje wat vooral mijn dochter extra leuk vond. Normaal gaan we voor haar verjaardag naar een klimpark zoals in Frankrijk of gaan we naar een waterpark vol glijbanen zoals die keer in Malaga. Het waterpark lag dit jaar echter te ver (Benidorm) en het was ook redelijk prijzig (120 euro voor vier inclusief korting). Dus dit jaar wilde ze voor de verjaardag een SUP huren en op de water springkastelen. 

Playa de L’Ampolla
Stranden Moraira - Playa de L’Ampolla
stranden Moraira

Gratis parking aan het strand

De prijs voor één uur was 12 euro per kind en voor een ganse dag 25 euro per persoon. Breng zeker een parasol en stoeltjes mee, want er is nergens schaduw op het strand. Er bevindt zich vlak aan het strand een café/restaurant “El Castillo Moraira“.

Je kan makkelijk en gratis parkeren op de grote schaduwrijke parking gelegen aan Calle Aitana, Teulada. Het vreemde is dat de parking “El Portet” noemt terwijl Playa del Portet iets verder ligt! Let op: Neem niet de eerste grote parking aan Av. Madrid. Die parking is natuurlijk ook een goede parking, maar “El Portet” ligt echt vlak aan het strand.

Playa de L’Ampolla_parking

2. Playa Platgetes

Achter de hoek ligt nog een ander klein strandje met keien. Het noemt Playa Platgetes en je kan vlak aan het strand parkeren. Het is aan te raden daar te parkeren, omdat het strand toch een aantal honderden meters verder ligt van Playa de L’Ampolla. Je vindt het zandstrand langs de baan “Ctra. Moraira a Calpe” voorbij parking “El Portet” in de richting van Calpe.

3. Playa del Portet

Last but not least! Dit erg mooie strand ligt zoals Playa de L’ampolla ook in Moraira. Playa del Portret mag zeker niet ontbreken op de lijst met “mooiste stranden Moraira”. We “ontdekten” het mooie strand, doordat we een wandeling maakten van El Portet naar Torre del Cap d’Or en we boven op de top een prachtig uitzicht hadden op Moraira. Het zicht die dag was heel goed en Je kon toen zelfs tot voorbij Jávea zien. Vanaf Torre del Cap d’Dor kon je goed het sterke contrast zien tussen de rotsen, de huizen en het prachtige turkooise water in de baai.

Stranden Moraira

Parkeren

Parkeren kan op de kleine parking aan “Calle Puerto Mejorada, Teulada”en biedt plaats aan 100 auto’s. Ik weet niet of deze parking gratis is, maar het zou mij verwonderen moest dit niet het geval zijn. Je kan in de straatjes (zoals in Calle Puerto Lápice of Calle Puerto del Sol) in de omgeving gratis parkeren, zoals wij toen deden.

Extra Tip: Jávea

Hou je ook zo van rotsachtige kusten en zwemplekjes? Op een half uurtje rijden van Moraira naar het noorden vind je verschillende pittoreske en ongerepte baaien met prachtig glinsterend turkoois water. Het is er ideaal om te snorkelen. Je vind alle nodige informatie in de volgende blogpost “De acht mooiste stranden van Jávea en omgeving”.

Mooiste stranden van Jávea en omgeving

Mooiste stranden Moraira: Kaart

Drie mooie wandelingen in de omgeving van Jávea

  1. Wandeling naar de grotten van Cova Tallada. Wij maakten de 7 km lange versie door het natuurpark van Montgó (Parc Naturel del Montgó).
  2. Wandeling naar de uitkijktoren Torre Vigia Cap d’Or van Moraira in de gemeente Teulada.
  3. Naar de top van Penyal d’Ifac (Parque Natural del Peñón de Ifach), een massieve kalkstenen rots van 332 meter hoog vlak vóór Calpe.
Let's Go!

Wim & Jessica

We hebben de reisblog "Globetrotter Avenue" gemaakt als hobby, maar ook om reiservaringen te delen met anderen. Ondertussen hebben we meer dan 40 landen bezocht. We houden van natuur, bossen en bergen, maar ook van zon, zee en strand. Zijn we niet op reis, dan vind je ons in de tuin. Veel Leesplezier!

Geef een reactie