Je bekijkt nu Try Out Scuba Diving op Gran Canaria met DS Divers

Try Out Scuba Diving op Gran Canaria met DS Divers

We probeerden een “Try Out Scuba Diving" op Gran Canaria en vonden het fantastisch!

We wilden vorig jaar al eens een “Try Out Scuba Diving” op Gran Canaria doen, maar het was er spijtig genoeg niet van gekomen. Dit jaar had ik op voorhand een beetje research gedaan en kwam ik uit bij DS Divers in het mooie vissersdorpje Agaete. In het zuiden van Gran Canaria zijn erg veel duikscholen, maar in het veel minder toeristisch deel van Gran Canaria, namelijk het noordwesten, zijn er maar twee. In Las Palmas de Gran Canaria zijn er 3 duikscholen.

Try out scuba diving op Gran Canaria
Carlos & Omar - DS Divers

Ik had DS Divers vanuit België een mailtje gestuurd met enkele vragen en kreeg bijna onmiddellijk antwoord, wat bij andere duikscholen in het zuiden zelden het geval was. DS Divers wordt uitgebaat door 2 vriendelijke duik-instructeurs Carlos & Omar. Ik zal beginnen bij het begin…

Afspraak om 11u00 bij DS Divers in Agaete

We werden om 11u00 in Agaete aan de ingang van de duikschool verwacht, maar waren iets te vroeg. Om 10u30 stonden we al paraat en vol enthousiasme aan de poort. We hadden een klein uurtje met onze huurauto gereden en moesten allemaal even naar het toilet. De meeste restaurants begonnen stilletjes aan hun deuren te openen en tafels voor de middag lunch te schikken en gingen op zoek naar een toilet dat we konden gebruiken.

Try out scuba diving op Gran Canaria

Het plan was om te reserveren in het restaurant waar we wilden eten die middag, maar die bleek niet nog niet open te zijn. We wilden het nergens anders vragen, want we waren toch met 4 en dat was toch wat vreemd om te gaan vragen in een restaurant waar we niet gingen eten. We wandelden dan maar terug richting DS Divers en gelukkig kwam Carlos iets vroeger naar de duikschool, oef 😊

Vriendelijke ontvangst door duikinstructers Carlos & Omar

We werden vriendelijk ontvangen door duikinstructeur Carlos en vrij vlug konden we buiten plaatsnemen voor onze eerste briefing. Het weer was die dag wisselvallig, maar wilden dat jaar absoluut de “try out scuba diving” op Gran Canaria activiteit uitproberen. We kregen praktische en theoretische uitleg over de uitrusting, wat we mochten doen en wat zeker niet. Ook voorvallen die zich eventueel zouden kunnen voordoen, zoals bijvoorbeeld het mondstuk dat je verliest en die je niet meer te pakken zou krijgen achter je rug? Daar is blijkbaar aan gedacht, want er is dan de mogelijkheid om een tweede reserve mondstuk te gebruiken. Zo kan je zeker geen zuurstoftekort krijgen moest dat gebeuren tijdens je duik.

Er werd ook uitgelegd hoe je tijdens het duiken water uit je duikbril kan krijgen en hoe we je je oren kan klaren bij het dieper duiken. Via een info-kaart met foto’s toonde Carlos welke vissen er te zien zijn en van welke dieren we moesten opletten, zoals een zee-worm waarvan je brandwonden kan krijgen. Die hebben we trouwens gezien tijdens onze duik. Carlos legde het allemaal rustig en goed uit. Wij waren al verschillende keren gaan duiken, maar voor de kinderen was het de eerste keer met flessen. Ik was benieuwd of ze het leuk gingen vinden. Onze dochter was vooral bezorgd of ze haar oren wel ging kunnen klaren onder water, maar alles ging goed.

Try out scuba diving op Gran Canaria
Try out scuba diving op Gran Canaria

Zware zuurstofflessen op de rug

De tweede instructeur die ons ging vergezellen, Omar, kwam aan om  11u20 en begon alles klaar te maken voor onze duik. Om 11u25 konden we onze duikpakken aantrekken en werden de zware duikflessen op onze rug bevestigd. Het is gelukkig niet ver stappen naar zee, want de uitrusting van mij woog zo’n 25kg. In het water voel je daar gelukkig niks meer van. Daar ben je zo goed als gewichtloos. Voor onze dochter was de zuurstoffles iets minder zwaar, ik dacht zo’n 18 kg in totaal. Het is ongeveer 30 meter stappen via een houten vlonder pad naar zee vanwaar de Try out Scuba Diving start.

Try out scuba diving Gran Canaria

Tweede briefing in het water

Voor we het wisten stonden we in het water. Daar kregen we onze 2de briefing en werden onze zwemvliezen over onze zwemschoenen aangedaan. Daar kregen we hulp voor van Omar & Carlos. De zwemvesten werden even opgeblazen en konden dan al drijvend de zwemvliezen aandoen. Ze toonden ons hoe we onze duikbril moesten uitkuisen door er eerst in te spugen en uit te spoelen met water. We moesten er zeker op letten dat er geen haar tussen onze duikbril kwam te zitten. Mijn duikbril bleef maar aandampen en kreeg onmiddellijk de persoonlijke duikbril van Omar. We starten op borsthoogte en daalden geleidelijk aan naar een max diepte van 6 meter. Vanaf een diepte van ongeveer 2 meter moet je een eerste keer je oren klaren, maar dat is afhankelijk van persoon tot persoon.

Was het water koud tijdens de try out scuba diving in Gran Canaria?

De zichtbaarheid was door het slechte weer die dag niet zo goed. Er was veel wind, wolken en zelfs een beetje motregen. Waar het ons vooral om te doen was, was dat de kinderen het scuba duiken konden proberen op een rustige manier en dat ze geen schrik opdeden de eerste keer. Dit is belangrijk voor als ze later in andere landen nog eens willen gaan duiken of een echte duikcursus willen doen. En “spoiler alert” ze vonden hun eerste duikervaring vooral leuk om te doen! De temperatuur van het zeewater is redelijk fris te noemen (20 graden C°), maar door de super isolerende pakken hebben we daar niets van gevoeld. We hebben het op geen enkel moment koud gehad en ik moet toegeven dat ik het altijd vrij snel koud heb. Ik ben eerder iemand die het liefst gaat zwemmen in een zee met een zeewatertemperatuur zoals dat van Curaçao 😉

Wat zijn de extra troeven om in het noorden van Gran Canaria te duiken?

Omar en Carlos deden het erg goed, ze waren rustig, vriendelijk en kwamen professioneel over. Ik zou het absoluut aanraden om de “Try Out Scuba Diving op Gran Canaria” bij DS Divers te doen of er zelfs een duikcursus te volgen. Ze bieden buiten de duikdoop basisopleidingen scuba diving aan alsook cursussen voor professionals. Het noorden van Gran Canaria is misschien iets ruiger, maar het is er ook rustiger dan in het erg drukke zuiden. Het gebied is door het Natura 2000-netwerk gecatalogiseerd als een speciaal marien beschermingsgebied (ZEC) van de Macaronesische biogeografische regio. Dat is toch ook een extra troef om in het noorden van Gran Canaria te (leren) gaan duiken.

Hoe lang duurt een try out scuba diving op Gran Canaria?

Een “Try out scuba diving” op Gran Canaria bij DS Divers duurt ongeveer 1.5 u waarvan je een 40-tal minuten onder water bent. Op het einde deed Carlos en Omar teken om te volgen naar steeds ondieper water en dan weet je dat het bijna gedaan is. We kwamen aan de andere kant van de haven, vlak voor het strand, naar boven en wandelden langs de restaurantjes terug naar de duikschool. We werden vlug van de duikflessen af geholpen en konden binnen onze duikpakken uittrekken. Binnen is er een warme douche die we mochten gebruiken. We konden er rustig onze kleren aantrekken om dan droog te kunnen gaan eten in het restaurantje dat nu natuurlijk open was.

Welke activiteiten kan je nog doen in het noorden van Gran Canaria?

Terwijl je nu toch in het noorden van Gran Canaria bent, kan je van het moment gebruikmaken om nog enkele belangrijke bezienswaardigheden te gaan bekijken. Op de terugweg kan je bijvoorbeeld de graanopslagplaats Cenobio de Valerón bezoeken, de grootse Guanchevindplaats op Gran Canaria. Ga je liever wandelen, dan is er een heel korte, maar erg mooie groene wandeling “Los Tilos de Moya” vlak boven het dorpje Moya. OF: De mooie korte wandeling “Puerto de La Aldea” die begint in het kustdorpje Puerto de La Aldea, gelegen aan de ongerepte westkust van Gran Canaria.

Reacties "Try out scuba diving op Gran Canaria"

Heb je een vraag of suggestie, laat hieronder gerust een berichtje achter! Wil je gewoon een reactie geven op deze blogpost, dan is dat voor ons ook altijd leuk. Alvast bedankt!

De 10 mooiste stranden van Gran Canaria

Hier vind je een lijst met kaart van de 10 mooiste stranden op Gran Canaria

Lees verder

Wim & Jessica

We hebben de reisblog "Globetrotter Avenue" gemaakt als hobby, maar ook om reiservaringen te delen met anderen. Ondertussen hebben we meer dan 40 landen bezocht. We houden van natuur, bossen en bergen, maar ook van zon, zee en strand. Zijn we niet op reis, dan vind je ons in de tuin. Veel Leesplezier!

Geef een reactie