Je bekijkt nu Een visvergunning voor Gran Canaria

Een visvergunning voor Gran Canaria

Heb je op Gran Canaria een visvergunning nodig?

Wil je op Gran Canaria met een gerust gemoed, vanaf de kant of vanop een boot vissen, dan heb je een visvergunning voor op zee nodig! Volgens Alberto, de eigenaar van Isla Breeze Boat Rental, waar we een boot huurden, kunnen de boetes op zee oplopen tot wel 3000€. Het is dus zeker niet waard om het risico te nemen en zonder vergunning op zee te gaan vissen. Tijdens het vissen is het ook niet leuk om altijd over je schouder te moeten kijken of er in de buurt geen controles uitgevoerd worden. Het is toch vakantie hé.

Vissvergunning voor Gran Canaria

Waar kan je een visvergunning voor Gran Canaria aanschaffen?

Er zijn twee manieren om de visvergunning in orde te krijgen. Je kan de vergunning ter plaatse zelf in orde brengen, maar dan moet je wel persoonlijk naar het kantoor. Ze geven je daar een document (factuur) mee, waarmee je naar een lokale bank moet om de rekening te betalen. Met dat bewijs van betaling moet je dan opnieuw naar datzelfde kantoor. Ik vond dat een heel gedoe en heb het laten regelen door iemand in Gran Canaria. Dat is de makkelijke tweede manier. Je betaalt iets meer voor je visvergunning, maar dan zonder al de rompslomp. De persoon die alles regelde noemt Sunil en heeft een website met daarop alle visvergunningen die in Spanje te verkrijgen zijn. Het regelen van een visvergunning bij hem duurt 2 tot 5 dagen. Alle communicatie ging vlot via email. Hij mailt je de vergunning op de gewenste datum. Je print de visvergunning voor op zee gewoon af en klaar.

Welke vergunning kies je het best?

Een visvergunning voor kinderen aanvragen is niet makkelijk, omdat je de dienst visvergunningen, een geboortebewijs van je kind moet tonen. Dat geboortebewijs moet dan nog eens vertaald worden naar het Spaans. De snelle en legale oplossing is, om te kiezen voor een visvergunning (volwassenen) van De Balearen (Mallorca). Blijkbaar hoeven ze daar geen geboortebewijs, alleen de naam, geboortedatum en het paspoortnummer of ID-nummer. Ik heb voor de Spaanse visvergunning gekozen, omdat die 5 jaar geldig is en ook de goedkoopste optie was. Mijn zoon (14 jaar) koos voor de visvergunning van de Balearen, omdat deze 3 jaar geldig is. Beide vergunningen zijn geldig op Gran Canaria!

Hoe visvergunning regelenen voor Gran Canaria

Zijn alle Spaanse visvergunningen geldig op Gran Canaria?

Alberto zag dat we een reishengel in onze rugzak hadden en vroeg of we gingen vissen op zee. Hij kon niet geloven dat deze vergunningen ook geldig waren op Gran Canaria. Hij beloofde dat hij het ging checken en ons zo snel mogelijk iets (via whatsapp) ging laten weten. Ik denk dat we 15 minuutjes aan het varen waren, toen we al een berichtje kregen dat alle vergunningen inderdaad ook toegelaten waren op Gran Canaria. Hij had het gecheckt bij de zee politie. Mijn zoon was erg opgelucht toen we dit vernamen en binnen de 5 minuten lag zijn vislijn in zee. Niet veel later heeft hij een grote Red Snapper gevangen (zie eerste foto). We zijn pas rond 11u00 vertrokken en blijkbaar was het iets te laat om te gaan vissen, want het was de enige vis dat we hebben gevangen. Volgende keer gaan we vroeger moeten vertrekken.

Hoeveel kost een visvergunning voor Gran Canaria?

De prijs voor de Spanish Sea Shore License (Class 3), die geldig is voor 5 jaar, kost 44,99€. Mijn zoon had de Balearic Islands Shore Fishing License, geldig voor 3 jaar en kostte 39,99€. Ik kreeg van Sunil een mooie korting van 10€ en kwam het voor deze vergunning op 29,99€. Je kon onder andere met PayPal betalen. Het voordeel van die visvergunningen is dat Sunil geen copy van je paspoort of ID nodig heeft om de documenten in orde te krijgen. Let op: met deze vergunningen mag je op zee vissen, maar niet trollen terwijl je vaart. Dat is een Class 1 visvergunning en een iets duurdere vergunning. via onderaande link kan je alle mogelijke visvergunningen voor Gran Canaria en Spanje aanschaffen.

Vissen vanaf de kant op Gran Canaria

Drie korte mooie wandelingen op Gran Canaria

Gran Canaria is een echt wandeleiland, je kan er langs de kust of in de bergen ontelbare mooie wandelingen maken.

Lees verder

Wim & Jessica

We hebben de reisblog "Globetrotter Avenue" gemaakt als hobby, maar ook om reiservaringen te delen met anderen. Ondertussen hebben we meer dan 40 landen bezocht. We houden van natuur, bossen en bergen, maar ook van zon, zee en strand. Zijn we niet op reis, dan vind je ons in de tuin. Veel Leesplezier!

Geef een reactie