Je bekijkt nu Wandeling langs de kust van Le Port Morvan

Wandeling langs de kust van Le Port Morvan

Twee wandellussen door Le Port Morvan

De wandeling loopt een groot deel langs de rotsachtige kust van Le Port Morvan met als begroeiing vooral brem en heide. Je kan op verschillende plaatsen starten en gratis parkeren. Wij parkeerden bij Grève du Vauglin, een grote parkeerplaat op een helling. We wisten toen nog niet zeker of we de volledige wandeling gingen maken. Omdat de route in twee wandellussen is verdeeld, konden we dat nog in Le Port Morvan beslissen.

Wandeling Le Port Morvan

Wandeling naar Le Port Morvan begint aan de parking

Onze wandeling begon onmiddelijk bij de gratis parking van Grève du Vauglin. De parking zelf is een beetje moeilijker te vinden, omdat de weg naar de parking niet in de GPS zat. Op het einde van de parking ga je aan de wit-rode wegwijzers naar links. Dit deel van GR34 route is heuvelachtig en loopt soms kronkelend hoog boven de zee. Je hebt op het kust pad de ganse tijd een prachtig uitzicht op de stranden en de zee. Op de parking zagen we enkele mensen met een emmer en schop naar het strand beneden afdalen. Blijkbaar gingen ze op zoek naar de kleinere variant van de schelpen “coquilles Saint-Jacques”, dat je ook kunt eten.

Le Port Morvan wandeling
Plage de la Contentin

Plage de la Cotentin

Het was toen eb en je zag de oester -en mosselbanken tevoorschijn komen uit de zee. Tot aan het strand “Plage de la Cotentin” zag je de zwarte glinsterende kwekerijen contrasteren met de weerspiegelingen van de zon op de zee. Nadat je door het kleine dennenbos bent, gaat het pad even terug naar beneden. Vlak voor La Plage de la Contentin gaat het pad licht omhoog en kom je op de top van de heuvel bij een wit huisje.

Wandeling Le Port Morvan
Wandeling Le Port Morvan

Van de kust naar het veld

Je wandelt rond het huis waarna je afdaalt naar de parking boven het strand van Cotentin. Daar sla je linksaf en volg je de gele pijl naar het dorpje La Cotentin. Volg de straten Rue de Lanmorin, dan links naar Rue des Fontaines en opnieuw linksaf naar Rue de Sémaphore. Rue de Sémaphore 250 meter verder over in een veldweg die je op een splitsing op je rechterkant zal zien (gele markering op de paal en rode pijl op de foto). Blijf parallel op de veldweg met op je linkerkant de zee tot je in Le Port Morvan uitkomt.

Parallel aan de kustlijn

Tijdens dit deel van de wandeling vonden we niet altijd de markeringen, maar door parallel aan de zee te blijven, kan je eigenlijk niet verkeerd lopen. Tijdens dit deel wandel je langs huizen en boerderijen, op teerbaantjes, wandelpaden en veldwegjes.

Je komt via Rue de la Fontenelle bij een plaats dat toegang geeft tot het strand “Plage du Port Morvan”. Daar is ook een toilet. Hier begint de 2de wandellus op de GR34A (rood horizontaal streepje met een rode A) en kan je de wandeling verlengen. Of je kan een deel van de wandeling terugkeren om in te pikken op de eerste lus en terug te keren naar de parking via de kustlijn.

wandeling Le Port Morvan
Op weg naar Le Port Morvan
wandeling Le Port Morvan
Rue de la Fontenelle

Wij kozen ervoor om verder te wandelen en de tweede lus ook te doen. We hebben er geen spijt van gehad. Je gaat verder in noordelijke richting via Rue des Longs Sillons. Na 500 meter sla je linksaf in Rue de la Glageolais dat overgaat in Chemin de la Sancie.

Let op: Je slaat het straatje links af dat juist vóór je aan Quai du Mûrier komt (zie foto met rode pijl). We hadden de markering gemist op de hoek en liepen door naar Quai du Mûrier. Die straat loopt naar links dood en rechts gaat de weg naar een restaurant en het haventje van Dahouët. Dus moesten we terug om opnieuw op het juiste pad te geraken.

Dahouët Bretagne

Uitzicht op Le Port Morvan

Ok, dus aan de rood witte markering zijn jullie wel juist gelopen en dus op de hoek links afgeslagen… Na een 100 meter sla je rechtsaf en na nog eens 60 meter sla je vóór de oprit van het huis opnieuw linksaf. Vanaf daar wandel je opnieuw op een duidelijke GR-route door een bosje en daarna volledig langs de kust. Het duurt niet lang of je ziet op je rechterkant de vuurtoren van het pittoreske dorpje Dahouët. Nu loopt het pad nog 1.2 km door langs de kust tot aan Le Port Morvan.

Juist voor de afdaling naar het strand van Le Port Morvan, word je getrakteerd met een adembenemend uitzicht op Le Plage de Port Morvan.

Vuurtoren van Dahouët
Vuurtoren van Dahouët
Le Port Morvan

Eens beneden aan het strand kom je aan hetzelfde punt waar de 2de wandellus begon. De veldweg om terug in te pikken op de 1ste wandellus bereik je door het straatje Rue de la Fontenelle (rechts) te nemen vanwaar je kwam van op het eerste deel. Je moet nu een eindje terug (300m) tot je op je rechterkant de wit rode markering ziet dat je het veld instuurt. Het pad gaat verder door een veld tot je met een sterke bocht naar rechts terug naar de kustlijn wordt geleid. Dit spectaculaire deel van de GR34 route loopt helemaal tot je aan de parking komt. De totale afstand van deze heuvelachtige wandeling, inclusief tweede lus, komt op 9 km. Het is geschikt voor kinderen.

Le Port Morvan

Andere mooie wandelingen in de buurt

Een andere mooie wandeling in de buurt is bijvoorbeeld de wandeling van Cap Fréhel naar Fort La Latte (zie kader onder). Het kasteel Fort La Latte kan je ondertussen bezoeken. De wandeling van Cap d’Erquy naar la Plage du Portuais en Lacs Blues was voor mij de mooiste wandeling dat we maakten tijdens ons verblijf in februari aan de Côte d’Armor in Bretagne.

Wandeling van Cap Fréhel naar Fort La Latte

De kustwandeling van Cap Fréhel naar Fort la Latte is één van de mooiste van Bretagne en gaat langs een deel van de goed gemarkeerde GR34-route.

Lees verder

Wim & Jessica

We hebben de reisblog "Globetrotter Avenue" gemaakt als hobby, maar ook om reiservaringen te delen met anderen. Ondertussen hebben we meer dan 40 landen bezocht. We houden van natuur, bossen en bergen, maar ook van zon, zee en strand. Zijn we niet op reis, dan vind je ons in de tuin. Veel Leesplezier!

Geef een reactie