Je bekijkt nu Wandeling Maligne Canyon – Jasper National Park

Wandeling Maligne Canyon – Jasper National Park

Dag 10: De eerste activiteit die morgen, was een wandeling door Maligne Canyon langs een zijarm van de Athabasca Rivier in Jasper N.P. Het snelstromende en kolkende water van de rivier heeft deze Canyon in enkele miljoenen jaren uitgesleten tot dieptes van meer dan 50 meter diep. Langs het pad, dat volledig langs de rivier loopt, zie je ontelbare kleine en grotere watervallen en uithollingen in de afgezette kalkstenen formaties. Absoluut de moeite waard om één van de wandelingen te maken. Zelf ben ik tot aan de 5de brug gegaan en via een heuvel in een lus teruggekeerd naar de parking.

4.5/5
Wandeling Maligne Canyon - Jasper National Park
Maligne Canyon Trail

Na de wandeling door Maligne Canyon zouden we verder rijden via Medicine Lake naar Maligne Lake (50km/31mi) en er Lunch hebben, maar het draaide anders uit. We hadden de kinderen mee !

Maligne Canyon Jasper
Wandeling Maligne Canyon

Maligne Canyon Trail

De wandeling langs de 5 bruggen begint aan Maligne Canyon Parking. Afhankelijk van het startpunt op de parking kan het zijn dat je eerst de 2de brug tegenkomt en even terug moet langs de andere kant van de rivier om aan de eerste brug te komen.

De 1ste en 2de brug liggen maar 300 meter van elkaar. Dan moet je even terug in de richting van de 2de brug om naar de 3de, 4de en 5de brug te wandelen.

Het is ongeveer 1u15 stappen naar de 4de waterval en op dit punt wilden Jessica en Tess terug naar de Mobilhome. Eli en ik gingen verder naar de 5de brug, maar na een 15min stappen ging ook Eli zonder iets te zeggen plots terug. Hij stapte echter zo snel dat ik niet kon volgen.

Maligne Canyon Trail - Jasper

Tot aan brug 5

Ik ben dan alleen verder gestapt naar brug 5 en ben via een andere route teruggekeerd. Aan brug 5 neem je het pad richting brug 6, maar sla je 400 meter verder rechts af het bos in en moet je een heuvel op (zeer steile klim). Boven heb je na 20 min wandelen een mooi uitzicht op de omgeving. Aangekomen aan de Camper zei Jessica dat Eli opnieuw vertrokken was om mij te gaan zoeken. Jessica is hem achternagegaan, maar had Eli na 1u15 zoeken niet gevonden. Het was ondertussen al 2.30 p.m. en Tess en ik hebben dan maar gegeten. Toen Jessica terug was, ben ik gaan zoeken. Na 20 min lopen langs Maligne Canyon Trail kwamen we elkaar tegen aan brug 3. Wat een opluchting, je weet maar nooit.

Maligne Canyon Bridge 5

Medicine Lake

Nadat Jessica en Eli hadden geluncht zijn we doorgereden naar Maligne Lake. Maligne Lake is toeristisch, maar ik vond dat het nog meeviel. Het was al wat later op de middag, maar de enige massa dat echt opviel waren de toeristen aan de oever van Medicine Lake. Dat komt omdat er maar 1 parking ligt en die bevindt zich dan ook nog eens aan de beste plaats om foto’s van het meer te nemen.

Medicine Lake....selfies !

We zagen heel veel Japanners en Chinezen op onze route. Eerst dachten we dat Canada heel populair moest zijn in Japan en China, maar het viel ons op dat de meeste onder elkaar Engels spraken. Achteraf kwamen we te weten dat het eigenlijk Canadese toeristen waren en dat hun voorouders in het spoorwegtijdperk naar Canada waren geïmmigreerd. Het aantal Selfies dat er aan het water genomen werden, dat hou je niet voor mogelijk. Niet eentje of twee hé, maar ik heb aan Medecine Lake toeristen wel 20 selfies na elkaar zien nemen.

Medicine Lake - Jasper

Op sommige plaatsen moest ik 10 min wachten om een foto te kunnen nemen. Ook al zien ze dat je ook een foto wilt nemen, ze wijken niet tot ze die perfecte selfie denken te hebben.

Jasper Coyote
Jasper National Park - Road
Moose - Jasper National Park

Maligne Lake

Maligne Lake is 22 km lang en is het grootste natuurlijke meer van de Rockies. Je kan er een boottochtje maken langs het bekende Spirit Island. Het eiland ligt 14 km ten noorden van de parking en enkel bereikbaar met een kano, kajak of rondvaartboot. We vonden het aan de dure kant en hebben de boottocht overgeslagen. Er zijn ook verschillende wandeltochten, maar we vonden alle 4 dat wij die dag al genoeg hadden gewandeld 😉.

Maligne Lake - Jasper

Jasper

Op de terugweg naar Jasper stond er een wildlife traffic jam, dus (veilig) stoppen en gaan kijken. Het was een kudde van een 10-tal Elks (Wapiti), die op een rivierbank lagen te rusten. Na enkele foto’s zijn we voorzichtig de drukke baan over gelopen en zijn we naar Jasper gereden om het dorp te bezoeken. Jasper is een gezellig dorpje met veel winkels en restaurantjes. We zijn ook even in het Canada Parks Tourist Center binnen gegaan. Echt een mooi information centre met leuke souvenirs. Jessica heeft er ovenwanten in de vorm van berenpoten gekocht.

Jasper Elks Wapiti
Jasper Fire Hall

Het weer was er nog altijd goed en warm genoeg om in T-shirt te lopen. Eens terug op Camping Wapiti duurde het niet lang of Eli & Tess werkten verder aan hun “kamp” en legden alles klaar voor het volgende kampvuur. De volgende dag gingen we naar Dutch Lake RV Park bij Clearwater.

Dutch Lake & Rearguard Falls

Dag 11: Onderweg naar Dutch Lake maakten we een wandeling naar Rearguard Falls (3.2 km).

Lees verder

Jasper National Park: Kaart

  • Reisprogramma West-Canada overzicht

Wim & Jessica

We hebben de reisblog "Globetrotter Avenue" gemaakt als hobby, maar ook om reiservaringen te delen met anderen. Ondertussen hebben we meer dan 40 landen bezocht. We houden van natuur, bossen en bergen, maar ook van zon, zee en strand. Zijn we niet op reis, dan vind je ons in de tuin. Veel Leesplezier!

Geef een reactie