Je bekijkt nu Korte wandeling Pico de las Nieves naar Llanos de la Pez

Korte wandeling Pico de las Nieves naar Llanos de la Pez

Korte, maar stevige wandeling Pico de las Nieves (4.4km - 2u20)

De wandeling Pico de las Nieves naar Llanos de la Pez en terug, begint slechts een steenworp verwijderd van de hoogste top van Gran Canaria (1956m) en voert in een lus langs Refugio Díaz Bertrana (1740m) en vervolgens naar Llanos de la Pez (1680m), waar twee idyllische picknickplaatsen op u wachten. De wandeling vanaf Pico de las Nieves biedt een tocht door de prachtige schaduwrijke naaldbossen van Gran Canaria. Langs de route kunt u ook genieten van adembenemende uitzichten op het landschap, met onder andere uitzicht op Roque Nublo en de omringende bergen.

Wandeling Pico de las Nieves

Parkeren langs de baan aan Pico de las Nieves

Onze huurauto parkeerden we langs de kant van de weg, in de nabijheid van Pico de las Nieves, te midden van de een reeds aanwezige wandelaars die het hoogste punt van Gran Canaria opzoeken. Gelukkig ontdekten we nog een plekje nabij de top, waar we ons tegoed deden aan een zakje versgebakken koekjes bij de lokale foodtruck. De weg eindigt abrupt bij Pico de las Nieves, maar er is meestal plaats genoeg om met de auto te keren. Je kan er eventueel ook voor kiezen om te parkeren aan Llanos de la Pez en vandaar de wandeling naar Pico de las Nieves te starten.

Uitdagende wandelroute naar Llanos de la Pez

Het traject wordt gemarkeerd door de gekende gele streepjes, waardoor zowel beginnende als ervaren wandelaars zich op hun gemak voelen. Echter, een waarschuwing is op zijn plaats: de neiging tot uitglijden op de fijne steentjes tijdens de afdaling vereist waakzaamheid, vooral in de aanvangsfase van de tocht, wanneer het terrein steil en uitdagend is. Je volgt het pad naar beneden tot aan de schuilhut, een Refugio. Daar hou je nog steeds rechts aan. Een 700-tal meter verder kom je aan bij Llanos de la Pez.

wandeling Pico de las Nieves
In de verte: Roque Nublo
Wandeling Pico de las Nieves
Wandeling Pico de las Nieves
Wandeling Pico de las Nieves

Rustpauze bij de picknickplaats Llanos de la Pez

Bij aankomst bij Llanos de la Pez (1680m), gelegen langs de GC-600, was het na 1u30min stappen tijd voor een welverdiende kleine rustpauze en was er mogelijkheid voor een ontspannen picknickmoment. Voor een lunch was het voor ons nog te vroeg. Hier vinden we niet alleen toiletvoorzieningen, maar ook uitnodigende picknicktafels om even langer te genieten van een break. Drink hier voldoende water, want het laatste gedeelte van de terugweg omhoog naar Pico de las Nieves kan echter een uitdaging vormen.

Picknickplaats Llanos de la Pez
Llanos de la Pez
Aankomst Llanos de la Pez
Llanos de la Pez Parking
Laatste deel wandeling van Llanos de la Pez naar Pico de las Nieves

Het laatste steile deel van de wandeling...

Het laatste deel van de lus wandeling Pico de la Nieves naar Llanos de la Pez wordt gekenmerkt door steile hellingen en het ruige karakter van het pad. Desondanks biedt dit laatste stukje uitdaging nog steeds de gelegenheid om te genieten van de ongerepte natuurlijke pracht van Gran Canaria. Op het laatste steile deel van de wandeling hebben we 225m hoogtemeters overwonnen in ongeveer 40 minuten tijd.

Wandeling Pico de las Nieves naar Llanos de la Pez
Llanos de la Pez

Bezoek aan het bergdorpje Tejeda

Terwijl we onze avonturen afsloten in het betoverende dorpje Tejeda, waar we op de middag genoten van een overheerlijke lunch op het terras van restaurant Sabores , kijken we reikhalzend uit naar onze volgende reis in april 2024 naar Gran Canaria. Daar zullen we ongetwijfeld opnieuw nieuwe en nog betoverendere routes ontdekken…het avontuur op dit prachtige eiland blijft nog even voortduren.

Restaurant Sabores Tejeda
Bergdorp Tejeda
Tejeda Gran Canaraia

De 10 mooiste stranden van Gran Canaria

Hier vind je een lijst met kaart van de 10 mooiste stranden op Gran Canaria

Lees verder

Reacties

Is er iets niet duidelijk of heb je nog een vraag of suggestie, laat gerust een berichtje achter! Wil je gewoon een reactie geven op de blogpost, dan is dat ook altijd leuk. Alvast bedankt!

Wim & Jessica

We hebben de reisblog "Globetrotter Avenue" gemaakt als hobby, maar ook om reiservaringen te delen met anderen. Ondertussen hebben we meer dan 40 landen bezocht. We houden van natuur, bossen en bergen, maar ook van zon, zee en strand. Zijn we niet op reis, dan vind je ons in de tuin. Veel Leesplezier!

Geef een reactie