Je bekijkt nu 3 adembenemende wandelingen in Mallorca

3 adembenemende wandelingen in Mallorca

1. Mirador de Penya des Migdia

De wandeling begint aan het parkeerterrein van Restaurant Ermita de la Victoria (140m) en loopt omhoog naar 355m. Volg het bordje “Penya des Migdia”. Vanaf het begin van de wandeling heb je fantastische vergezichten op de baai van Pollença en op het schiereiland Cap Formentor. De wandeling is niet zwaar, maar je moet op het einde wel door een nauwe doorgang, die uitkomt op een padje met een erg steile afgrond.

Wandelingen Mallorca

Wandeling langs de afgrond...

Er hangen kettingen langs de rotswand die je kan vastnemen. We vonden dit toch wel een avontuurlijk laatste deel. De terugweg gaat via dezelfde wand en de doorgang lijkt minder spectaculair dan in het begin. Ik zou deze wandeling niet aanraden met kleine kinderen.

We vonden deze wandeling één van de leukste dat we deden in Mallorca.

wandelingen Mallorca
Mirador Penya del Migdia

Bijna op de top...

Eens voorbij het stuk met de kettingen aan de wand, kom je aan een oude bunker. Nog even en je staat op de Penya des Migdia. Vandaar zie je in het noordoosten het laatste stuk van het schiereiland, dat vandaag nog altijd een militair domein is. Op de top staat nog een oud kanon. Om daar te geraken klim je vanaf de bunker via een steil pad naar boven. De wandeling duurt zo’n 2 uur zonder pauze’s.

Op dit moment is de route niet meer afgesloten met het bord No trespassing Danger, maar is bij gevaar altijd mogelijk!

Mirador Penya del Migdia
Mirador Penya del Migdia
Penya del Migdia Mallorca

2. Banyalbufar-Port des Canonge

Deze wandeling heeft weinig hoogteverschillen en loopt grotendeels in beboste stukken langs de westkust. Je start aan een kleine parking (km punt 85 op de MA-10) en loopt langs een huis dat “La Cabarola” noemt.

Na 100 meter ga je aan de splitsing rechtdoor en naar beneden, door het hek en na nog eens 50 meter ga je aan deze splitsing opnieuw rechtdoor. Iets verder kom je aan een pijl die de wandeling verder aangeeft.

Banyalbufar-Port des Canonge

Wandelingen Mallorca langs de kust...

De ganse route is goed aangegeven en loopt door dennenbos met af en toe zicht op de kalkrotsen in zee. Na een uur stappen kom je in Port des Canonge met zijn pittoreske haventje en mooie baai.

Nu nog op zoek naar een café voor een pauze.  De 2 uur durende wandeling zonder pauze is niet zwaar en ook geschikt voor kleine kinderen. Mallorca is een erg veelzijdig vakantie eiland. Er is voor iedereen wel een bepaald type wandeling dat je zal bevallen.

Wandelingen Mallorca

3. Van Finca Boquer naar Cala Boquer

Korte gemakkelijke wandeling van 2.5u die door het natuurgebied van Boquer-dal loopt. Je kan er allerlei vogelsoorten zien, zelfs visarenden als je vroeg genoeg aan de wandeling begint.

Parkeren kan op een grote parking aan Finca Boquer in Port de Pollença. Je gaat via de oprit van de Finca, door het hek en  langs de Finca. De wandeling start als je door het tweede hek bent.

Boquer dal Mallorca
Boquer dal
Hek Finca Boquer
Finca
Boquer dal Mallorca
Boquer-dal

Cala Boquer

Het pad loopt omhoog en gaat door 2 rotsen die de poort naar de vallei lijken aan te geven. Vanaf dat punt is het eigenlijk rechtdoor met aan beide kanten een hoog oplopende bergketen, tot je aan een grillige baai komt. Als de zee rustig is kan je je even verfrissen. Dus zwemgerief en zwemschoenen meenemen. Het is goed mogelijk dat je er helemaal alleen bent. En anders zijn er nog veel mooie stranden op Mallorca om na een wandeling af te koelen. De wandeling duurt ongeveer 2u zonder pauze en is geschikt voor kleine kinderen.

Boquer dal
3 adembenemende wandelingen in Mallorca

Andere wandelingen op Mallorca

Er zijn natuurlijk nog veel mooie en zwaardere wandelingen dat je kan doen op Mallorca, zoals de GR221 route of Ruta de la Pedra en Sec (Trail of the dry stone walls) die van het zuiden helemaal tot in het het noorden loopt. Deze 8 daagse wandeling is 162 km/101 mijl lang en staat op onze bucket lijst!

Wil je liever iets minder lange wandelingen maken, dan zit je met deze drie mooie wandelingen goed.

Wat te doen op Mallorca?

In de volgende blogpost vind je wat er zoal te zien en te doen is op Mallorca.

Lees verder

Wandelingen Mallorca: Kaart

Wim & Jessica

We hebben de reisblog "Globetrotter Avenue" gemaakt als hobby, maar ook om reiservaringen te delen met anderen. Ondertussen hebben we meer dan 40 landen bezocht. We houden van natuur, bossen en bergen, maar ook van zon, zee en strand. Zijn we niet op reis, dan vind je ons in de tuin. Veel Leesplezier!

Geef een reactie