Je bekijkt nu De mooiste stranden van Tenerife

De mooiste stranden van Tenerife

Mooiste stranden Tenerife

Hieronder vind je enkele leuke zwemplekjes en de mooiste stranden van Tenerife. Op het Canarisch eiland liggen er een aantal verscholen strandjes, die de moeite waard zijn om naartoe te gaan. Het voordeel is, dat die plaatsen door het grote publiek weinig of niet bezocht worden. We gaan op reis altijd op zoek naar afgelegen plekjes, waar we rustig kunnen zwemmen en snorkelen. Tenerife heeft er niet zoveel, maar als je zoekt, zijn er wel een aantal leuke zwemplekjes te vinden. Hier heb je de vijf mooiste stranden van Tenerife plus 2 extra tips!

El Puertito - Tenerife

El Puertito

Op één in de lijst “Mooie stranden Tenerife” staat het strand van El Puertito. Voor de meeste mensen zal dit strandje niet ver van de verblijfplaats liggen. El Puertito ligt namelijk op 13km van Playa de las Américas en 15km van Los Cristianos, twee plaatsen waar veel toeristen verblijven. Het vreemde aan Puertito is dat er een totaal andere sfeer hangt dan in de eerdergenoemde (voor ons te) drukke steden. Naar mijn gevoel heeft het plaatsje El Puertito zijn eigenheid behouden en heeft voor ons één van de beste stranden op Tenerife. Het is vooral de plaatselijke bevolking, die er in het weekend komt genieten van de rustig gelegen ingesloten baai. Hoe het mogelijk is, dat hier nog geen enkel hotel is gebouwd, is voor ons een raadsel!

Mooiste stranden Tenerife
El Puertito - Tenerife
Mooiste stranden Tenerife - El Puertito - Tenerife
El Puertito - Tenerife

Beste plaats om waterschildpadden te zien

Breng zeker een duikbril en snorkel mee, want het is één van de beste stranden om waterschildpadden en vissen te spotten. Wij gaan meestal onmiddellijk na het parkeren te voet langs het strand, naar de rotsen aan de zijkant van de baai. Als het water laag staat, dan kan je op de platte rotsen zitten en liggen. De kinderen vonden het er ook fantastisch om er met hun schepnetje te spelen. Vanop de rotsen zie je soms de waterschilpadden hun kopjes bovenkomen, om naar lucht te komen happen. Let wel op: Er steken hier en daar enkele afgebroken ijzers uit de rotsen, die vroeger gebruikt werden om boten met een touw aan vast te maken. Je kan ook op het strand liggen, maar vonden dat deel niet erg proper. Mensen komen er BBQ’en en slapen soms aan de rand van het strand in een tent. Vlak naast het strand is er een cafeetje, waar het niet duur is om iets te drinken.

Playa de Ajabo

Dit zwart zandstrand ligt aan de rand van het kustplaatsje “Callao Salvaje” in Adeje. De eerste keer dat we naar Tenerife op vakantie kwamen, hadden we een vakantiewoning gehuurd in het deel waar Azul Beach Club is gevestigd. We hadden vanaf het appartement toegang tot de zee om er te kunnen vissen, maar we konden niet veilig in zee zwemmen. Dat kan wel aan het strand “Playa de Ajabo”. We zijn er twee keer naartoe geweest en vonden het een goed strand. Het is rustig gelegen en je kan er goedkoop iets drinken in de aangrenzende bar of op het strand. In 2015 kostte een biertje aan het strand 1 €! Vanop de pier zagen we kleine Portugese oorlogsschepen voorbij drijven…

Playa de Ajabo - Tenerife
Playa de Ajabo - Tenerife
Playa de Ajabo - Tenerife - Mooiste stranden Tenerife
Playa de Ajabo - Tenerife

Playa La Arena

Een iets drukker strand in Puerto de Santiago, maar voor kleine kinderen is het een ideaal plaats om veilig in zee te kunnen. Het zwarte zand loopt redelijk traag de zee in en er liggen geen keien. Het enigste nadeel is dat het zwarte zand erg heet kan worden, maar met zwemschoentjes is dit snel opgelost. Playa La Arene hoort absoluut thuis in het rijtje van “Mooiste Stranden Tenerife”! Toen we er waren, kregen onze kinderen een gratis surfboard van mensen, die naar huis gingen. Daar hebben ze de hele vakantie plezier aan beleefd. Op het einde van onze vakantie hebben we het board dan opnieuw doorgegeven aan andere kinderen.

Playa La Arena - Tenerife - Mooiste stranden Tenerife

Cueva la Vaca

Op een 5 minuutjes stappen van het Playa La Arena, kan je eventueel eens naar Cueva la Vaca gaan kijken. Via de parkeerplaats zijn de zwarte rotsen via een trap bereikbaar. Ik ben er met Eli op de rotsen gaan klimmen. Het is wel een beetje opletten, want ze zijn scherp.

Mooiste stranden Tenerife - Playa La Arena - Tenerife
Playa La Arena - Tenerife
Cueva la Vaca

Playa de Los Gigantes

Dit smalle strand ligt een beetje weggestoken in het spectaculaire plaatsje Los Gigantes. Het heeft een zwart zandstrand dat makkelijk langs de haven van Los Gigantes via een winkelpromenade (Calle los Guíos) te bereiken is. Op het einde van de winkelstraat kom je aan het prachtig gelegen strand “Playa de los Gigantes” met zicht op de kliffen van Los Gigantes. Het wordt ook Playa de los Guíos genoemd. Toen wij er waren was de zee een beetje wild, maar de kinderen vonden het leuk om er in de golven te spelen. De surfboard kwam dan goed van pas. Voor kleine kinderen is het strand bij woelige zee minder goed.

Mooiste stranden Tenerife - Playa Los Gigantes - Tenerife

Playa Abama

Playa Abama heeft een mooi en rustig gelegen goudkleurig zandstrand. Het lijkt alsof dit het privé strand is van het 5 sterren hotel, de “Ritz-Carlton Abama”. Het hotel ligt vlak aan het strand, maar is eigenlijk een gewoon publiek strand en dus voor iedereen toegankelijk. Volg autostrade TF47 en neem de afslag naar het Abama Resort en aan het rond punt neem je Guia de Isora. Je kan niet helemaal met de auto naar beneden. Je zal een eindje te voet moeten gaan, maar het is de wandeling waard. Er ligt een golfbreker voor de kust zodat je er meestal in kalm water kan zwemmen en snorkelen. Er is een bar op het strand aanwezig en je kan strandbedden huren.

Extra Tip 1: Charco de los Frailes

Charco de los Frailes is zo één van die plaatsen waar je toevallig op uit komt. Op weg van Masca naar Icod, om naar de oude boom te gaan kijken, passeerden we het mooi gelegen Garachico. We parkeerden ons op de parking van “Mirador del Emigrante” om een foto te nemen van het vissersdorpje. Vanaf de parkeerplaats loopt een steil pad naar de zee beneden. Na een 100-tal trappen kan je links afslaan en gaat het pad verder naar het strand of je houdt rechts aan en dan kom je aan allerlei getijde poelen waarin je ook kan zwemmen. Toen wij er waren was het eb en de zee redelijk rustig. We zijn er maar één keer geweest, dus het kan zijn dat je er bij vloed niet bij de poelen kan.

Charco de los Frailes - Garachico - Mooiste stranden Tenerife
Leukste zwemplekje

Beter dan de natuurlijke zwembaden van Garachico

We gingen eigenlijk eerst zwemmen in de natuurlijke zwembaden van Garachico, maar zijn hier uren blijven hangen en zijn er niet meer geraakt. Onze zoon heeft zich in vele getijdepoelen met zijn schepnetje super goed geamuseerd. Doordat het water er langer kan opwarmen, is het in april aangenamer zwemmen dan in de koude zee. Ook in de soms 2 à 3 meter diepe poelen zitten visjes, die je met een duikbril kan gaan bekijken. In de meeste kan je goed in en uit, maar het blijft wel altijd een beetje meer opletten dan met een mooi aflopend zandstrand. Maar dat maakt het voor ons zoveel leuker.

Charco de los Frailes - Tenerife
Garachico - Tenerife
Charco de los Frailes

Extra Tip 2: Surfstrand El Médano

El Médano (het duin) is vooral bekend als ideaal strand om te windsurfen. Het is ook één van de beste stranden om te kitesurfen. De badplaats heeft een breed zandstrand en de windrichting om te surfen is er perfect. Elk jaar worden hier dan ook de wereldkampioenschappen windsurfen gehouden. Het goudkleurige strand van El Médano ligt in het zuidoosten van Tenerife en heeft goede accommodaties. Als gewoon zandstrand is het door de sterke wind die er constant waait minder goed. Op het eerste deel van het strand (dichtst aan de stad ligt) kan je een beetje uit de wind liggen.

El Médano - Tenerife - Mooiste stranden Tenerife
El Médano - Tenerife
El Médano - Tenerife
El Médano - Tenerife

Minder goed: Playa Los Enojados

Spijtig genoeg is dit mooie strandje bij Las Galettas door een aantal vrij-kampeerders verpest. Overal laten ze afval rondslingeren en laten hun honden vrij rondlopen. Er is door de vele tentjes, die soms tot bijna aan het strand staan, een soort van intimiderende sfeer ontstaan, waardoor ik er liever weg blijf. We maakten een mooie wandeling langs de kunst, die aan Playa Los Enojados begon. Ook langs de kust op de wandeling, stonden zelfgemaakte barakken en lag er overal afval. Laat gerust weten, als de plaats ondertussen is opgekuist.

Op het Canarische eiland Tenerife is er genoeg te beleven voor een leuke vakantie. Wij waren er twee maal 2 weken en hebben ons geen moment verveeld. In “Tenerife – Natuur Eiland met een fantastisch klimaat” vind je alle bezienswaardigheden en wat te doen op Tenerife!

Mooiste stranden Tenerife: Kaart

Video El Puertito

Wim & Jessica

We hebben de reisblog "Globetrotter Avenue" gemaakt als hobby, maar ook om reiservaringen te delen met anderen. Ondertussen hebben we meer dan 40 landen bezocht. We houden van natuur, bossen en bergen, maar ook van zon, zee en strand. Zijn we niet op reis, dan vind je ons in de tuin. Veel Leesplezier!

Geef een reactie