Je bekijkt nu Stihl FSA 90 R Accu bosmaaier

Stihl FSA 90 R Accu bosmaaier

Accu bosmaaier Stihl FSA 90 R

De FSA 90 R van Stihl is een krachtige accu bosmaaier voor het maaien van taai gras. Met een Snijcirkel van 38 cm (maaikop autocut 25-2) kan je snel grote oppervlakten aan. De steel heeft een ronde handgreep, een bediening met ECOSPEED functie en komt standaard met een enkele draagriem. Meestal heb je met de FSA 90R geen gehoorbescherming nodig. De FSA90R gaat als boter door gras, onkruid en brandnetels. Toen ik kleine bamboe ging maaien, heb ik wel gehoorbescherming gebruikt (zie video onderaan).

Stihl FSA 90 R

Extra grassnijblad 230mm

Dit kwam omdat er veel gedroogde bladeren tussen de bamboe lagen. Binnenkort ga ik een extra snijblad van 230mm, speciaal voor gras, aanschaffen voor het maaien van kleine bamboe en braamstruiken. Het ging net met de nylon draad, maar het kostte mij wel wat extra draad op de autocut 25-2.

De FSA 90 R heeft geen dubbele handgreep, maar een beugelhandgreep. Het maakt werken in kleine smalle ruimtes veel makkelijker. Denk bijvoorbeeld aan oppervlaktes tussen een haag en de afsluiting van de buren. Mijn vorige bosmaaier op benzine had een dubbele brede handgreep en je kon op zo’n plaatsen heel moeilijk manoeuvreren. De variant (FSA 90 R) met een beugelhandgreep wordt geleverd met een enkelvoudige draagriem, de bosmaaier met dubbele handgreep wordt geleverd met dubbele draagriem. Het gewicht van de accubosmaaier is 2.8kg en inclusief accu AP300 weegt de FSA 90 R 3.9kg.

Autocut 25-2 Stihl

Batterij AP300 van Stihl

De AP300 batterij wordt door Stihl aangeraden. Ik heb de maaitijd met de AP300 gemeten en kwam uit op exact 35min maaien op volle kracht. De oplaadtijd komt ongeveer overeen met de maaitijd als je een snellader gebruikt. Ik heb een AL300 (snellader) en de batterij was op 45 min volledig opgeladen. Met 2 batterijen kan je dus bijna een ganse dag non-stop maaien. De AL500 laadt nog sneller en met de AP300S heb je iets langer energie. Dan is dat misschien een betere combinatie om non-stop te kunnen werken. De bosmaaier wordt steeds verkocht zonder batterij en zonder lader.

Stihl AP300
Stihl FSA 90 R
Stihl FSA 90 R

Youtube video: Stihl FSA 90 R

Hieronder vind je een korte Youtube video van ongeveer 8min over hoe je makkelijk de Stihl FSA 90 R in elkaar steekt en zie je de bosmaaier (grastrimmer) aan het werk.

Binnenkort zal ik ook een aanvullende video maken over hoe je de spoel van de FSA 90 R met nieuwe draad kan aanvullen. Als je wilt, kan je je gratis abonneren op mijn youtube kanaal. Als je na het abonneren het belletje activeert op mijn Youtube kanaal, dan ontvang je een melding wanneer er een nieuwe video klaar is. Er staan ondertussen enkele video’s over accu machines van Stihl op, zoals de heggenschaar HSA 94 T en de accu bladblazer BGA 100. Alvast bedankt om te kijken en te abonneren!

Video review bosmaaier Stihl FSA 90 R

Wim & Jessica

We hebben de reisblog "Globetrotter Avenue" gemaakt als hobby, maar ook om reiservaringen te delen met anderen. Ondertussen hebben we meer dan 40 landen bezocht. We houden van natuur, bossen en bergen, maar ook van zon, zee en strand. Zijn we niet op reis, dan vind je ons in de tuin. Veel Leesplezier!

Geef een reactie