Je bekijkt nu Vakantiehuis aan zee met de hond in Bretagne

Vakantiehuis aan zee met de hond in Bretagne

Vakantiehuis "La Coquille"

We hadden dit jaar voor de verandering gekozen voor een verblijf in “La Coquille”, een vakantiehuis aan zee met de hond in Bretagne, Frankrijk. Omwille van het wisselvallige weer aan de Côte d’Armor was het een beetje een gok om met de kinderen in februari naar de Bretonse kust te trekken. Bij mooi weer zou het fantastisch zijn, maar bij regen misschien niet zo leuk. Als back-up hadden we naar een vakantiehuisje aan zee gezocht met wifi. Bij slecht weer konden de kinderen onder andere dan gebruik maken van hun tablet en smartphone. Ook een smart-tv met Netflix was een geruststelling in de keuze voor ons vakantiehuisje in Bretagne.

Vakantiehuis aan zee met de hond in Bretagne
Vakantiehuis "La Coquille"

Het oude vissershuisje heeft het allemaal. Het weer die week viel door de vele zonnige perioden fantastisch goed mee.  We hebben ons de reis naar Bretagne zeker niet beklaagt, integendeel!

Vakantiehuis aan zee met de hond in Bretagne
Vakantiehuis aan zee met de hond in Bretagne

Nadine en Jean-Pierre

Bij aankomst stonden Nadine en haar man Jean-Pierre ons op te wachten. Het huisje is eigendom van Loïc, maar bij vragen kan je terecht bij Nadine en Jean-Pierre. Onderweg hadden we Nadine een e-mailtje gestuurd dat het nog een uurtje rijden was tot onze bestemming. De weg naar het vakantiehuis loopt vanaf Port à la Duc vlak naast de baai “Baie de la Fresnaye”. Zoals gepland kwamen we ’s avonds tegen 18u00 aan bij La Coquille. Het huisje ligt in de oude vissershaven “Le Port Nieux” in de gemeente Plévenon.

Opletten met de hond bij eb

De rit naar ons “vakantiehuis aan zee met de hond in Bretagne” duurde 7 uur en onze hond wilde natuurlijk wel even zijn poten strekken. Bij aankomst was het eb. Er stond geen water in de baai en dus ook niet aan de kade. De drie andere huizen bij Le Port Nieux waren toen niet bewoond en er waren nergens mensen te zien. Ik heb Buddy toen vrij laten rondlopen. Dat had ik beter niet gedaan, want plots nam hij een aanloop richting de kaai. Hij remde nog af toen het hem duidelijk werd dat er geen water in de baai stond, maar het was te laat. Plots zag ik hem niet meer, omdat hij dus drie meter naar beneden was gevallen.

Gelukkig heeft hij bij de val geen kneuzingen of erger opgelopen. Na zijn val liep hij in de baai onmiddellijk de vogels achterna. Ik had er niet aan gedacht dat eb en vloed voor onze hond een totaal nieuwe ervaring was en hij zoiets als een kaai of afgrond nog niet kende. Toch iets om even stil bij te staan als je in Bretagne met je hond langs een steile afgrond gaat wandelen, zoals op de mooie wandeling van Cap Fréhel naar Fort La Latte.

Vakantiehuis aan zee met de hond in Bretagne
Vakantiehuis aan zee met de hond in Bretagne

Indeling van het vakantiehuis

Het vakantiehuisje ligt vlak aan zee en is heel gezellig, niet erg groot, maar het is voorzien van alles wat je nodig hebt voor een leuke vakantie. Het gerenoveerde vissershuisje is geschikt voor een gezin van 4 à 5 personen. Beneden bevindt zich de eetplaats met een grote houten tafel en 6 stoelen.

Aansluitend is er de leefruimte met een prachtige open haart. De verwarming wordt voorzien door een pellet kachel dat je naargelang het verbruik zelf aanvult. Zakken met pellets liggen uit het zicht achter een gordijn onder de trap. Om de twee dagen gebruikten we de speciale stofzuiger om de as op te zuigen. Er is geen open keuken, maar dat stoorde niet, integendeel.

Vakantiehuis aan zee met de hond in Bretagne

Eetkamer en woonkamer met open haard

De eetkamer en woonkamer zijn smaakvol ingericht en voorzien van sfeervolle verlichtingspunten. Bij aankomst en tijdens de kleine rondleiding door Nadine brandden ze allemaal. Het begon buiten stilaan donker te worden en de vele lichtjes dompelden het huis in een gezellige sfeer.

Vakantiehuis aan zee met de hond in Bretagne

Goed uitgeruste keuken

De keuken is tevens ook heel goed uitgerust met allerlei kookgerief. In de keuken vonden we etenswaren, zoals een ganse rij met olijfolies, die we mochten gebruiken. Er was geen echte koffiezet aanwezig, maar wel een Senseo. De buitendeur naar de keuken heeft een elektrisch rolluik dat we ’s avonds naar beneden konden laten. De badkamer met douche bevindt zich tussen de keuken en de woonkamer. Deze ruimte maakt gebruik van een elektrisch verwarmingselement. 

Slaapkamers

Boven zijn er twee volwaardige slaapkamers en een toilet. Als je via een smalle houten trap bovenkomt, kom je in een ruimte met een extra bed en relax-stoel. Er stond ook een keukentje voor kleine kinderen om mee te spelen. Boven heb je vanuit het raam een magnifiek zicht op de kaai waarop onze zoon een paar keer heeft gevist.

Veilige wandelingen voor de hond

Op 500 meter van het vakantiehuis ligt de GR34-route die langs de kustlijn van de Côte d’Armor loopt. Elke morgen maakte ik met onze hond een eerste wandeling langs deze route. Je vindt de trap die toegang geeft tot de GR34 route voorbij de oesterkwekerij op je rechterkant. We wandelden elke morgen zo’n 2.5 km op het pad met uitzicht op de baai van Fresnaye. Daarna maakten we zelf nog wandelingen in de buurt. Onze hond bleef dan thuis, omdat ik het door de steile afgronden niet meer vertrouwde. De enige wandeling zonder gevaar, was de strandwandeling van Plage du Guen naar Les Sables d’Or.

Vakantiehuis aan zee met de hond in Bretagne
Dagelijkse wandeling aan het huis
Oesterkwekerij Plévenon
GR34 route Plévenon

Er was toen zo goed als niemand op het strand en hij kon zich daar eens goed uitleven. Doordat hij meestal niet meekon op de wandelingen langs de steile kustpaden, ging ik ’s avonds elke dag nog eens bij eb wandelen in de baai. De baai was dan volledig leeg. Hij kon er dan nog eens goed lopen en in de met water gevulde poelen spelen. Het “vakantiehuis aan zee met de hond in Bretagne” was voor ons, maar zeker ook voor onze hond een echt paradijs.

Ligging La Coquille

Het vakantiehuis “La Coquille” aan de Côte d’Armor ligt aan Le Port Nieux in de gemeente Plévenon in Bretagne. Op ongeveer een uur en 15 min rijden ben je bij de Mont-Saint-Michel en op 45 min in Saint-Malo. De meeste wandelingen liggen op ongeveer 20 à 30 min rijden van onze verblijfplaats aan de oude haven.

Wandeling van Cap Fréhel naar Fort La Latte

De kustwandeling van Cap Fréhel naar Fort la Latte is één van de mooiste van Bretagne en gaat langs een deel van de goed gemarkeerde GR34-route.

Lees verder

Wandeling Cap d’Erquy & Lacs Bleus

De wandeling Cap d’Erquy naar la Plage du Portuais en Lacs Blues was voor mij de mooiste wandeling dat we maakten tijdens ons verblijf in februari aan de Côte d’Armor in Bretagne.

Lees verder

Wim & Jessica

We hebben de reisblog "Globetrotter Avenue" gemaakt als hobby, maar ook om reiservaringen te delen met anderen. Ondertussen hebben we meer dan 40 landen bezocht. We houden van natuur, bossen en bergen, maar ook van zon, zee en strand. Zijn we niet op reis, dan vind je ons in de tuin. Veel Leesplezier!

Dit bericht heeft 2 reacties

 1. Celine

  Hoi Wim, waar kan ik het huisje en de contactgegevens terugvinden aub?
  Bedankt!
  Groetjes

  1. Wim

   Dag Celine,
   Ik heb de link aangepast naar airbnb UK en het zou nu moeten werken.
   Groetjes,
   Wim

Geef een reactie