Je bekijkt nu Ons appartement met zeezicht op Gran Canaria

Ons appartement met zeezicht op Gran Canaria

Vakantie appartement met zeezicht op Gran Canaria

Na twee lange jaren thuisblijven door Corona, konden we eindelijk nog eens een vliegreis boeken en kon ik op zoek gaan naar een appartement om te huren. De opdracht: een appartement met zeezicht in Gran Canaria vinden en snel boeken. Enkele jaren terug hadden we door een aangeboden goedkope vlucht bijna een reis geboekt naar Gran Canaria, maar vonden toen geen appartement met zeezicht. Ofwel lag het te ver van zee, ofwel was het te druk of las ik iets in de reviews over blaffende honden. Dus toen maar niet geboekt.

appartement met zeezicht op Gran Canaria

Dit jaar was ik er vroeg bij en door corona waren er minder boekingen. We vlogen met Transavia via Schiphol. Het appartement dat ik vond via airbnb had een prachtig uitzicht en lag vlak aan zee en aan het rustige strand Playa del Aguila. Het behoort tot het appartementencomplex Altamar aan Bahia Feliz. Het appartement wordt eigenlijk verhuurd als appartement voor 3 personen. Op de foto’s zag je in de 2de kamer één eenpersoonsbed, maar er was wel ruimte om er een tweede bij te plaatsen.

Extra stoelen onder het bed

Matias, de host van het appartement liet ons onmiddellijk weten dat hij in de 2de kamer een extra plooibedje kon bijplaatsen. Bij aankomst stond het bedje er inderdaad  en was het reeds opgemaakt. Op elk bed lag een stapeltje handdoeken. Omdat we er 12 nachten verbleven waren het dubbele pakketjes met handdoeken. Onder de bedden bevond zich een plank op wielen met daarop 5 extra plooistoelen, zodat de stoelen minder plaats namen. Je kon de plank makkelijk vanonder het bed trekken. In de keuken stond een bijpassende uitklapbare houten tafel (zie foto boven). We gebruikten de tafel vooral voor het ontbijt en voor het avondeten. We gingen op de middag meestal ergens eten in een leuk restaurantje aan zee.

appartement met zeezicht op Gran Canaria

Koffie op het balkon

Je kan eventueel ook aan de bar in de keuken eten, maar de barkrukken werden meestal gebruikt om onze kleren over te smijten en er stonden ook 2 barkrukken buiten op het balkon. Buiten op het terras hebben we wel een paar keer iets gedronken. Het is er dan ook leuk zitten. De promenade onder het balkon loopt langs de kust naar de andere appartementen. Het was nooit druk. Alleen ’s morgens zag je enkele joggers of baasjes die hun hond uitlieten. Het waren in 99% van de gevallen kleine hondjes die makkelijk op een appartement te houden zijn en zo in een tas op het vliegtuig meekunnen. De meeste van die hondjes leken mij er zo gelukkig. Ik herkende er na enkele dagen al een paar die er steeds dezelfde ochtendwandeling maakten.

appartement met zeezicht op Gran Canaria
Koffie bij de eerste ochtendzon
Balkon met zeezicht Gran Canaria

De badkamer met douche is ruim voor het appartement en er staat een wasmachine. De was droogden we op een rek in de zon op het terras. De bedden waren allemaal van goede kwaliteit. De woonkamer is niet groot, maar voldoende voor vier personen. Er staat een drie-zitsbank met extra chaise longue om de benen te kunnen strekken voor één persoon. De zetel kan gemakkelijk uitgetrokken worden om er een bed van te maken. De laatste dagen hadden we dat gedaan om met vier naast elkaar naar tv te kunnen kijken. Netflix was reeds geïnstalleerd op de grote 60” tv en je mocht het account van Matias gebruiken.

Het constante ruisen van de zee

appartement met zeezicht op Gran Canaria

Het mooie en gezellige appartement ligt vlak aan zee en je hoort op elk moment het ruisen van de zee. Daarvoor hadden we onder andere dit appartement uitgekozen. Zelfs met de ramen dicht kon je, zoals in het appartement dat we huurden op Madeira, de golven altijd horen. Echt zalig vinden wij dat. Het appartement ligt eigenlijk aan een drukke kustweg, maar door het geluid van de zee hoor je de auto’s bijna nooit. De weinige keren dat het mij opviel, was ’s morgens in de badkamer. Dat komt omdat de badkamer en de keuken aan de kant van de weg ligt en de eetplaats en slaapkamers zich aan de zeekant bevinden. Het rustige strand “Playa del Aguila” ligt vlak naast het appartement.

Parkeren Altamar Bahia Feliz
Crabben vangen Altamar Gran Canaria
Parkeren Altamar Bahia Feliz Gran Canaria

Toegang tot het strand en de rotsen is makkelijk via de promenade. Mijn zoon heeft er vele uren gevist en visjes gevangen in de vele poelen met een schepnet. Er zitten mooie crabben op de rotsen. Het is er soms glad omdat het water hard op de kant botst en de rotsen bijna altijd nat zijn, dus opletten daar.

Het zwembad van Altamar - Bahia Feliz

Elke dag gingen we wel even zwemmen in het mooie zwembad van het complex Altamar. Het zwembad is verwarmd tot 15 april. We voelden op die dag een verschil in watertemperatuur. Zonder verwarming kan het water van het zwembad in deze periode erg fris zijn. Dat hebben we reeds twee keer mogen ervaren op ons verblijf in Tenerife. Daar was het water van het zwembad zo’n 19 graden! Dus als ik nu een appartement zoek, dan kijk ik ook naar “verwarmd zwembad”. Toen we gingen zonnen of zwemmen, was het er nooit druk. Meestal waren er maar een 4-tal personen aanwezig. Er is ook zeezicht vanaf het zwembad.

zwembad Altamar Bahia Feliz

Een klein minpuntje: Beetje spijtig dat er geen kussens voorzien waren voor de ligzetels aan het zwembad. Ook een emmertje voor op het strand of schepnetje is altijd leuk voor als er kinderen mee zijn. We hebben er eentje gekocht en hebben het er achtergelaten. Er is een bar aan het de rand van het zwembad, maar we hebben deze (gelukkig) niet open gezien. De enige keer dat het echt druk werd, was tijdens het paasweekend. De week vóór het paasweekend hebben de inwoners van Gran-Canaria een weekje vakantie.

Zwembad Altamar Bahia Feliz

Moeilijk parkeren tijdens het paasweekend

Zeker tijdens het verlengd paasweekend met paasmaandag kan het heel druk worden in het zuiden. We konden de 13 dagen altijd langs de grote weg parkeren (zie hartje), maar vanaf het paasweekend was het moeilijk om een parkeerplaats te vinden. Je kan dan altijd nog een plekje zoeken op de parallelle weg (Av. de wind Surfing = zie rode pijl op de foto) naast de hoofdweg (Av.de la Union Europa= hartje). Zoals je kan zien loopt deze parallelle weg dood op een parking aan zee (zie onderste 2de foto). Het is op deze parking dat je ook de vuilbakken vindt (zie gele pijl op de foto). Er wordt wel degelijk gesorteerd op Gran Canaria. Je vindt er de bakken voor karton, PMD (plastiek), glas en gewoon huisvuil.

Vuilbakken Altamar Bahia Feliz
Vuilbakken en sorteerplaats afval (gele pijl)
Parallelle weg dat doodloopt op deze parking (gele pijl)
Extra parkeerplaatsen op Av. de windsurfing (rode pijl)

Goede ligging

Je kan overal binnen EN buiten met een loper (sleutel) die je van Matias ontvangt. Je krijgt normaal gezien twee sleutels. De huur vonden we niet goedkoop in vergelijking met Tenerife, maar ik had op weinig andere plaatsen willen verblijven. Blij dat we dit appartement hadden gevonden. Matias zelf was altijd heel vriendelijk en vroeg af en toe via whatsapp of we iets nodig hadden of suggesties wilden.

Het “appartement met zeezicht op Gran Canaria” ligt op maar 20 minuutjes rijden van de luchthaven, wat toch altijd een praktisch pluspunt is. Op 10 minuten ben je met de huurauto in Maspalomas en na 25 minuten rijden kan je gezellig eten of naar het strand in Puerto de Mogán. Het appartement is ook goed gelegen om verschillende uitstappen te kunnen maken.

Winkels

Winkels en supermarkten zijn er in overvloed. Vooral de kleine Spar supermarkten zijn overal aanwezig. Wij zijn naar drie verschillende geweest en vonden dat er niet veel verschillen waren. De drie verschillende ketens waren allemaal aan de dure kant. Sommige zaken waren dan weer goedkoper dan bij ons, zoals tonijnsteak (11€/kg) en scampi’s. Duurder dan bij ons zijn ontbijtgranen, chips en bijvoorbeeld yoghurt. Maar alles samen genomen zal een volle kar ongeveer dezelfde prijs hebben als bij ons.

Ik kan het appartement aan families tot vier personen absoluut aanbevelen!

Wim & Jessica

We hebben de reisblog "Globetrotter Avenue" gemaakt als hobby, maar ook om reiservaringen te delen met anderen. Ondertussen hebben we meer dan 40 landen bezocht. We houden van natuur, bossen en bergen, maar ook van zon, zee en strand. Zijn we niet op reis, dan vind je ons in de tuin. Veel Leesplezier!

Dit bericht heeft 2 reacties

 1. Anoniem

  Dag,
  Graag had ik de prijs van dit appartement geweten en ook of deze nog beschikbaar is van 6 tem 13 april 2024.
  mvg
  Mariska De Beir
  [email protected]

  1. W&J

   Dag Mariska,
   Helaas is dit niet “ons” appartement, maar we hebben het gehuurd via AIRBNB.
   De Airbnb-link om het appartement te huren staat in het groen onderaan de blogpost. Goede vakantie!

Geef een reactie